Ventdelpla?

Un blog que vol ser un blog seriós necessita una campanya. Rafael Estrella, per exemple, va iniciar una campanya de recolzament a la Wikipèdia. Don Royo ha destacat per la seva proposta d'engarjolar Jiménez Losantos. Alfonso Gil ha obtingut un notable ressó de la seva proposta En mi nombre sí. Altres campanyes amb notable èxit, com la sobiranista Jo també vull un Estat propi o el fre al canvi climàtic, demostren que amb el suport popular es poden moure muntanyes. Avui els hi vull proposar la meva, de campanya. Que espero sigui la seva.

La Televisió Catalana està disposada a castigar els seus telespectadors amb una nova edició de Ventdelplà. Per això, ha iniciat una campanya en la que anima els incautes espectadors potencials a manifestar un crit unànim: Quetorniventdelpla. Però com tot sistema tancat, ha deixat una escletxa. Els comentaris oberts i visibles poden crear un moviment de reacció contrari. Entre tots, podrem aturar-ho. Que no torni!.

Com es pot col·laborar?
  • Poden deixar un missatge de crítica al programa en el web, signat per Quenotorni.
  • Poden esmentar la campanya en els seus blogs.
  • Poden filmar un vídeo al youtube amb el tag quenotorni.
  • Poden realitzar fotografies i penjar-les a flickr amb el tag quenotorni.
  • Poden assistir a la concentració de rebuig davant de les instal·lacions de TV3 cada dilluns i dimarts a les 21.30 hores.
En les actualitzacions posteriors, faré balanç dels èxits (o potser els fracassos) d'aquesta iniciativa.

Actualització. 24/01

Després de dos dies de campanya i vàries visites a la web de promoció de la sèrie, el que va començar com una paròdia... continua essent una paròdia. Però ara que he proposat la iniciativa, crec que hauria de mantenir-la. El cert és que el web de promoció del programa és un reflex fidel de la sèrie. Ha plogut molt des de l'Amo a Laura i el quetorniventdelpla és una fotocòpia sense tóner. Però el problema de fons és un altre. Ens hauríem de plantejar si la televisió pública catalana ha de destinar dos dies de prime time a un culebrot. En el fons, ens hauríem de plantejar què seria desitjable en una televisió que paguem entre tots.

De moment, hem aconseguit algunes petites victòries. Aquest post és un dels primers en la recerca ventdelpla a Google. Els comentaris de rebuig a la sèrie en el web de promoció han estat molt nombrosos. Altres blogs s'havien anticipat en aquesta iniciativa, el que demostra que l'activisme social és imparable. Mentrestant, des de TV3 bloquegen les IP dels ordinadors que critiquen Ventdelplà en un web que paguem entre tots.

Iniciatives. Com col·laborar?

  • Crec que hauríem de "castigar" l'operació de màrqueting banal de la sèrie, deixant en el web de promoció una crítica signada per Quenotorni.
  • Poden visitar el fórum que he obert en el web del programa de TV3. S'hauran de registrar (cosa que els hi permet accedir a útils serveis) o utilitzar el nickname quenotorni i el password quenotorni1.
  • Poden fer alguna referència en els seus blogs respectius.
  • En breu, faré alguna aportació al flickr o el youtube amb el tag quenotorni. Mentrestant, poden demostrar la seva creativitat recolzant la campanya.
  • Poden escriure una carta al director de la Corporació.
  • Poden escriure una carta al Consell Audiovisual de Catalunya.
  • Es podria realitzar una performance el dia de la Gala, que es realitza a Girona. La gent de Kaosenlared sempre aconsegueix una notable repercusió.

Comentaris

Anònim ha dit…
Jo ja m'hi he afegit. ÀNims.
Anònim ha dit…
Suposo que tot plegat és una conya, però jo no li sé veure la gràcia.
Anònim ha dit…
Jo ho interpreto com el que és: una conya sobre les campanyes, que ja ha criticat en el post anterior, com una mena de performance.
Pedro ha dit…
jaja, ahñi te quiero ver, esperava com aigua de mai aquest post. Només per veure la teva firubindua reacció ja firmaria pel retorn de Ventdelplà. Per cert, si incio una campanya igual contra mira quien baila la subscriuràs?
Pedro ha dit…
Per cert, perquè no quedi dit, ja he firmat contra el retorn de ventdelplà.
Anònim ha dit…
Donaire, no cal que contestis al Troll. És evident que no es mira les teves respostes. Si ho fes no hauria dit el que acaba d'escriure ara.
És evident que aquest paio et vol fer servir per incrementar el nombre de visites al seu espai, és dir passar de 4 (totes seves) a alguna més. Jo de tu l'esborraria. Estem una miqueta fartets de tanta barroeria.
I és que no es pot ser més fatxa.
Donaire ha dit…
Anònims. Volia ser una mena de sàtira contra la inflació de campanyes per Internet. També, ho reconec, em preocupa que dediquin dues tardes de dilluns i dimarts a emetre un serial. Això és una castanya. Tot i que tampoc miro massa la Tv.

