Els altres


Els altres hi són, però no els veiem. Fa temps que saben que generen por i generen odi. Per això, no els veiem. Viuen en la foscor, a les palpentes de la ciutat fingida. Viuen entre els enfonyalls de les clavagueres o en el fons de les escales. Diuen que la llum del dia no pot tocar la seva pell fosca.

Però un dia esclaten uns trens i omplen el matí de sang i de llàgrimes. I en el recompte de les víctimes, hi apareixen els altres. I un altre dia, un ascensor secciona la vida d'un pressumpte lladre, que en realitat era un treballador invisible. I el dia que s'enfonsa un aparcament per la mirada boja del terror, troben entre les restes del desastre els cossos de dos d'ells. I si un vehicle militar esclata a l'altra riba de la Mediterrània, els altres figuren en la trista llista de baixes.

Els altres hi són. Molesten. Fan por. Generen odi. Però quan surt a la llum la desgràcia, ells hi són. I és llavors quan descobrim que els altres som en realitat nosaltres.

Comentaris

Anònim ha dit…
Vaya posts últimos. Abandonada la cordura, volvemos a los tópicos de siempre. Qué pena.
Anònim ha dit…
Sembla cert que les ombres de l'home lliure proven a semblar-se-li més que la seva pròpia figura, i potser sigui en aquesta ombria fantasmagórica on hem de buscar-lo. I a la seva llibertat amb ell. Això si: sense descans.
Anònim ha dit…
No són els altres els que ens fan por. Són els "altres" que viuen entre nosaltres i posen les bombes als trens, són els "altres" que justifiquen i recolzen als qui maten als altres al Líban, són els "altres" que venen a aquí per difondre l'odi. I tots sabem qui són. Prou demagògia progre.
Els llatinoamericans, rumanesos, etc. sempre són i han estat ben rebuts, són els que volen posar a prova la nostra democràcia i la nostra llibertat en nom del seu déu els que ens fan por. Aquells que vosaltres, la gent d'esquerres, sempre recolzeu.
Anònim ha dit…
La meitat dels immigrants marroquins estan en l'atur. Hi ha zones senceres de la nostra geografia en les quals absolutament tots els treballadors marroquins viuen de la caritat de les institucions i han estat substituïts per treballadors arribats de l'Europa de l'Est. Aquests no podran, mai, presentar un contracte de treball. Es produeïx la paradoxa que, cada vegada hi ha més immigrants marroquins en el nostre país i cada vegada el percentatge de desocupats entre aquesta comunitat és major. Quan havia escassesa d'immigració, els patrons tendien a contractar a marroquins. Després dels atemptats del 11-M, però, sobretot, després dels problemes que implica la contractació d'immigrants magrebins (absentisme laboral, baix rendiment, dolentes relacions amb altres treballadors, tradicions antropològiques incompatibles amb altres col·lectius obrers europeus, simulació de malalties, exigències desmesurades, etc.) i el coneixement de les quals ha passat de boca a boca en comarques senceres, els patrons prefereixen qualsevol altra nacionalitat, especialment europeus orientals. La majoria d'aquests magrebins manquen de qualsevol qualificació professional i, d'altra banda, estan acompanyats de famílies nombroses.
El govern ZP està inhabilitat per definició, falta de vísceres i debilitat estructural, per a afrontar el problema de la immigració utilitzant les armes que té al seu abast. I no ho fa per que és incapaç –freqüentment la debilitat indica també un baix nivell d'utilització de neurones- de tenir les idees clares sobre la naturalesa del problema.

Criat en “el papers per a tots” i en “cap ésser humà és il·legal”, el somriure de ZP és eloqüent del que duu dintre: gens, el buit més absolut, buit d'idees, buit de percepcions de la realitat, buit d'anàlisi política. ZP mai entendrà el que és Europa i el que és la cultura europea. No diguem, el que és l'islam. La surrealista proposta del “diàleg de civilitzacions” és eloqüent del “pensament feble” de ZP, un "boy-scout" ficat a president gràcies a unes bombes.
Donaire ha dit…
La meitat dels immigrants marroquins estan en l'atur.

font?

