Breus

Avui he eliminat un dels meus blogs. "Debates" era la versió en castellà del "De bat a bat", però en la pràctica aquest és un blog bilingüe, de manera que no té sentit mantenir la dualitat. Ha estat un funeral curt però sentit. Algun dia eliminaré aquest blog que ara escric i un pedaç de la meva biografia s'escolarà per l'aigüera.

Per compensar el dolor, he creat un nou blog. Com aquells que es compren un gos quan es mor el vell gos. Max concejal vol ser un petit homenatge als polítics locals. Malgrat l'efecte Marbella, vull manifestar el meu respecte, admiració i reconeixement a tots els Max del país. Que són la immensa majoria.

Els meus veïns de Las ideas, esperonats per l'hiperactiu César Calderón (quan dorm aquest home?), han organitzat una performance sobre blogs, comunitats virtuals i altres paranoies postmodernes a Extremadura: el findex. Una bona oportunitat per visitar Cáceres, menjar pernil del bo i admirar els paisatges de la devesa. I a mi, particularment, em suposa una oportunitat més per retrobar-me amb la meva infantesa i recórrer una vegada més les escenes del passat que han quedat atrapades a Coria, a peus del Alagón.

Aquests dies els dedico a "fer bolos" sobre l'Estatut. M'agrada començar amb una pregunta que avui obro a tots els lectors: "Quins són els cinc substantius que més es repeteixen en el projecte d'Estatut?". S'admeten apostes.

Principi de mes. Un bon moment per fer balanç. Com sabeu, una de les propietats del comptador de visites del blog és que permet conèixer quines paraules cercades amb el Google han acabat en aquesta pàgina. Us he fet una petita selecció. Si una pàgina es pot definir a partir de les seves recerques, m'ho he de fer mirar urgentment:

  • Caricatura de lirón careto
  • Como se llama en ingles jo tinc un gos que es negre
  • Uña larga del dedo meñique
  • Enanos vivos
  • Construcción de una barbacoa
  • Actuación del rey si se aprueba el estatut
  • Cuál es la función que debe tener la mujer como ente reproductor
  • Mark quien es en realidad meu meu power
  • Zapatero no nos escucha, Zapatero no nos deja hablar
  • Cria del cargol

Comentaris

Anònim ha dit…
¿Enanos vivos?. ¿Pero con quién te juntas, Donaire?. POr cierto, muy bueno lo del Max concejal. Pero tienes que cambiar la plantilla. Que se note que eres un bloggero adulto.
ZAGASO ha dit…
Enhorabona.

Tota plataforma d'expressió en llibertat és benvinguda.

Et llegiré.

Sort! i com diem en teatre MOLTA MERDA!!!!
Pedro ha dit…
Donaire, jo conec unes quantes Marbelles per aquí prop.
Euphorbia ha dit…
Vols dir que els del comptador de visites no et prenen el pèl?

Hi ha gent que busca "uña larga del dedo meñique"?

No pué sé...
Euphorbia ha dit…
Aquí va la meva aposta de sustantius:

- Parlament
- Catalunya
- Govern
- Generalitat
- Competència

Si guanyo vull un "perrito piloto"
Anònim ha dit…
Oiga, que hoy me he dormido una siesta fantastica de al menos 15 minutos!!! ( 15minutos enteros, vivedios)
Larha ha dit…
"Cuál es la función que debe tener la mujer como ente reproductor"

Ay bendito, pues se responde en su propia pregunta, reproducir sólo ¿no? XDDDD
Donaire ha dit…
Anónimo

Tienes razón. ¿Qué debe pasar por la mente de alguien que busca por Internet "enanos vivos"?.

