BIg bang blog

Els blogs socialistes catalans ja tenen un portal comú, Joves i socialistes, que recull l'efervescència de les JSC i també l'activitat blogger de socialistes no tan joves. És un primer recompte de la vitalitat de la blogosfera socialista, tot i que algunes referències encara no hi consten. M'he entretingut a fer una radiografia del Big Bang Blog (BBB) a principis de desembre, que es podrà contrastar amb posteriors actualitzacions.

El portal presenta 37 weblogs, tot i que segurament la xifra es mou ara per sobre dels 50

Hi predominen els homes, que són un 84% del total. Només 6 dels 37 blogs són femenins

L'edat mitjana és relativament baixa, 35,5 anys, tot i que hi ha molts bloggers que no fan constar l'edat. Crec que l'edat mitjana real és sensiblement més baixa. El blogger més jove és Rull amb 19 anys i el més gran té només 57 anys.

La vinculació amb el PSC és molt diversa. He anotat 7 diputats del Parlament, 2 diputats al Congrés, 6 regidors i 13 membres de les JSC. Hi ha també 8 persones que treballen per al PSC en diversos àmbits.

El nivell d´actualització és molt elevat. 17 de les 37 s´han actualitzat en els darrers tres dies i 24 en la darrera setmana. Cap weblog està mort, si considerem caduca un blog que no tingui cap entrada en el darrer mes.

La data d´inici és molt recent. Més del 85% dels blogs han nascut el novembre de 2005. Els més veterans són Iceta i Bassas, seguits de Mas i Lourdes Muñoz. Aquests quatre blocs són l´origen del big bang actual. De moment, el creixement és exponencial de manera que podem esperar moltes noves referències en els propers mesos.

La cartografia dels bloggers mostra la vitalitat de Barcelona, però també l´àrea de Mataró i, en menor mesura, el Vallès Occidental. Poc a poc van apareixent blogs en espais perifèrics.

Comentaris

Entrades populars