Hi ha zones senceres de la nostra geografia en les quals absolutament tots els treballadors marroquins viuen de la caritat de les institucions i han estat substituïts per treballadors arribats de l'Europa de l'Est.

No hi ha cap zona d'Espanya on absolutament tots els marroquins visquin de la caritat.
A Espanya hi ha 500.000 marroquins, que és poc més de l'1% de la població del país. Espanya només té un 8% de la població immigrant, que és un percentatge molt petit en el context europeu. (Fonts: INE i Eurostat)

Aquests no podran, mai, presentar un contracte de treball.

Per què?

Es produeïx la paradoxa que, cada vegada hi ha més immigrants marroquins en el nostre país i cada vegada el percentatge de desocupats entre aquesta comunitat és major.

Font?

El creixement dels immigrants marroquins és inferior al creixement mig de la immigració. El que hi ha cada vegada més són equatorians i romanesos (Font: INE)

Quan havia escassesa d'immigració, els patrons tendien a contractar a marroquins.

De fet, la majoria no els contractava. Simplement els explotaven.

Després dels atemptats del 11-M,

La immensa majoria dels àrabs del món (la immensa majoria) rebutgen els atemptats de l'11-M. Les principals víctimes d'Al Qaeda són els propis àrabs.

però, sobretot, després dels problemes que implica la contractació d'immigrants magrebins

Ja hi som

(absentisme laboral,

Font?

baix rendiment,

Escombren menys?

dolentes relacions amb altres treballadors,

Però no són tots marroquins?

tradicions antropològiques incompatibles amb altres col·lectius obrers europeus,

Per molt que ho intentem dissimular, aquesta gent va viure aquí des del segle VIII al XV i probablement fins el XVII o XVIII. Sön deu segles. Faci'm cas: Nosaltres som àrabs.


simulació de malalties, exigències desmesurades, etc.)

De veritat s'ho creu tot això?

i el coneixement de les quals ha passat de boca a boca en comarques senceres,

Ara li he de dir que a l'entrada del meu municipi a les 7 del matí la rotonda on es carreguen els treballadors de la construcció té un 80% de negres i àrabs. Potser no ha arribat al Baix Empordà. També li he de dir que si entra a la cuina d'un restaurant, es trobarà segur, però segur, un àrab com a a mínim.
I ara faci un altre exercici, calculi quats escombraires són àrabs. I ara vagi a la costa catalana i computi quants pescadors són àrabs. En el meu municipi són 23 de 28.
Potser el meu municipi és molt estrany, però no coincideix en absolut amb el que comenta.

els patrons prefereixen qualsevol altra nacionalitat, especialment europeus orientals.

Ara que han entrat a la UE i que exigeixen sous més dignes, no tant.

La majoria d'aquests magrebins manquen de qualsevol qualificació professional i, d'altra banda, estan acompanyats de famílies nombroses.

La mitjana de fills a Catalunya és 2,3 (Font: Idescat). A Cat, es considera família nombrosa tres fills.

El govern ZP

I ara per què parla del President?

està inhabilitat per definició,

Ja, però de moment tenim un règim democràtic que es basa en que governi qui és escolit.

falta de vísceres

Això no ho entenc

i debilitat estructural,

Això tampoc

per a afrontar el problema de la immigració utilitzant les armes que té al seu abast.

No. Qui utilitzà les armes va ser l'anterior president.

I no ho fa per que és incapaç –freqüentment la debilitat indica també un baix nivell d'utilització de neurones- de tenir les idees clares sobre la naturalesa del problema.

Quan diu problema a què es refereix?