Ignasi

Gràcies. Com saps, l'interès és recíproc

Gemma

Si entres en el Shinystat (a l'esquerra) i tries "Display Report" + "Referrers" i "Search Keywords" veuràs la galeria. Si vols, pots mirar altres mesos. Per cert, si busques en el google "uña larga del dedo meñique" apareixen 621 resultats!! (de bat a bat és el quart)

Has encertat Catalunya, que és la segona més freqüent. Competència, Generalitat i Parlament també hi són, però no en aquest ordre. I Govern no hi apareix, de manera que faltaria un cinquè. No està malament. El "perrito pilto" s'ha esgotat, però tenim uns power points de l'Estatut moníssims.

César

¿Una siesta?. Seguro que estabas cavilando alguna iniciativa entre cabezadita y cabezadita.

Sinmás

Me temo que en realidad estaba buscando algo así como la función de la mujer es reproducir (y punto).
Pedro ha dit…
I jo no tinc dreta rèplica?
ZAGASO ha dit…
Pobre Pedro!!!

Segur que en DON ha tingut un petit lapsus!!!!

jejejejejeje
Donaire ha dit…
Pedro

Perdona. He anat massa ràpid.
Primer, m'alegro de retrobar els teus comentaris. Et segueixo i reconec que ets un bloggaire hiperactiu. Gràcies per visitar-me.
Segon. Dius que coneixes Marbelles a Catalunya. Segurament. Però convindràs amb mi que Catalunya no és Alacant, Castelló o Múrcia. En tot cas, el que em ve de gust amb l'altre blog és intentar narrar l'experiència vital del regidor mig, una persona que entra en política perquè hi creu i que es deixa moltes hores a canvi de no massa res. I t'asseguro que són, de llarg, la immensa majoria.
Pedro ha dit…
Gràcies Donaire.
Mira què he trobat a vilaweb:
http://www.vilaweb.tv/200604/fecac/
Donaire ha dit…
Pedro

Si el que em vols dir és que la subvenció a la Fira d'Abril és un cas de corrupció a la catalana el cert és que estic content. Si això és el més greu que podem presentar, anem bé.

1. La meva opinió sobre la Fira d'Abril és que em sembla bé. M'agrada la Fira d'Abril i no em genera cap conflicte. A Platja d'Aro celebren cada any l'Oktoberfest i el dia dels difunts és Halloween. Si només podem celebrar festes amb denominació d'origen 100% catalanes, ja podem començar a desmuntar-ho gairebé tot.

2. La genètica de les Festes és molt discutible. Els toros tenen una arrel catalana molt evident i històricament Barcelona ha estat una de les capitals mundials de la tauromàquia (que és un art mediterrani per excel·lència). Les jotes són molt catalanes, especialment a la zona de Ponent. I, per posar un exemple, el Carnaval té un origen romà.

3. Jo no veig malament que se subvencioni una festa. N'hi ha exemples a cabassos. Associacions, organismes, entitats... tenen una iniciativa i demanen una subvenció a l'Ajuntament per a la realització d'una activitat. No hi ha municipi a Catalunya que no ho faci.

4. I anem al moll de l'os. Si el procediment d'adjudicació de la subvenció ha estat clar i entra dins la legalitat, es pot discutir si fires d'abril o si festes de la Mercè, si està bé o malament, si en el Fòrum o a Montjuic... però el que no em sembla correcte és senyalar amb el dit acusatori aquesta subvenció, especialment en una discussió sobre, diguem-ne, la corrupció municipal.

Afortunadament, la Fira d'Abril de BCN està separada per uns quants centenars de kilòmetres (físics i ètics) de la "Fira" de Marbella
El Perdíu ha dit…
Donaire, una recomendación en Cáceres. Hay un restaurante en la plaza de san juan (según miras al meliá, a la izquierda), al que se accede subiendo unas escaleras. Es magnífico, te lo recomiendo (de algo tiene que valer estar todo el día viajando). Saludos desde Zaragoza
Pedro ha dit…
En cap moment he volgut relacionar García Prieto amb Marbella, són temes independents i com a diputat que ets volai comentar-te el segon.

