Piulament de Catalunya



El Parlament de Catalunya és un dels parlaments més actius en la integració de les xarxes socials. Ja els vaig comentar en el seu moment les característiques innovadores del Parlament 2.0. I en les properes setmanes es podrien posar en marxa iniciatives de participació ciutadana que situaran el Parlament català a l'avantguarda dels parlaments deliberatius. Un símptoma del canvi és la irrupció del twitter a la Cambra.

En aquests moments, 20 diputats de la Cambra utilitzen el twitter de forma regular. Són els diputats Albert Batalla (blog), Carles Puigdemont (blog), Jordi Cuminal (blog), Joana Ortega (blog), Joan Reventós i Jordi Cleries del Grup Parlamentari de CiU, Montserrat Capdevila (blog), Miquel Iceta (blog), Núria Ventura (blog), Pia Bosch (blog) i Consol Prados (blog) del Grup Parlamentari SCC, Pere Aragonès (blog), Marina Llansana, i Uriel Bertran (blog) del Grup Parlamentari d'ERC, Dolors Camats (blog) i Laia Ortiz del Grup Parlamentari ICV-EUA, Rafa López i Santi Rodríguez (blog) del Grup Parlamentari del PPC i Albert Rivera del grup Mixt, a més del President del Parlament, Ernest Benach (blog).

Però la conversa parlamentària de 140 caràcters va molt més enllà de les piulades dels diputats i les diputades. Si miren l'activitat recent del hashtag Parlament veuran que hi ha 466 usuaris, que han generat 1.200 piluades en els darrers tres dies; aquí poden veure l'evolució temporal. A banda, hem de considerar totes les converses creuades sense etiquetar, que arribarien a unes unes 10.000 piulades polítiques al llarg del Ple. Com poden veure al politwitts, els usuaris més actius són ciutadans amb interès per la política, més que els propis diputats.

El twitter és una eina més per a connectar els ciutadans i la política. Ahir, l'etiqueta #Parlament va ser la cinquena més usada del twitter a Espanya. Hem iniciat la mutació del Parlament de Catalunya al Piulament de Catalunya. Un altre pas per una política millor, una política 2.0

Comentaris

Anònim ha dit…
Però des de què tu no hi ets, ja no és el mateix ;)
Imma ha dit…
Cada vegada mes i mes, l'opinió pública es fa mitjançant l'ordinador, ja sigui amb twitter, blocs, xarxes socials, etc. Anys enrere, o s'escrivien cartes als diaris o s'anava a manifestacions. Eren les dugues úniques opcions. Crec que en aquest sentit s'ha avançat molt, si mes no, poder tenir un canal obert per poder expressar-nos i, amb una mica de sort potser ens escolten i tot.
@jrosell ha dit…
Em fallen http://twitter.com/jcleries i http://twitter.com/joanreventosp :(

Entrades populars