Criat en “el papers per a tots”

Citi'm un sol document on digui això

i en “cap ésser humà és il·legal”,

Jo estic d'acord amb això.

el somriure de ZP és eloqüent del que duu dintre

Governar no vol dir estar emprenyat

: gens, el buit més absolut, buit d'idees, buit de percepcions de la realitat, buit d'anàlisi política.

Fixa't

ZP mai entendrà el que és Europa i el que és la cultura europea.

Almenys no ha girat l'esquena als seus socis europeus i s'ha alineat amb els Estats Units per iniciar una guerra il·legal.

No diguem, el que és l'islam.

Qui actua des de la ignorància absoluta sobre l'Islam és vostè.

La surrealista proposta del “diàleg de civilitzacions”

Vol dir aquella que ha assumit l'ONU?

és eloqüent del “pensament feble”

A mi no m'interessa la fortalesa.

un "boy-scout"

Li asseguro que la lògica del President està a anys llum del pensament boy scout.

ficat a president gràcies a unes bombes.

Llavors el vots no compten?
Donaire ha dit…
El racisme ha estat substituït pel culturalisme, és a dir, l'estigmatització sencera d'un grup per la seva cultura. Aquest grup es diu "marroquins" (ja ni tan sols àrabs o moros) i estan vivint un dels escarnis col·lectius més lamentables que recordo. Fan, simplement, que m'avergonyeixi de viure en aquest país.

Vull dir que:

1. Catalunya i Espanya tenen pocs immigrants. Per més que la sensació col·lectiva sigui que són moltíssims, no ho són. Les estadístiques canten.

2. En la seva gran majoria, aquests immigrants treballen. Sous baixos i treballs durs. Sovint, molt sovint, són explotats. En certa manera, el "miracle espanyol" se sustenta simplement en l'explotació descarada d'aquesta gent. Puc explicar no un ni dos, sinó desenes d'exemples absolutament indignes.
Un exemple. En un restaurant de Palamós, un ajudant de cuina està cobrant aquest mes de juny 600 euros. Sí: ho han llegit bé, 600 euros. Aquesta persona, per cert, té dues llicenciatures.

3. Només recomano que algú s'aixequi un dia a les sis del matí o les set i agafi un autobús o vagi a les entrades de les ciutats. Allà veurà aquests treballadors, normalment de pell fosca.
O que entri a les cuines, en els camions de les escombreries, en les barques de pesca, en les empreses de jardineria i en general en empreses petites, que utilitzen la mà d'obra com a mercaderia.

4. La ignorància sobre el món àrab és absolutament lamentable. Jo he viscut 4 mesos en un país àrab i puc opinar amb una mica més (només una mica més) de coneixement. Simplement vull dir que l'àrab mig, l'àrab del carrer, deplora el fonamentalisme, entre altres coses perquè ells són les principals víctimes.
Sovint es critica els nord-americans perquè confonen els espanyols amb els mexicans. Aquí, confonem marroquins amb berbers, iraquins amb turcs o libanesos amb egipcis. La cultura àrab és rica, complexa, plural i de fet, no existeix com a tal. Posar tots els àrabs en un sac és ridícul.

5. Abans que una persona d'esquerres, em considero un fill de la Revolució Francesa i de la Il·lustració, hereu de Kant, de la declaració dels drets humans, del concepte bàsic de llibertat...
Em nego a acusar un col·lectiu. Puc criticar una persona: per incompetent, per vaga, per mala persona o per traïdora. Però mai criticaré un col·lectiu.
Cada individu és una dignitat en ell mateix. I té dret a ser reconegut com a individu, abans que cap altra condició.
Com a qualsevol altra persona, pot exigir drets i ha de complir uns deures. Ni un més ni un menys.
Donaire ha dit…
Acabo amb dos exemples

1. El meu fill David té molts amics, però n'hi ha quatre o cinc amb qui té una major afinitat.

Un d'ells és en Youssef. Un noi educadíssim, correcte en les formes, carinyós en el tracte, enormement respectuós. Només puc dir coses bones d'en Youssef. El miro als ulls, veig el seu somriure i em costa veure alguna cosa més enllà de la inocència i la bondat d'un nen.
En Youssef no va a les excursions. No té recursos. Té problemes per adquirir el material de classe. I sovint, molt sovint, és estigmatitzat per ser com és: àrab. Tant se val que parli un català perfecte.
Un dia vaig sentir unes mares que discutien acaloradament perquè "aquests àrabs estan deixant sense recursos el centre". Tot i que deu haver-hi més d'un centenar de nens marroquins a l?Escola, la directora em va comentar que només tres d'ells reben ajuts.