Crec que l'únic put que té sentit és el 4, els 3 primers no sé a què venen.
Et volia demanar l'opinió sobre les declaracions de Prieto dient "a las minorías hay que joderlas" davant totes les autoritats, mudes.
També volia saber si mereix una subvenció qui s'inventa les dades d'assistents.
Volia saber també si al tenir subvencions, és a dir una fira pagada per tots,hem de pagar entrada igualment, és a dir pagar dos cops. I volia saber si a més tens dret a local, fòrum, gratis, a cobrar presu abusius als firaries i tenir les mil i una corrupteles amb la manzanilla que surten als diaris, tots i quan dic tots vull dir fins hi tot els teus, aquests dies.
I voldria saber la teva opinió sobre el fet que la consellera Simó hagi aconseguit que Prieto finalment hagi de demanar les subvencions com tothom enlloc de tenri-les per la cara bonica.
Donaire ha dit…
1. Els tres primers punts intenten rebatre alguns dels comentaris d'aquest individu, que sincerament està molt desenfocat. Això de que un immigrant deixa de ser-ho quan obre la maleta i tal...

2. Opinió com a diputat?. No, la subvenció és municipal, no del Parlament. En tot cas, per opinar no cal tenir cap escó.

3. Invenció de les dades dels assistents?. Millor que no es faci, però en fi, no sé si aquest és sembla un problema massa greu. De fet, ho fan el 99% de les organitzacions, des dels convocants d'un mani a qualsevol fira, concert o festa.

4. Si una entitat rep una subvenció no pot rebre entrada?. Estàs segur. Estudia-ho bé perquè si vols defensar aquest principi t'acabes de carregar la gran majoria de la programació cultural del país.

5. Corrupció amb la manzanilla dels meus?. Quan dius els meus qui vols dir?. A mi la manzanilla em fa venir acidesa. Jo soc més aviat de cervesa.

6. Per tant, estàs satisfet de la gestió de la Simó. Un encert més del tripartit que afegirem a la llista.

No t'ofenguis Pedro. Però et cal una mica més de recorregut. Si passes uns anys de regidor de festes, turisme, o promoció econòmica d'un municipi qualsevol el que m'estàs comentat et semblarà surrealista.
Donaire ha dit…
Perdiu

Tomo nota. Beberemos unos caldos a tu salud
Pedro ha dit…
1-Aquest individu és un músic de classe baixa que intenta combatre els abusos de classes dominants com García Prieto, propietari de vàries empreses. Fa el que pot i té múltiples escrits on explica les barrabassades del tal García Prieto.

2-La subvenció de la senyor Simó no és municipal, és de la Generalitat, i a Simó l'ha nombrat un president escollit pel Parlament.

3-Una cosa és inventar-se les dades. Una altra és dir que mig Catalunya està a la feria.

4-Jo no he dit això, m'he plantejat el cùmul d'ajudes. T'he parlat de la cessió d'un local o esplanada gratuït, de l'extorsió a uns firaries que es queixen, de l'extensió dels horaris dels busos, dels anuncis gratuïts que posa tmb...

5-Potser m'he expressat malament. Volia dir que fins hi tot els teus diaris (o almenys als diaris als quals algú del Psc filtra cada moviment del president) han parlat del lamentable afer de la manzanilla.

6-Han fet el mateix els ajuntaments que la consellera Simó? O als ajuntament no cal transparènia ni igualtat de condicions? O només la Simó ha de fer aquestes coses.

