BlogDay

Records des de Malta. A la tornada, els hi faré un balanç breu d'aquest minúscul país que només ocupa un mapa a 1:50.000. Avui, ja ho saben, és el Blog Day, el dia dels blogs. La idea del Blog Day és afavorir la difusió dels blogs entre els bloggers, de dues formes: (a) donant a conèixer blogs recents que encara no tenen prou audiència o bé (b) canviant de "canal" i introduint en les xarxes de blogs de cuina enllaços sobre culturisme o en les de política referències a la ciència ficció.

M'agradaria recomanar un cabàs de blogs. No es perdin l'Alfons Jiménez, una de les veus més creatives del país, o l'aposta pel cíberperiodisme de l'Eduard Batlle o els relats de viatges de l'Àlex Sáez més en forma que mai o... Però em centraré en un àmbit que cada dia creix més: els blogs turístics. N'hi ha milers, però els deixo amb els cinc que més em fascinen:
  1. Diariodelviajero de la mateixa factoria que genbeta o blogdecine és segurament el millor blog turístic del món.
  2. Jaunted és una digníssima bitàcola de turisme, que està absolutament à la page.
  3. Gridskipper és el mític blog de turisme urbà a l'alçada de la Lonely Planet
  4. A França, m'encanta Les Explorers, una mica Doisneau, una mica Lartigue
  5. Turismo 2.0 no és una bitàcola en sentit estricte, sinó una comunitat de blogs de turisme
Aprofito per certificar l'acta de defunció del Biodramina. Estic preparant un nou blog de turisme sobre WordPress. Aprofito per oferir a tots els blocaires amb interessos turístics que es posin en contacte amb un servidor si volen participar d'aquesta aventura, la creació d'un blog turístic cooperatiu, gestionat per quatre o cinc autors. Els interessats poden enviar un correu o deixar el seu missatge en l'apartat de comentaris.

Comentaris

Anònim ha dit…
La biodramina se sale.
Jordi Eduard ha dit…
M'hi apunto a això del turisme blocaire.

T'escric.
Anònim ha dit…
Señor Don-aire. Estaría interesado en participar en esa aventura, si Ud. cree que mi posicionamiento en otros temas lo permite. Creo que es mejor dedicar mi tiempo en algo constructivo que hacer de "half-troll" en el blog actual. Además en temas de turismo creo que no tendría apenas motivos para discutir con Ud.
Cómo digo siempre. "mejor construir que destruir". Aunque ya sé que esto último es más fácil.
Un saludo
Anònim ha dit…
Excelentes recomendaciones. Ya conocía Gridskipper que me parece estupenda. Diario del viajero creo que últimamente está un poco de capa caída. A ver si remonta
Las demás, grandes descubrimientos.
Un abrazo
Kali Tuxi ha dit…
me uno a tu dolor, espero que el viento de los nuevos tiempos traiga más sonrisas que lágrimas para ti y los tuyos...
una abraçada desde madrid
Alfons ha dit…
Amic José Antonio,
Moltes gràcies per la referència. Des que vaig arribar en el socialisme, la teva veu, opinions, reflexions, i ganes de fer pensar que sempre provoques, han estat per a mi, una autèntic mirall o horitzó, potser llunyà, molt llunyà encara, perqué les coses costen molt d'aprendre, però mirall, en fi, per capacitat i seducció d'idees. Per això, les teves paraules són rebudes com un autèntic elogi, d'aquells que arriben al cor. Moltes gràcies. La més forta de les abraçades, Alfons.
David Giner ha dit…
Hola Jose Antonio,
Ya decía yo que pasabas mucho tiempo sin actualizar Biodramina...
En fin, si te puedo servir de ayuda para tu nuevo proyecto sólo tienes que contactar conmigo.

Saludos!

Entrades populars