2. M'agrada anar als locutoris. Quan estic en una ciutat treballant hi solo anar-hi per a connectar-me a Internet. Jo recomano a tothom que es passi una tarda en un d'aquests locutoris on només trobarà aquells immigrants que tant es critiquen basant-se en tòpics i falsedats.

Ara fa un any, vaig seguir la conversa d'un d'aquests immigrants. Tenia tres fills petits i una dona a l'altre costat de l'Atlàntic. Usen l'Skype i és inevitable escoltar el que diuen.
Aquest senyor tenia la meva edat i feia tres anys que no veia els seus fills. Enganyava la seva dona i li deia que vivia molt millor del que era evident. Li regalava les paraules més dolces que he sentit mai. I esperava poder visitar la seva família l'any següent.
S'imaginen?. Tres anys sense veure els teus fills ni la teva dona?. Amb un treball miserable. Amb un tracte indigne. Amb un dit acusador constant que l'assenyala per ser de fora.

Em fa ràbia, sovint fàstic, aquesta injustícia. Crec que l'esquerra ha de canviar el seu discurs. Els treballadors viuen raonablement bé. I que ara els esclosos, els ofegats, els oprimits són uns altres: la gent gran, els més joves i sobretot, sobretot, els immigrants.

Senyor certificat. Em sento molt orgullós, totalment orgullós que el meu president hagi fet una proposta com l'Aliança de les Civilitzacions. Només per això ja tenen el meu vot i la meva adhesió incondicional.
Anònim ha dit…
Aniré a pams i intentaré contestar a cadascun dels seus comentaris.

Els immigrants africans que estan registrats amb permís de romandre en el país, els marroquins i algerians ascendeixen a uns 200.000. El total de tots els immigrants no europeus ens dóna la suma de 415.000. Però aquesta xifra és superada pel Ministeri de Treball, que situa els immigrants no europeus amb permís de treball en 607.000.

-Faci'm cas: Nosaltres som àrabs.
+Lament en aquest cas no poder fer-li cas. Si Vè. es considera àrab, és la seva forma de pensar i no la hi discuteixo, però no possi a tots en el seu calaix de sastre. Jo no sóc àrab. I com la gran majoria d'aquest país ni som ni ens considerem àrabs. Clar que per als “progres” Al-Andalus tornaria a ser àrab.

-Hi ha zones senceres de la nostra geografia en les quals absolutament tots els treballadors marroquins viuen de la caritat de les institucions i han estat substituïts per treballadors arribats de l'Europa de l'Est.
+Pot confirmar aquesta dada en els serveis socials dels ajuntaments.

-Aquests no podran, mai, presentar un contracte de treball.
+Doncs precisament perquè no tenen permís ni han treballat legalment. Clar, que si ZP ens torna a presentar altra nova llei com l'anterior, és molt possible que jo degui canviar aquest argument. Però creo que ZP ja va sortir escaldat del que va fer.

-Es produeïx la paradoxa que, cada vegada hi ha més immigrants marroquins en el nostre país i cada vegada el percentatge de desocupats entre aquesta comunitat és major.
+Dades del sindicat Comissions Obreres publicats per El País. Sí, que curiós. Jo també llegeixo de vegades El País a pesar de no ser “progre”.

-Després dels atemptats del 11-M
+No volia dades i fets?