I 7-No m'has comentat la genials declaracions de què "a las minorías hay que joderlas", amb el silenci de les autoritats presents.
No t'ofenguis Donaire però crec que el debat és més complicat del que et sembla.
Donaire ha dit…
1. Em sembla molt bé (i ho dic de veritat) que un ciutadà lluiti per evitar qualsevol abús. Però això que no només és legítim, sinó perfectament necessari, no vol dir que tot el que digui aquesta persona vagi a missa.
Concretament, aquesta persona és presonera d'un discurs que intenta vendre la idea que un immigrant feliç és aquell que nega el seu origen i "s'integra" en el seu nou país. Per mi, el que ha de fer un immigrant és respectar les lleis.
Defensar encara avui que un immigrant s'ha de "dutxar" per deixar que les seves arrels es perdin per l'aigüera i, ben net, optar per la nova cultura que l'acull és totalment anacrònic.
D'entrada, perquè com diu Raimon "Qui perd els orígens per la identitat". Als catalans ens fa molta gràcia el programa d'en Mikimoto (Afers exteriors) en el que podem veure amb orgull un català a Singapur que parla català i menja butifarres amb seques. I una coneguda marca de cervesa fa un anunci en el que posa en valor l'enyor que sent un català de la seva terra i el seu equip de futbol. Ara bé, quan parlem dels que venen, aquests han de ser més "catalans" que la Verge de Montserrat.
Però és que avui hi ha un problema afegit. La gent menja en un japonès, estudia dansa africana, li agrada la decoració escandinava o és afecionat a un equip de la NHL. Per tant, com t'he comentat abans, si no hi ha Festa d'Abril tampoc oktoberfest a platja d'aro.

2. Mira. No conec el tema i (et seré franc) no és precisament la qüestió que més em tregui la son. Això no vol dir que no sigui important, però no em sembla de la gravetat que dius que té. Que diuen que són molts i no són tants, que si fan cobrar entrada o que si es cedeix una esplanada... Uf. Insisteixo. Parla amb un Regidor i explica-li això. Per exemple, un festival de teatre al carrer molt conegut, un festival de cinema, una cursa de cotxes d'època, una exposició de flors en el casc antic d'una ciutat medieval...
Espais, fulletons, locals gratuïts, busos, autoritzacions... Tot això (dit així, en genèric) em sembla força normal.

3. Si tu dius que la Simó ho ha fet bé, això jo no ho discutiré. Com saps, el meu grup parlamentari dóna suport al govern d'esquerres i catalanista. I estic encantat que fins i tot tu veigs amb bons ulls la gestió d'una Consellera del Govern. Amb això no hi ha discrepància.

4. "A las minorías hay que joderlas". Soc afí a SOS Racisme i porto més de 10 anys trebllant en aquest camp. Com diuen en castellà "¿me lo dices o me lo cuentas?". M'ha semblat veure que em comentes que les autoritats són responsables dels comentaris que es facin en un acte en el que ells assisteixen. És com dir que si el President de la Generalitat va a veure un partit del Barça, si l'equip perd ell és el responsable; o que no pot admetre que surti un espontani en pilotes amb una esvàstica a la nalga dreta.

5. Aquest encreuament de comentaris neix amb la següent seqüència. Jo alabo els regidors. Tu dius que a Catalunya hi ha marbelles. Jo dic que Catalunya no és Marbella. I tu dius: mira't això.
Vull deixar clar que si "això" és la prova de l'afirmació "conec moltes marbelles a Catalunya", francament la teva capacitat de distorsió de la realitat està a l'alçada d'en Rompetechos (en Trencasostres per entendre's)

Una salutació. Me'n vaig al Saló del Turisme, que m'esperen
Pedro ha dit…
Realment no ho has entès, com ja et vaig dir et comentava allò de l'entrevista no perquè tingués res a veure amb això de "les marbelles", sinó perquè crec que era prou important i podia fer-te replatejar certes coses. Una cosa no era conseqüència ni justificació de l'altra.
1-Em sembla molt bé que detestis els programes del miki moto, però evidentment no t'els has mirat amb massa deteniment. Molta de la gent que hi sortia era castellanoparlant, el que passa és que miki moto és catalanoparlant i com que la majoria de catalans saben parlar català doncs li parlaven en català. Això no volia dir que portessin barretina i mengessin botifarra amb seques.
2-Vaja, que el tema te la porta fluixa. Alemnys ho deixes clar, hauré de buscar algú que el tema li interessi.
3-" I estic encantat que fins i tot tu veigs amb bons ulls la gestió d'una Consellera del Govern. Amb això no hi ha discrepància."
Vaja vaja, quans prejudicis junts. I sense saber què vaig votar el 16-N.
4-T'he preguntat si les declaracions et semblen bé i, indirectament però veig que no ho has pillat, si et sembla bé que aquesta classe de gent rebi dinerals així. La paranoia que els hi he donat la culpa a les autoritat te l'has montat tu. Si algú fa unes declaracions racistes davant de tantes autoritats per mi no pot quedar impune. Per mi eh, és una opinió personal. I menys si quei fa les declaracions racistes reb tants diners públics, de tots.
5-Un dia podriem parlar de Sos racisme, realment podria ser un xou, però aquest és un altre tema.
Anònim ha dit…
Mireu què he trobat:
http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=5&idioma=CAT&idnoticia_PK=301522&idseccio_PK=5&h=060506
Euphorbia ha dit…
Canvio Govern per Regulació, és la meva darrera paraula.

