Salut

En aquests darrers dies, s'acumulen les bones notícies. El President de la Generalitat i la Consellera de Salut han presentat el Pla de Salut 2005 - 2012. Podeu consultar el projecte en aquest enllaç.

El Pla preveu la construcció de 232 nous centres sanitaris (38 a les comarques de Girona) i 567 ampliacions, amb un pressupost de més de 3.000 milions d'euros. És un pla sense precedents que permetrà situar la ràtio de llits per habitant en el seu màxim històric.

El Pla planteja de manera decidida la renovació de la planta hospitalària catalana, que presentava els primers símptomes d'esgotament. Per exemple, a les comarques de Girona es preveu la renovació dels Hospitals de Girona i Olot.

El Pla dibuixa un model de xarxa hospitalària moderna, amb instal·lacions eficients, d'elevada qualitat, amb la incorporació de les TIC aplicades a la salut i criteris sostenibles. A més, els nous entorns intenten crear atmosferes agradables. Un exemple excel·lent de la nova filosofia és el Parc Hospitalari de Martí i Julià de Salt o el CAP Roger de Flor de Barcelona.

El Pla aposta per la proximitat. Es preveu la construcció de 178 nous centres de proximitat (consultoris locals i centres d'assistència primària), que afectaran 334 municipis. Crear una xarxa de salut propera als nuclis petits és un exemple de la política de la proximitat i també una forma de mantenir l'equilibri territorial (és a dir, un model de gestió federal també a Catalunya).

Salut, educació i seguretat. Els tres eixos d'una forma alternativa de fer política.

Comentaris

Entrades populars