Desitjos (balanç)

Avui faré com Microsiervos i els seus recurrents Ara fa un any. Fa exactament un any, vaig llençar al cel cibernétic els meus 12 desitjos pel 2006. És l'hora de fer balanç.
  1. Que el 2006 sigui l'any de l'Estatut. Efectivament. No creia, però, que s'hauria de pagar un peatge tan alt.
  2. Que el Pinochet sigui finalment jutjat i condemnat. Res de res. Ni el Diví és capaç d'acabar amb ell i amb el seu cor.
  3. Que Romano Prodi guanyi les eleccions a Itàlia i Berlusconi sigui només un mal record. Berlusconi?. Em sona, però ara no recordo.
  4. Que ETA faci el que ha de fer. Malgrat que en els darrers mesos la situació sembla estancada, la treva d'ETA ha estat la gran notícia de l'any.
  5. Que els EEUU, Rússia i la Xina s'adhereixin a Kyoto. per desgràcia, no ha estat així, malgrat els esforços de l'Al Gore i el seu vídeo (An inconvenient truth) . I, ja que hi som, que la Xina deixi enrera el trist balanç de 3.000 executats el 2005. Amnistía Internacional creu que s'han superat els 4.000 aquest any.
  6. Que el PP no es cansi d'omplir els carrers de manis (amb nous temes com la l'ocupació militar d'Iraq, la violència de gènere, el canvi climàtic o la fam en el món). El PP o els seus satèl·lits (com els dirigents de l'ATV) continuen ocupant els carrers, però amb menys alegria i intensitat que en el 2005. Per desgràcia, continuen sense adonar-se que sota les llambordes, es troba la sorra de la platja.
  7. Que el projecte de l'Aliança de les Civilitzacions segueixi el seu camí. Aquesta ha estat probablement la proposta més sensata i constructiva que s'ha articulat en el darrer decenni. Des del març, ja disposa d'un web de referència.
  8. Que el 2006 sigui el primer any sense "assassinats domèstics". Un mal any per les dones maltractades.
  9. Que les medecines retrovirals siguin universals i gratuïtes. La SIDA mata més que mai, però ha desaparegut de les agendes internacionals. Potser perquè ara només extermina els pobles més pobres del planeta. [Aprofito per saludar afectuosament la cúpula eclesiàstica, que ajuda al desenvolupament de la malaltia]
  10. Que Amir Peretz pugui liderar el procés de pau a Israel. Ha plogut molt (sobretot han plogut moltes bombes) des del desembre passat. No hi ha lloc per la pau allà.
  11. Que Marlango tregui un altre disc, que Richard Donovan escrigui un altre llibre i que Almodóvar acabi Vólver (i que fins i tot els vídeos de la FAES facin un paper digne en el Festival de Cinema de Terror de Sitges). L'únic que ha complert és en Pedro, disparat cap als Òscars.
  12. I, perdoneu per la nimiesa, que la Unión Deportiva Salamanca pugi a Segona A. I l'any que ve a Primera.

Sis de dotze. Un aprovat justet. Quines són les seves propostes pel 2007?. L'any 007. Llicència per...

Comentaris

Anònim ha dit…
La meva proposta pel 2007 és que en Donaire sigui diputat al Parlament de Catalunya. He dicho.
ZAGASO ha dit…
1. Que ens puguem seguir mirant als ulls.

2. Que no pugi gaire la hipoteca.

3. Que la salut ens respecti.

4. Que no s'espatlli el cotxe (la reparació és molt cara...)

5. Que el meu pare no empitjori.

6. Que els reis em portin una guitarra acústica amplificada. (m'estic fent gran...)

Són 6 voluntats simplistes i puerils...
Tanhäuser ha dit…
Que el Salamanca pugi a primera.
Un abrazo
JJ
Euphorbia ha dit…
De les que has dit tu en comento dues:
La de Pinochet que em sembla que no ens en surtirem i com ha estat a punt de passar, morirà al llit como tants d'altres. Els no creients no tindrem ni el consol de pensar que s'estarà cremant a les calderes d'en Pere Botero.

Ambs els xinesos s'hauria de fer alguna cosa a nivell europeu, parar-lis els peus tant en temes de drets humans (ni tan sols els hi quadren els números d'òrgans per transplantaments i de donants) sino a nivell econòmic. No pot ser que Europa els hi posi tan fàcil per a carregar-se tot el teixit industrial europeu en tots els sectors.

Jo de desitjos, a nivell personal, amb una bona salut per mi i tots els que m'envolten em conformo. A nivell general no seré ambiciosa i amb que el procés de pau tiri endavant em conformaria també.
Anònim ha dit…
Les meves propostes:

1. Que Galardon sigui designat candidat del PP
2. Que Duran sigui designat candidat de CiU
3. Que Bargalló sigui designat candidat d'ERC
4. Que Donaire sigui designat candidat del PSC
5. Que la Segolene guanyi
6. Que D'Alema sigui designat candidat de l'Unione
7. Que els demòcrates tornin a proposar l'Al Gore
8. Que el nou presidenciable rus sigui un txetxé
9. Que en Patxi López guanyi a Euskadi
10. I, en definitiva, que es canviïn els polítics actuals per uns de més bons
Anònim ha dit…
Ràdio Macuto diu que al final sí que entra de diputat. És veritat?

Entrades populars