El nou web del PSC



Els convido a què facin un passeig virtual pel nou web del PSC. La factoria de RQB i el seu equip han mutat l'espai Yahoo de l'antic web en un entorn més net, més intuïtiu, més Google. Aquestes són les novetats més rellevants.

Impli-cat

La principal novetat del web és el protagonisme de les xarxes socials, que tenen un espai propi anomenat Implica't. Des de l'implicat es pot accedir al canal youtube del PSC, a l'espai facebook, el twitter del PSC i el nou entorn slideshare socialista. L'implicat té un espai blogosfèric propi, molt ben resolt. La blogosfera està organitzada amb les actualitzacions (sense filtre) dels blogs socialistes, un núvol de tags, un cercador i el blog del mes. Una millora molt notable dels típics agregadors, que es limita a actualitzar els feeds.

Portes obertes

Els partits han estat tradicionalment espais tancats, hermètics. El nou web permet ésser simpatitzant o militant del PSC amb un click. Des del web, es pot actuar com a ciberactivista, entrar a formar part de la blogosfera, emprar eines i materials, recomanar enllaços... També poden enviar una consulta a qualsevol persona del directori (diputats, alcaldes, regidors...), com ara aquest simpàtic diputat. Hi ha moltes altres possibilitats per enriquir el joc polític 2.0, és cert, però l'arquitectura del web apunta cap a una nova estructura de partit, més oberta, més oxigenada, més plural.

Personalització

La tercera virtut del nou web és la simplicitat. En el web anterior, la pàgina principal era un betes i fils d'informació sectorial, territorial, notícies, declaracions... En el nou entorn, l'estructura és molt més neta i simple: tres breus de portada i tres notícies territorials. Aquesta espurgada de la densitat d'informació és possible pels mecanismes de personalització del web. Poden, per exemple, accedir a la informació d'un municipi, d'un tema d'interès o d'un dels àmbits d'actualitzat organitzat en un núvol d'etiquetes. El núvol de tags es crea no a partir de les opinions de Nicaragua, sinó des de la blogosfera.

Per cert, algunes pàgines estan traduïdes a dotze idiomes, com ara el japonès. A poc a poc, les eines estan facilitant un canvi de les formes polítiques. Altres iniciatives com la causa comuna o els activistes del PSE avalen aquesta tendència. És l'hora de la política 2.0.

Comentaris

Anònim ha dit…
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

Entrades populars