En el tema de l'ordre no hi entro, em sembla que és demanar massa...

Petons
Gemma
Donaire ha dit…
Pedro

1. Si no té res a veure, l'afirmació "Jo conec moltes merbelles a Catalunya" era un brindis al sol?

2. No és que me la porti fluixa. Però hi ha unes regles no escrites dels blogs, que es basen en el següent: l'autor explica una qüestió i qui vol la comenta. La teva versió és: Jo parlo de naps i tu parles de no sé qué. Això no és (ni vol ser, ni em sembla que la gent tingui ganes que sigui, i en tot cas, jo particularment no tinc ganes de fer-ho) el debat d'en Cuní. Ells ho fan més bé.


3. No sé a qui votes i francament m'és igual. No és el meu problema i només faltaria que en els blogs es demanés filiació o adhesió política. Toi même.

4. Les persones que fan declaracions racistes han de ser detingudes i jutjades d'acord amb la Llei. Que, per cert, me l'ha he estat mirant i no he trobat ni un sol article que explicités que ser racista davant d'una autoritat és un agreujant.

5. Parlem. No llencis la pedra i amaguis la mà. Parlem, parlem.

Per cert. Suposo que l'anònim que atatxa un article de El Periódico sobre el tema no ets tu. Ja saps signar. Però recorda que ja et vaig dir (anònim o no) que esborraria tots els links a diaris. Gràcies per la teva comprensió.

Salutacions
Donaire ha dit…
Pedro

1. Si no té res a veure, l'afirmació "Jo conec moltes merbelles a Catalunya" era un brindis al sol?

2. No és que me la porti fluixa. Però hi ha unes regles no escrites dels blogs, que es basen en el següent: l'autor explica una qüestió i qui vol la comenta. La teva versió és: Jo parlo de naps i tu parles de no sé qué. Això no és (ni vol ser, ni em sembla que la gent tingui ganes que sigui, i en tot cas, jo particularment no tinc ganes de fer-ho) el debat d'en Cuní. Ells ho fan més bé.


3. No sé a qui votes i francament m'és igual. No és el meu problema i només faltaria que en els blogs es demanés filiació o adhesió política. Toi même.

4. Les persones que fan declaracions racistes han de ser detingudes i jutjades d'acord amb la Llei. Que, per cert, me l'ha he estat mirant i no he trobat ni un sol article que explicités que ser racista davant d'una autoritat és un agreujant.

5. Parlem. No llencis la pedra i amaguis la mà. Parlem, parlem.

Per cert. Suposo que l'anònim que atatxa un article de El Periódico sobre el tema no ets tu. Ja saps signar. Però recorda que ja et vaig dir (anònim o no) que esborraria tots els links a diaris. Gràcies per la teva comprensió.

