Video campanya

Abans les campanyes polítiques es realitzven en els mítings. Després (i potser ara) les campanyes tingueren lloc en els platós de televisió. Aviat les campanyes esdevindran a la xarxa. De moment, la video campanya treu fum i ha aconseguit una notable capacitat de mobilització. I el PSOE ha aconseguit situar varis arxius entre els més sol·licitats de youtube.

"No seas él" és probablement la millor definició del que ha de ser un vídeo polític. Un missatge clar, la desaparició aparent del missatge fins el punctum final i una bona capacitat narrativa. Un vídeo amb una gran capacitat de difusió vírica. Optimistes versus pessimistes.



"PAZ", la plataforma de apoyo a Zapatero té un format més convencional, basat en la popularitat de Sabina, Serrat i companyia, que actuen de contrapès als cardenals. El seu principal encert és sintetitzar un missatge "Zapatero president" en un sol grafisme (^), l'accent circumflex.



El que demostra la capacitat de difusió de la video campanya és el jubilat de Moratalaz, un senyor carregat amb una guitarra i quatre versos fàcils ("Zapatero yo votaré por ti"), que ha superat las 60.000 visites en una setmana. I és que les campanyes aviat no seran el que són. O potser ja no són el que eren.

Comentaris

Anònim ha dit…
Això de l'avi aquest és de vergonya aliena. No ho he pogut acabar. Què dolent
El veí de dalt ha dit…
Una iniciativa ben resolta a nivell comunicatiu això dels de la PAZ!
Gracienc ha dit…
Coincidiràs amb mi, que això bé es mereix una ponència! :)
No és el video de l'Obama, però bé! :)
Fins a quin punt aquestes eleccions internet por fer decidir els indecisos?. Ho podrem arribar a saber mai?
Salutacions gracienques!
Albert Medrán ha dit…
saps què em fa por? que amb això dels spots en 30 segons els ppopulars fotran molta canya amb missatge fàcil (encara que fals) i tinc por qe arrosseguin vot.

el video del pessimista es bo, però el ciutadà mitjà té problemes per entendre'l... t'ho dic perquè més d'un ciudadano de a pie m'ho ha comentat!
Anònim ha dit…
Javier Bardem. CHRISTOPHER TURNER (The Guardian/EL MUNDO)
NUEVA YORK.- Javier Bardem abre la puerta de la suite de su hotel de Nueva York vestido de Prada de pies a cabeza...

Hablando de titiriteros canonizados, en general. Dígame Ud, cuánto calcula que han ayudado a reducir la distancia?

Vamos que no me veo como un troll free-running, con Rajoy mandando.

Vamos que me jubilo. Así que, hagan algo, joder.

PD: Que veo que le dan el oscar. Y que gana Obama. Y, encima, el Rey no se va. No será Ud un economista oculto?
Donaire ha dit…
xarxa convergent

Home, reconec que no és en Georges Brassens però té el seu punt. Entre en Moustaki i David Bisbal hi ha punts intermedis, no?

el veí de dalt

Jo tb ho penso

Gracienc

Ho podem saber si fem alguna recerca. De moment, les xifres de visites dels vídeos són alucinants. Fa dos anys no m'ho hauria cregut.
De tota manera, jo sempre havia pensat que la política 2.0 aportava més arguments, més idees, més reflexió i potser s'abusa massa del format pim pam pum dels vídeos.
Salut i república!

clausewitz

Jo crec que en aquesta batalla el "com" és més important que el "què". Els vídeos que millor funcionen són els que creen una millor capacitat comunicativa i no els que expliquen una cosa més rellevant. Com he dit abans, estic d'acord amb què la política 2.0 no pot ser (només) uns vídeos al youtube.

El tema del cenizo, potser sí. Jo em pensava que era evident, però està clar que estic massa ficat en el meu personatge i no soc imparcial.

don Güebos

Le confieso que empiezo a contemplar la posibilidad de que ganará Rajoy (lo digo en serio). Sus misiles xenófobos atacan a la línea de flotación de la sociedad y tocan hueso. Y tiene usted razón, con Rajoy presidente debería usted buscar otro trabajo porque no sería lo mismo. Yo ya me he comprado el colorante de pelo.

Bardem gana, está claro y American Gang no está ni nominado. También veo que gana Obama y que el Rey está grapado al trono. Estoy pensando que mi fuerte es predecir lo que no va a pasar. Que también tiene su mérito, oiga...
Anònim ha dit…
Ya que estamos de adivinos, ahí va mi apuesta:
-Las elecciones demócratas las ganará Hillary. Hip Hip Hurra
-Las elecciones a la presidencia USA las ganará McCain. Ohhhhhhhhhh
-El Rey seguirá atrapado al trono. Bueno, esperemos que cambie al entrar su hijo. Viva la Rep. No sigo que no quiero parar en chirona. Esto de los blogs es muy peligroso y el CESID nos está observando

-Bardem por supuesto no va a ganar. Espero y deseo....

-Y el día 9. No va a ganar ni ZP ni Maricomplejines. Ganará CiU porque gobernará con el que pueda de los dos.

Por cierto....¿a cómo van las apuestas?.

P.S.- Lo que más me fastidia es que si gana Rajoy no podré seguir leyendo a don Güebos. Pero prefiero ese mal...

Entrades populars