Més sobre política 2.0

Dissabte a l'Escola de formació del PSC de les JSC de Mataró. La major concentració de blogs per habitants del planeta. Veig cares conegudes. La figura amable de Javier Naya, la mirada inquieta de Rosa Herrero, el somriure infinit de Maria Guardia, l'interrogant subtil de l'Oriol Vaquer i conec l'alcalde blogger més actiu de Catalunya (un post al dia amb comentaris oberts), en Joan Antoni Baron. Potser no és l'auditori més propici per explicar què és la política 2.0. Mataró és el laboratori català la cíberpolítica. I no només en el PSC. No és estrany que aquesta sigui la base d'operacions del Deep Throat del cíberperiodisme català, en Saül Gordillo.

Els deixo el power point de la xerrada. Què en pensen vostès?. Té futur una altra política?.

Comentaris

Anònim ha dit…
Molt bona presentació, formalment i conceptualment. Enhorabona. Ara bé, la que trobo antològica és la de les idees turístiques. Ets molt generós deixant que els usuaris puguin accedir lliurement a tota aquesta informació que has recollit. Vols dir que no hi haurà qui se n'aprofiti?
Anònim ha dit…
M'agrada el darrer punt de la presentació ("la política serà 2.0 o no serà"). Però tinc molts dubtes sobre la voluntat real de transparència i d'aproximació per part d'una majoria de polítics. Quants blogs de polítics hi ha abandonats? Quantes eines teòricament 2.0 s'han utilitzat de manera, diguem-ne, 1.0? Són dubtes que neixen del present, però confio que amb el temps la perspectiva anirà canviant. Exemples per confiar-hi ja en tenim, com el seu. Ànims i força per continuar-hi insistint.
pau ha dit…
Molt bó el power point. Coincideixo amb en Toni que per fer cleïble la política 2.0, els polítics han de continuar amb el bloc, no només per comentar temes generals, sinó per explicar el que fan i el que els hi passa.
Ultimament estic enganxat a la informació sobre la política de la meva ciutat a través de la informació que fan al seu bloc, l'alcalde Santi Vila i sobretot, el regidor de cultura del psc Ciro Llueca, que actualitza sovint la informació i ens aproxima que es fa des de la regidoria de cultura per la ciutat.
maria ha dit…
La política 2.0 SERÀ sense cap dubte el més aproximat al que els ciutadans esperen i el que hauria de ser la política.

Deixar la teva porta oberta al món té els seus avantatges i com no, també els seus inconvenients.

Però de ben segur, treurà mes d'un prejudici als que s'hi acostin.

De totes formes, el 10 de novembre tens una cita a les comarques de Lleida per debatir-ho.

petons & emocins
Javi ha dit…
Don,
moltes gràcies per venir a l'escola i donar-nos eines de reflexió sobre el futur de la política.

Un detall que alguns ja han apuntat: la política 2.0 necessita polítics 2.0, almenys en quant a la seva concepció de la política. Les eines 2.0 són una altra història. En segons quins àmbits és pot arribar a començar a fer política 2.0 amb eines 1.0?

I com a petita esmena al post, comentar que l'escola era de la JSC Mataró i no del PSC Mataró.

Ens veiem.
Donaire ha dit…
sociata

GRàcies. Compartir és un verb clau del 2.0. La informació tancada en el calaix no és de ningú. Els ppt del slideshare tenen tots una llicència CC.

Toni

Com dic a la presentació, un blog abandonat després de les eleccions és un frau. I és cert que hi ha eines 2.0 amb un suport 1.0. Però crec que lentament s'està generant un canvi. Tinc bones vibracions.

Pau

Si els ciutadans s'acostumen a fer el que tu fas, seguir la vida política a partir dels blogs dels eus protagonistes, perderà valor les declaracions, les rodes de premsa o els articles escrits amb un to fred i distant. Fixa't amb en Ciro: FIns i tot deixa el seu mòbil!. Els blogs són democràcia directa.

Maria

M'alegra constatar que la gent més jove del partit és la que veu més fàcilment els avantatges de la política 2.0. El futur és vostre. Mentre arriba aquest futur, ens veiem a Lleida!

Naya

Un plaer. Certament, la política 2.0 necessita polítics 2.0 i ciutadans 2.0.
Es pot fer política 2.0 amb eines 1.0, sens dubte. Santa Cristina d'Aro (que em té fascinat) està fent pressupostos participatius en assamblees.
S'accepta l'esmena per unanimitat...
JORdina ha dit…
Jo també hi era, no hem vaig voler perdre la cita i et felicito per la fantàstica xerrada sobre política 2.0, t'esperem amb candeletes a Juneda (Lleida) el pròxim dia 10, en una altra escola de la JSC!

Amb la formació, la revolució!
Amb la nova política, la nova participació!

Salutacions

Entrades populars