Salutacions
Donaire ha dit…
Gemma

No. Regulació no surt. Però vas molt bé. Fem recompte:

1. Generalitat
2. Catalunya
3. competències
4. Parlament
5. xxx

Falta un cinquè. Ha guanyat la Gemma, però qui encerti el cinquè s'emporta un premi de consolació (un CD amb els millors moments de Madredeus en concert)
Pedro ha dit…
Esborra si vols els links, em sembla perfecte, he enllaçat l'article d'el periódico perquè el vaig trobar aquí, no al revés.
1-No era un brindis al sol, anava relacionat amb el blog de "max concejal" i el comentari que has fet sobre Marbella.
2-Haver començat per aquí, però començar el debat i demanar temps mort indefinit quan la cosa és posa peluda és una altra cosa.

3-A mi també m'és igual qui voto, però això de "fins hi tot tu" em sembla poc ortodox, vaja, que no m'ha semblat bé.
4-Ho diré clar, una persona que fa declaracions racistes té dret a rebre un milió d'euros de part de tothom(també de les minories que ha insultat)?
5-No llenço la pedra i amago la mà, si vols en parlem, ara, si t'has de cansar a mig debat o m'has de dir que parlo de cols...
Donaire ha dit…
En un comentari anterior, em deies que no tenia relació. Ara sí. En resum. Vols demostrar que Catalunya també és Marbella pel tema aquest de la Fira d'abril. No sé. S'assemblen com un ou i una castanya.

Quan la cosa es posa peluda?. Tens l'autoestima molt alta.

Pedro. Si després de varis mesos de relació (bloggaire, no penseu malament) ara em dius que ets el redactor del Pacte del Tinell, em retiro a un convent de caputxins. No sé què votes. Ni m'importa. Però després de 3000 comentaris, també tu ensenyes el llautó. Ep. És legítim i em sembla perfecte. Però ara no em diguis que passaves per aquí.

Una persona té dret a deure una subvenció o no. Depèn. I si insulta, ha de ser jutjat.

No, no . Ets tu qui diu "ja en parlarem un altre dia".
Pedro ha dit…
1-El que no tenia res a veure era el video de la fira d'abril, l'he posat perquè m'ha vingut de gust. No venia a cuento, tu no en parlaves i jo he decidit parlar-ne sense que ningú n'hagués parlat abans.
El comentari de Marbella (que no tenia res a veure amb la fira d'abril) era una resposta al teu comentari sobre Marbella i sí que venia a cuento.

En el meu blog he reconegut més d'un, més de dos i més de tres encerts del tripartit, i he assenyalat varis errors de CiU, això tenint en compte que no hi parlo mai o casi-mai de política. Que ara diguis que "fins hi tot jo" no m'agrada.

A quin jutjat he d'anar?

Ok, en parlem però avui no, quedi clar que a tu no et fa res parlarne i jo opto per enbainar-la.
Donaire ha dit…
Doncs retiro "fins i tot tu" i accepto el debat per un altre dia. Records
Anònim ha dit…
Exacte. El tema és aquest...
Si surt no a l'Estatut...
ens quedem realment amb el del 79? o se'n negocia un altre?

Això no ho explica ningú
Donaire ha dit…
Si no surt l'Estatut, d'entrada cinc anys amb el del 79.
Després?. Necessitem consens en el Parlament (dues terceres parts). Quin estatut es pactarà?. El de Barcelona o el de Madrid?. I si pactem aquest darrer (que és el més sensat), trobarem a Madrid un govern aliat que ens digui que sí?.
I si després de tot això (i dos anys més de sidral) aconseguim el mateix que ara (que no està clar)... per què esperem cinc anys?.
O sigui, chat. La pregunta que jo faig és: Per què creus que en una altra negociació, l'Estatut que "surti" serà més ambiciós que aquest?. Què et fa pensar que allò que ara veuen innegociable ho veuran perfectament assumible?. I si és a l'inrevés?
El que et vull dir és que imaginar que un "no" vol dir un Estatut més ambiciós demà passat és una pura hipòtesi. Mira el que ha passat amb la Constitució Europea. Votem no per tal de tenir una millor Constitució, i ara anem al Tractat de Niça, que és una autèntica piltrafa.
Què vols que et digui?. Hi ha coses amb les que és millor no jugar.

Entrades populars