Iceta Pé

Mirin. Hi ha dies en què escoltes un polític i, ho reconec, t'avorreixes. I no negaré que algun dia en el meu escó del Parlament repassava mentalment la llista de la compra ("compro iogurts Bio o normals?") o realitzava aportacions silencioses a la història de la filosofia mentre un diputat qualsevol (sí, potser era en Sirera) comparava Catalunya amb el descens a l'infern de Dante. I no negaré que hi ha dies en els que el nivell del debat en el Parlament s'apropa a les discussions de Salsa Rosa. Recordo amb horror el moment en què vaig fer una intervenció per debatre una moció sobre casaments. La proposta en qüestió suggeria que els capellans no puguessin imposar un fotògraf (i rebre així una comissió sota mà), i que es liberalitzés el mercat dels immortalitzadors dels dies feliços. Es veu que el diputat proposant s'havia casat uns mesos abans i havia patit aquest atemptat contra la lliure competència. Quin?. Busquin en el web del Parlament, que si els hi dic després pensaran que li he agafat mania. Comprenc que en dies com aquells, els espectadors pateixin crisis de fe democràtica.

Però hi ha dies en què escoltes un polític i aprens. Hi ha moments en què un polític dibuixa amb la precisió d'un cirurgià el què som i el què hem de ser. I en moments com aquests et reconcilies amb la política. Personalment, subscric fins i tot les faltes d'ortografia del document (que no en té, però si en tingués, hi estaria d'acord). Llegeixin aquest text si són tan amables, on es diu entre d'altres coses:

La temptativa de refundar el catalanisme resulta com a mínim pretensiosa perquè el catalanisme té unes arrels ben profundes i sòlides que difícilment poden ser substituïdes per l’acte voluntarista d’un dels dos partits d’una coalició en crisi. Quan parlem de catalanisme estem parlant d’un sentiment, de les moltes maneres d’identificar-se amb el país que no necessiten refundacions, ni reformulacions, ni pautes, ni models, ni receptes, ni carnets, ni cases comunes. Si m’apuren el catalanisme no necessita ni líders carismàtics, ni messies, ni herois. És un sentiment cívic, que no admet cap mena d’apropiació personal ni de patrimonialització partidista.

Hi ha una cosa encara pitjor que una política irresponsable, irrealitzable o equivocada… és senzillament que sigui irrellevant. Correm el risc de que la política, a casa nostra, acabi sent irrellevant per a la ciutadania: bé per allunyada, per incomprensible, o per preocupada per d’altres coses que no són les que afecten a la vida diària de les persones. Correm el risc no tan sols de no anar per davant, estirant, liderant o acompanyant la societat en la seva projecció cap el futur… sinó de ser una rèmora per ser incapaços d’entendre el moment i les necessitats.

La política no pot conrear la melangia, la hipocondria, l’ànim pusil·lànime, el derrotisme, la decepció... No ens ho podem permetre i no correspon a la llarga i exemplar tradició del catalanisme polític que no ha defallit mai, que no s’ha deixat vèncer, que no s’ha rendit davant de les adversitats.

Comentaris

Anònim ha dit…
Què pilota que ets. Buscant algun lloc a la Diputació??
Anònim ha dit…
Nunca he entendido porqué escogieron al Montilla en vez de Iceta, que es a todas luces mucho mejor.
Anònim ha dit…
Eso, un maricón de presidente, si nos da por culo al menos que le guste hacerlo.
Anònim ha dit…
Molt enginyós això de Iceta Pé. Però suposo que a en Montilla no li farà gota de gràcia. Un suggeriment: Si entre la I el ceta pé li posa un cor ens queda I love Ceta Pé, que vol dir m'agrada Zapatero i tb Iceta President. De res.
Pedro ha dit…
Aquest estiu s'ha demostrat que la política és molt rellevant a Catalunya, i ben aviat, amb la concessió de la nova terminal sud encara serà més rellevant. D'això s'hauria de parlar al Parlament.
Donaire ha dit…
Bien. Éste es el post de los anónimos.

1. Per la Diputació necessites 14 posts a favor d'en Montilla i només en porto un.

2. Tiempo al tiempo

3. ¿Y eso se le ha ocurrido a usted solo?. ¿Sin la ayuda de nadie?. ¿Ve usted como va progresando?. El año que viene le pasamos a P3.

4. Uf. Sembla un sudoku

5. Sense que serveixi de precedent, estic d'acord. El Parlament ha de parlar d'aeroports. Però també del país que volem. I el meu és, més o menys, el que va dibuixar l'Iceta.
Pedro ha dit…
Sense que serveixi de precedent, em sembla que si ens posem a parlar d'aeroports us guanyem per golejada. Semblarà un Llevant-Barça.
Donaire ha dit…
Perdona. Quan dius "us" a què et refereixes?. Perquè sempre em negues que siguis de CiU. Et refereixes a ERC, a Ciutadans...?.

I el contrast d'idees no serveix per guanyar per golejada o per perdre. Serveix per construir. Ves per on.
Anònim ha dit…
Solo el reconocimiento de un error puede garantizar el intento por no repetirlo. No se trata en cebarse afeándole, se trata de confirmar que habrá rectificación. Pues bien, Iceta Pé no reconoce ninguno. Pretende que alabemos su coraje al intentar transitar por caminos inviables y que consideremos sus traspiés -o sus caídas al abismo- como los riesgos del héroe.

El lobo ha vuelto de vacaciones, con la piel de cordero.
Donaire ha dit…
Pero no me negará que la piel de cordero es suave. A veces, con eso basta.
Anònim ha dit…
1.- No fa falta el lideratge
2.- Irrellevant
3.- Decepció

a Iceta li traïciona el subconscient, crec que parla del seu cap, el seu cap a cat. em refereixo.
Anònim ha dit…
El secretario general del PSOE, Rodríguez Zapatero, exige al Gobierno que ... sustituya la ducha por un baño relajado que deje tu piel suave e hidratada...

¿Pondrá esto ZP en el "Propaganda" para las próximas elecciones?. ¡Al menos algo lógico en el discurso zapateril!.

Zapatero Loreal: ¡Porque tú lo vales!
Donaire ha dit…
Albert

No fa falta el lideratge.

No sé si ho diu vostè o Iceta. En tot cas, l'època dels líders ja ha passat. El segle XXI és un segle de persones intel·ligents que no necessiten salvadors.

Irrellevant

Qui?. El país?. Iceta?. Jo?.

Decepció?

Quina?. Francament. És vostè molt críptic.

Tampoc he entès això de l'inconscient traït. Si diu allò que diu Montilla, llavors és conscient, no?. Inconscient seria dir el contrari.

certificado

Y recuerde que las ministras salen en el Vogue y él en el Zero. Si la política no está de moda, que la política se meta en la moda. ¿Para cuando una promoción de cejas circunflejas en Corporación Dermoestética?.

Entrades populars