-La immensa majoria dels àrabs del món (la immensa majoria) rebutgen els atemptats de l'11-M. Les principals víctimes d'Al Qaeda són els propis àrabs.
+Pregunti en “qualsevol locutori” que sol freqüentar, a veure que pensen dels europeus, i espanyols. Ja no li dic dels americans. L'odi es dibuixa en les seves mirades i en el seu menyspreu a tot l'occidental. “Moros” com Vè. prefereix cridar o “marroquins” que és el terme que jo he usat.
De totes maneres, si hagués usat el terme “moro” Vè. m'hagués tractat igual de racista. Però si a Vè. li agrada més utilitzi el terme que més li satisfaci.

-(absentisme laboral, baix rendiment, dolentes relacions amb altres treballadors) Però no són tots marroquins?
+A pesar de l'entusiasme, no ha llegit bé el meu escrit.

-tradicions antropològiques incompatibles amb altres col·lectius obrers europeus, Per molt que ho intentem dissimular, aquesta gent va viure aquí des del segle VIII al XV i probablement fins el XVII o XVIII. Sön deu segles. Faci'm cas: Nosaltres som àrabs.
+Si és per Vostès, hauríem d'haver-nos anat nosaltres. I vinga, amb que som àrabs. És una mania persecutoria el seu desig de ser àrab.

-simulació de malalties, exigències desmesurades, etc.)De veritat s'ho creu tot això?
+Estic segur. Ho he vist en abundància.

-La majoria d'aquests magrebins manquen de qualsevol qualificació professional i, d'altra banda, estan acompanyats de famílies nombroses. La mitjana de fills a Catalunya és 2,3 (Font: Idescat). A Cat, es considera família nombrosa tres fills.
+Aquesta és la mitjana dels estrangers no comunitaris, i no la dels “magrebins, moros o marroquins”. Vè. tria el terme que consideri més oportú.

-El govern ZP I ara per què parla del President?
+Qui va fer la nova llei d'immigració a Espanya?. Riure i pena en la "Unió Europea"

-està inhabilitat per definició, Ja, però de moment tenim un règim democràtic que es basa en que governi qui és escolit.
+Doncs en això es basa la democràcia. I per a això els quals no estan d'acord amb les mesures d'un govern han d'intentar canviar-les. Democràticament, per descomptat.

-per a afrontar el problema de la immigració utilitzant les armes que té al seu abast. No. Qui utilitzà les armes va ser l'anterior president.
+Quan ja no hi ha sortida sempre es pot recórrer a la guerra de L'Iraq, veritat?. Sembla ser l'única fallada que ha fet l'anterior govern, doncs és en l'única cosa que basen tots els temes, quan ja no troben sortida.- Tot és per culpa de la guerra de L'Iraq...

-I no ho fa per que és incapaç –freqüentment la debilitat indica també un baix nivell d'utilització de neurones- de tenir les idees clares sobre la naturalesa del problema. Quan diu problema a què es refereix?
+AL “dels marroquins”, al dels nostres “altres” i els seus “seus” i per descomptat no a la Guerra de L'Iraq...

-Criat en “el papers per a tots” .Citi'm un sol document on digui això.
+Perdó, en aquest cas Vè. té raó. No he vist un document seu referent a això. Em referia al del seu partit, per descomptat.

-I en “cap ésser humà és il·legal”
+Cap?. Està segur?. Terroristes, assassins, criminals, violadors, maltratadors, etc....Jo no estic d'acord amb aquesta frase.

-el somriure de ZP és eloqüent del que duu dintre
+Per això escric de l'eloqüència del somriure de ZP

- : gens, el buit més absolut, buit d'idees, buit de percepcions de la realitat, buit d'anàlisi política.
+Aquí ja entrem en una discussió política de dos bàndols oposats que ens durien a escriure pàgines senceres i que ens desviaria del tema principal.

