Deu utilitats twitter

No és fàcil explicar l'èxit de twitter. Alguns podrien dir que el seu punt fort és la simplicitat. Uns altres consideren que el valor de twitter és que no sé sap ben bé per a què serveix, de manera que cada usuari l'adapta als seus interessos. I n'hi ha qui considera que l'esforç de síntesi que implica reduir una sentència a 140 caràcters ha afavorit una comunicació àgil, directa, basada en l'eloqüència. 

El codi obert de twitter ha permès també la creació de centenars d'aplicacions, algunes molt imaginatives. Els hi proposo deu utilitats que ens permeten aprofitar millor l'invent.

1. Tweetworks

La principal virtut de tweetworks és que permet establir seqüències de debat que permeten organitzar de forma jeràrquica les discussions. Es poden crear grups de treball i establir sistemes oberts o tancats de debat. Per cert, els convido a participar en el tweetworks del Parlament de Catalunya.

2. TweetBeep

Cada vegada més twitter s'està consolidant com una eina de promoció social d'una marca, una organització, un territori o un personatge. De la mateixa manera que el Google reader permet fer un seguiment de les mencions a Sant Feliu de Guíxols, cuina creativa o Javier Cercas a la xarxa, tweetbeep permet seguir les traces d'un nom a twitter.  

3. TwitterCal

Hi ha vàries aplicacions que permeten utilitzar twitter com un gestor de l'activitat. És especialment recomanable el twittercal que t'ajuda a relacionar el Google Calendar amb el twitter i per a la gestió del temps tinc ganes d'usar el Keeptempo. Quan tingui una mica de temps lliure, m'hi poso. També em sembla que té moltes possibilitats aquesta aplicació que permet anotar les despeses realitzades. 

4. Twuffer

Imaginem que volem comunicar-nos amb la nostra comunitat twitter durant les nostres vacances. Imaginem que volem programar determinats comentaris en hores en les que no podem accedir a twitter. Twuffer és una magnífica aplicació que facilita la programació de nanoposts quan ho considerem oportú. La mateixa funció té el 

5. twinfluence

Per tal d'avaluar el capital social que genera un compte de twitter segurament la millor eina és twinfluence, una aplicació que proporciona dades sobre velocitat, centralització, influència... Una font indispensable per als estudiosos dels processos de creació i difusió de l'opinió a les xarxes socials. Més senzill és grader, que permet realitzar rànquings territorials, basats en el número de followers. Aquí teniu el resultat de Girona. També és interessant el twitalyzer, anmb una utilitat similar. 

6. Strawpoll

Twitter serà en el futur una bona eina per a testar l'opinió de determinades comunitats. De moment, podem emprar l'strawpoll que està dissenyat per a crear enquestes de forma automàtica i penjar-les sobre un entorn twitter. 

7. TweetDeck

L'entorn twitter és molt senzill i això és una avantatge durant els primers mesos de navegació. L'èxit de twitter és precisament la seva extrema simplicitat, de manera que qualsevol usuari pot iniciar l'activitat de forma immediata. Tanmateix, a mesura que s'utilitza l'eina mostra algunes limitacions. Per això, han sorgit moltes aplicacions que milloren l'entorn per a usuaris avançats. La que més m'agrada és TweetDeck, un tauler d'informació twitter molt ben dissenyat.

8. TweetBrain

S'imaginen una tempesta d'idees en un entorn de milers d'usuaris?. S'imaginen la creativitat que pot generar una xarxa de persones que interactuen en el mateix moment i en el mateix entorn?. TweetBrain és una bon aplicació que intenta explorar les possibilitats creatives de la comunitat twitter. 

9. Grouptweet

En algunes ocasions, la intensitat del twitter i l'elevat número de followings pot generar soroll, és a dir, un número de converses molt superior a la capacitat de seguir el seu fil. És el que passa per exemple durant les sessions de control al Parlament de Catalunya, quan els diputats gairebé creem spam. Amb el pas del temps, s'estan consolidant espais de conversa privats, com el Grouptweet, que permet la comunicació ràpida entre un grup de persones connectades. 

10. Twituneando

Hi ha moltes altres aplicacions beta, projectes, iniciatives i alguns ginys certament inútils. La millor forma de prendre el pols de l'univers twitter és l'aplicació que ha creat en Carlos Guadián, twituneando, una mena de genbeta de twitter. Una mostra més de la creativitat de la factoria GuadiánComentaris

cgs ha dit…
Gràcies per compartir!
[PD. D'on treus temps per a tot?]
Carlos Guadian ha dit…
Company gràcies per la referència...
^_^
Anònim ha dit…
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Estrella ha dit…
Moltes gràcies, feia dies que preguntava a tothom que és el twitter i ningú em sabia respondre.
Uf! cada vegada tot això es complica més. I és molt fàcil de predre's

Publicacions populars