Pedro. I tant!. Si vols, et faig una llista dels programes de TVE que mai miraria. Hi ha coses infumables que només sé que existeixen perquè les veig en els programes aquells de zàpping. No dedicaria ni un segon a mirar un programa de concurs de balls, i encara menys si surt una persona que només aporta el fet de ser neta d'un imbécil.

Gràcies per col·laborar en la campanya. ;-)
Aps... Doncs jo m'ho havia ben cregut...

Doncs bé, si tu no comences la campanya contra Ventdelplà, la començaré jo, que com que sóc de Breda n'estic molt més fart que la resta!

Salut i República!
Xavier Mir ha dit…
Benvolgut,

agraeixo la referència a la campanya sorgida del meu bloc. M'agradaria saber, però, per quin motiu la socialista francesa Ségolène Royal és partidària d'un referèndum d'autodeterminació al Quebec i en canvi els socialistes catalans no volen plantejar-ne un entre la ciutadania catalana. Moltes gràcies.

Xavier Mir
http://blocs.mesvilaweb.cat/xmir
Anònim ha dit…
Endavant amb la campanya!!! Els del Diari del Votant Anònim us voldriem demanar "royalties", però afortunadament això és Internet i tampoc és que la idea sigui gaire original... ;)

Salut!

http://votant.bloc.cat/post/8645/133323
Anònim ha dit…
ha ha ha. Ets un cabron DonAire. Que bo
Joan Safont ha dit…
Don-Aire, brutal aquesta campanya!
Jo només pensar que tornaran a fer aquesta sèrie petulant, bonista, pairalisto-multicultural i buida ja em poso malalt.. i a sobre aquesta històrieta de casinet del poble d'estiueig d'en Benet i Jornet el paguem entre tots!

Tot el meu suport a la campanya!!
Anònim ha dit…
Quina xorrada ana contra ventdelpla. Es una serie que te mols seguidors i per alguna cosa sera. Volem ventdelpla jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Carlus testimo ets superwapuuuu
Oriol Vaquer ha dit…
Tot i que l'estiu passat em vaig enganxar a la repetició que va fer TV3 a les tardes, mentre dinava, crec que no n'hi ha per tant.
Ja he enviat un missatge amb nickname Quenotorni. l'altre dia em vaig quedar molt extranyatquan vaig veure l'anunci.
Estic molt d'acord en que la qualitat d'una televisisó pública no ha de gastar el "prime time" en aquestes sèrie més pròximes als culebrots que a les sèries de moda de la FOX.

Salut i República
Alfonso Gil ha dit…
Cuenta con mi respaldo en esta campaña. Me parece necesario movilizar a la gente a traves de cualquier medio, y es importante hacerlo tambien en la red.

Saludos desde Bilbao.
Sol Costas ha dit…
Dirigentes del PP llevan al juzgado a dos blogs de Cambados y O Grove

Las webs son «camba2.blogspot.com» y «ogrobe.blogspot.com»

El blog de O Grove recoge noticias de la información local, con comentarios que añade el propio autor de la página. A ellos se les suman también las opiniones de los internautas que, libremente, escriben en cada una de las noticias.
En O Grove fueron los comentarios de los internautas y del autor de la página lo que indignaron a uno de los representantes del PP en la corporación. Las continuas alusiones a su persona le llevaron a presentar el caso a un abogado y, posteriormente, ante los tribunales.

http://ogrobe.blogspot.com/
Anònim ha dit…
a mi si que me agrada aquesta serie,no perdu mai.
enhorabona per el blog.
www.oktomanota.com
Anònim ha dit…
Que torn i VENTDELPLÀ , es el millor que hi ha !!!!!!
Anònim ha dit…
ventdelpla es la millor serie que hi ha a nivell nacional o es que us estimeu mes els culebrons venezolans o la horripilan serie de telecinco yo soy bea

Entrades populars