-ZP mai entendrà el que és Europa i el que és la cultura europea. Almenys no ha girat l'esquena als seus socis europeus i s'ha alineat amb els Estats Units per iniciar una guerra il·legal.
+Qui va girar l'esquena a Europa amb la Llei d'immigració?. Clar que la culpa la té “la Guerra de L'Iraq”. M'imagino que l'anterior govern també haurà fet alguna cosa malament a part de la “Guerra de L'Iraq”...

-No diguem, el que és l'islam. Qui actua des de la ignorància absoluta sobre l'Islam és vostè.
+Bé. No posaré la caricatura de Mahoma en el meu blog, per a no ferir la sensibilitat dels “progres” i perquè no m'assassinin. Clar que si poso a parir a Jesús, molts d'aquests “altres” m'aplaudirien.

-La surrealista proposta del “diàleg de civilitzacions” Vol dir aquella que ha assumit l'ONU?
+I Vè. encara creu en l'ONU?

-és eloqüent del “pensament feble” A mi no m'interessa la fortalesa.
+A Vè. potser no, però a un govern se li exigeix.

-un "boy-scout" Li asseguro que la lògica del President està a anys llum del pensament boy scout.
+No fa falta que m'ho digui. Ell està mes prop de “Rabat” que de “Nova York”.

-ficat a president gràcies a unes bombes. Llavors el vots no compten?
+I les bombes, tampoc?


Una salutació.(Comentaré als altres al més aviat que pugui).
Anònim ha dit…
Donaire, si tant t'agrada la cultura musulmana, viu-la tu, no ens la feu viure a tothom com voleu els socialistes.
Només viviu de tòpics progres bonístes a favor de l'islam. Us foten bombes i dieu que són els EEUU.
L'islamisme fonamentalisme s'escampa per tot el món àrab i no són tants els que el rebutgen.
Ah, i fixa't que els barris obrers que conviuen amb els teus amics marroquins, els vostres votants us han abandonat i són més racistes que ningú.
L'islam és difícilment compatible amb la democràcia. I de fet, en els pocs països on hi ha democràcia: Palestina, Turquia i Iraq, l'islamisme guanya i vol carregar-se la llibertat i la laïcitat, i volen oprimir a les dones.
Però no sou d'esquerres, defensors de la llibertat, del laicisme, de les dones, dels drets dels homosexuals? O això només ho defenseu si Alà no hi és present? Alla Akbar!
Anònim ha dit…
-El racisme ha estat substituït pel culturalisme, és a dir, l'estigmatització sencera d'un grup per la seva cultura. Aquest grup es diu "marroquins" (ja ni tan sols àrabs o moros) i estan vivint un dels escarnis col·lectius més lamentables que recordo. Fan, simplement, que m'avergonyeixi de viure en aquest país.

+ Si Sr. Molt bona aquesta. O sigui, què ara els "dolents" "els altres" som els occidentals. Bravo Sr. L'escarn d'intentar acabar amb la nostra cultura, de no admetre-la, de menysprear-la i de riure´s de nosaltres. A aquest escarn es refereix? Jo també de vegades m'avergonyeixo de viure en aquest país. Però segurament per altres motius.


1. Catalunya i Espanya tenen pocs immigrants. Per més que la sensació col·lectiva sigui que són moltíssims, no ho són. Les estadístiques canten.

+ Per al que els interessa conten les estadístiques. Per a Vè. que són molts o que són pocs?. Espanya no és un país racista, en general. Aquí es tracta de la immigració sense control i sobretot de "els altres" de "els seus"

2. En la seva gran majoria, aquests immigrants treballen. Sous baixos i treballs durs. Sovint, molt sovint, són explotats. En certa manera, el "miracle espanyol" se sustenta simplement en l'explotació descarada d'aquesta gent. Puc explicar no un ni dos, sinó desenes d'exemples absolutament indignes.
Un exemple. En un restaurant de Palamós, un ajudant de cuina està cobrant aquest mes de juny 600 euros. Sí: ho han llegit bé, 600 euros. Aquesta persona, per cert, té dues llicenciatures.

+ Del que Vè. em parla és un problema estructural d'Espanya, de Catalunya. No té gens que veure amb "els seus altres". Sap quants espanyols, catalans, subsisteixen amb aquests 600 € i no poden rebre ajudes socials per no pertànyer al grup de "els seus altres"? Alguna companya meva d'Universitat estava cobrant 220 euros al mes (mitja jornada) per a poder pagar-se la manutenció mentre estudiava. Era espanyola. Per aquest motiu no està en les estadístiques.
No ens faci confondre brou amb naps. Per favor. Aquí no estem parlant solament d'immigració, sinó també que tipus d'immigració, i sobretot dels seus estimats "els altres"

3. Només recomano que algú s'aixequi un dia a les sis del matí o les set i agafi un autobús o vagi a les entrades de les ciutats. Allà veurà aquests treballadors, normalment de pell fosca.
O que entri a les cuines, en els camions de les escombreries, en les barques de pesca, en les empreses de jardineria i en general en empreses petites, que utilitzen la mà d'obra com a mercaderia.

+ Per descomptat, en aquest món no hi ha espanyols, ni catalans. Potser prefereix Vè. que "nosaltres" ocupem aquestes places i que "els seus altres" se senten en el Ministeri de Justícia i de Treball?. Coneix Vè. els centenars de milers d'emigrants espanyols i catalans que van estar a Alemanya, Suïssa, França, Argentina, Brasil, etc.?. Van ser allí a "escalfar el seient" o a treballar?. Per descomptat parlo d'emigrants treballadors i no de molts "progres" que anaven a aquests països a altres coses.

4. La ignorància sobre el món àrab és absolutament lamentable. Jo he viscut 4 mesos en un país àrab i puc opinar amb una mica més (només una mica més) de coneixement. Simplement vull dir que l'àrab mig, l'àrab del carrer, deplora el fonamentalisme, entre altres coses perquè ells són les principals víctimes.
Sovint es critica els nord-americans perquè confonen els espanyols amb els mexicans. Aquí, confonem marroquins amb berbers, iraquins amb turcs o libanesos amb egipcis. La cultura àrab és rica, complexa, plural i de fet, no existeix com a tal. Posar tots els àrabs en un sac és ridícul.

+ Una cultura és rica i plural quan va a un país d'acollida i accepta les normes i costums d'un país d'acollida.
Ha estat Vè. en una mesquita amb les sabates posades?, ha escopit o insultat la imatge de l'islam i les seves normes o tirat pestes contra Mahoma mentre es trobava en terres àrabs?. Ha intentat destrossar la cultura del país que es trobava quan Vè. estava allí?. Estic segur que No. Doncs això és el que es demana a aquests immigrants: ADAPTACIÓ o que es tornin als seus països d'origen. Simplement això. Els hostes que arriben a la seva casa, per descomptat amb invitació, han d'adaptar-se a les seves normes i no intentar fer que l'amfitrió es vagi. no creu?. I perdoni la meva ignorància.

5. Abans que una persona d'esquerres, em considero un fill de la Revolució Francesa i de la Il·lustració, hereu de Kant, de la declaració dels drets humans, del concepte bàsic de llibertat...
Em nego a acusar un col·lectiu. Puc criticar una persona: per incompetent, per vaga, per mala persona o per traïdora. Però mai criticaré un col·lectiu.
Cada individu és una dignitat en ell mateix. I té dret a ser reconegut com a individu, abans que cap altra condició.
Com a qualsevol altra persona, pot exigir drets i ha de complir uns deures. Ni un més ni un menys.

-Vè. per descomptat es nega acusar un col·lectiu mentre sigui "moro" o "magrebí".
Però per descomptat pot acusar a un col·lectiu que no pensi com Vè.
Vè. preferiria que jo hagués tingut una aptitud racista per a poder haver explotat en contra de la meva xenofòbia. Però jo no estic en contra de la cultura àrab, mentre aquesta respecti la nostra cultura occidental. Sobretot dintre del nostre territori.
I si Vè. és fill de la Revolució Francesa, de Kant, dels Drets humans, etc. No s'oblidi que tot això és herència de la "Cultura Occidental".

Una salutació
Anònim ha dit…
Comento els seus dos exemples:

1.- Els meus dos fills són uns estudiants formidables i intel·ligents. Segurament no ho hagin heretat del seu pare. Les seves notes i comportament en l'escola és exemplar. No ho dic jo sinó els seus tutors.

Vè. està en contra de l'escola privada i de tot el que sigui privat. Jo . no.

Els meus fills van començar en l'escola pública, i a causa de la massificació d'alumnes "magrebins" i a la seva falta d'adaptació a la nostra cultura (per culpa de la mentalitat dels seus progenitors) he hagut de canviar-los a la privada. El canvi ha estat espectacular.

Amb això no vull dir que els professors de la pública siguin pitjors, no, per Déu. Però com jo, la gran majoria d'alumnes dels quals es nodreix l'escola privada és gràcies "els seus altres". En l'escola privada hi ha alumnes de diferents nacionalitats, però els magrebins són minoria. No es pot imaginar el canvi d'actitud i de sensibilització dels nens en favor d'aquesta escola. Simplement prenguin exemple, i el que s'ha dit, són ells els quals han d'acceptar les normes del país d'acollida i no al revés.


2.- Li emigració duu a aquestes misèries humanes. Jo conec molt bé el món de l'emigració, ja que vinc del país més emigrant de l'estat: Galícia.

Com Vè. bé diu en aquest segon punt, Vè. podria entendre el que parlaven aquesta gent a l'altre costat de l'Atlàntic. Els catalans o espanyols no són en general racistes. El problema és diferent quan parlem de "els seus altres" dels quals no respecten les normes establertes i que en general no arriben de l'altre costat de l'Atlàntic. Jo mateix he viscut tres anys sense dies de festa i sense veure a la meva família en la meva joventut, i per descomptat cobrant un salari de "merda" però crec no haver causat problemes als països en els quals he estat.


Sr. don-aire. Estic molt orgullós de viure a Catalunya. Estic també molt orgullós dels valors socials que aquest país representa. Crec que hi ha moltes coses que poden millorar-se, amb temps i esforç.

No estic per res orgullós del president de l'estat, com ja haurà pogut notar i crec que hi ha a Espanya prioritats com l'atur, l'accés a l'habitatge, el terrorisme, la immigració, etc. molt més importants que aquesta ximpleria de la "Aliança de Civilitzacions" . Que es dediqui primer a arreglar els problemes de l'estat i es deixi de “piropear” a Chaves, Castro, Morales i les no-democràcies àrabs.


Espero haver estat ràpid en la resposta als seus comentaris. Perdoni l'espera.
Salutacions
Donaire ha dit…
Anònim

Quan en Montilla fa pipi no fa pipi socialista. Simplement fa pipi. Quan jo intento no estigmatitzar cap cultura no ho faig en tant que socialista. També quan en prenc un cafè, quan miro la TV o quan menjo pipes ho faig a títol personal, no com a socialistes.

Jo no intento imposar cap cultura. Més aviat em sembla que això és el que vostè intenta fer. Li intentaria explicar que les cultures no existeixen, però em sembla que és inútil.

Efectivament, soc defensor del laicisme, de la llibertat, de la igualtat de les dones o de la democràcia. I si una persona afrenta aquests principis la criticaré, en tant que persona. Però em nego a criticar a algú per què es diu Mohamed, perquè va néixer a Tanger o perquè té la pell bruna.
Donaire ha dit…
Certificado

Els meus arguments serien repetitius. Quan passa això, arriba el moment de reconèixer que no avançarem ni un pam en les nostres argumentacions.

Bon estiu i gràcies pels comentaris (per cert, un català excel·lent)

Entrades populars