ZP 2.0

M'agrada el portal 2.0 de ZP. No. No es tracta d'uns minuts de publicitat. No és una cunya electoral. Confesso que m'he apropat al nou portal de ZP amb la desconfiança del carter que entra en un jardí amb un immens rètol de Gos perillós. I m'he trobat un sistema nou, decididament nou. Els explico les aplicacions que m'han agradat:

1. M'ha agrada el domini. Un portal que es diu La mirada positiva (l'eslogan oficial) és molt més atractiu que ZapateroPresidente.es, RodrigezZapatero.es o qualsevol altre domini asèptic com la butaca d'un dentista.

2. Ha creat un grup a facebook, el sistema que es consolida com a portal de les xarxes socials. Facebook funciona perquè combina la revindicació de l'individu i la creació de connexions (links) personals i socials. I em sembla un encert que la política 2.0 entri en aquest entorn, perquè posa en valor els individus.

3. Utilitza de forma massiva els RSS, com per exemple a l'apartat de preguntes o de novetats. No es tracta, per tant, d'una web estàtica amb informació 1.0 sinó d'un format que neix amb la voluntat d'actualització permanent.

4. Demostra un ús modern de les imatges (penjades en el flickr), que estan associades a conceptes. Un exemple és l'apartat "Sus gestos".

5. Introdueix un banner de la blogosfera socialista, que apropa la veu particular dels blogs progressistes.

6. Disposa d'un bon catàleg de recursos que es poden descarregar, com videos, pdf o aplicacions bàsiques.

7. M'ha agradat molt l'apartat "Preguntas a Zapatero". Els usuaris realitzen preguntes directament a l'equip de ZP, que donen lloc a un debat entre l'equip i els usuaris.

8. El millor: Permet que els usuaris proposin idees ordenades en diversos àmbits temàtics i permet també que els usuaris comentin i votin aquestes idees com si fos un digg. Excel·lent!

9. >És un entorn que demostra una altra sensibilitat i un primer intent d'apropar-se al model de la política 2.0. Els suggereixo que facin un petit tour i que deixin la seva emprenta. La política 2.0 precisa de ciutadans 2.0. Si ens obren les portes de la participació, hauríem d'entrar-hi. Ja em diran què els ha semblat.


Comentaris

Anònim ha dit…
Totalmente de acuerdo Don, pero hay un hecho que resaltaría:

Por primera vez un partido político de nuestro país pierde voluntariamente el control de la participación, apuesta por las redes sociales y por la generación de nodos externos al propio partido y por tanto, fantásticamente libres y abiertos. Algo impensable hace solo unos meses.

Con esta incitiva el PSOE comienza a dejar de concebir sus iniciativas en la red como algo estético que puede proporcionar cierto barniz de modernidad y , al estilo de Hillary Clinton o Barack Obama, comienza a entender la red como un espacio de constante conversación con los ciudadanos, e incluso de movilización en procesos electorales.
Anònim ha dit…
Estic d'acord, ja que la pàgina m'ha semblat molt bona. Per desgràcia, la gent sembla que no s'anima. Com tu dius crec que encara tenim un problema més greu que els polítics, els ciutadans.
Albert Medrán ha dit…
Una de les coses més interessants és que el Facebook sorgeix d'una iniciativa totalment privada i espontània (he parlat amb l'administrador) i l'equip de Z l'ha assimilat sense pensar-ho.

Molt bé! És evident que Z tira del carro! Com deia a la meva memòria, els socialistes espanyols i catalans són els que estan ocupant més espais en aquest món.
ZAGASO ha dit…
Tens tota la raó.
M'he entretingut una estoneta a visitar-la i m'ha refermat la idea de gran "encantador". No em crec res, però té disseny i és super modern!
No sé com encaixa la Super Foment Madelain , però queda tot super guapu!!!!

T'espero el dissabte a la mani!
Hi aniràs, oi?

Upps!!! Perdó...

jejejejeje
Anònim ha dit…
No només de disseny viu l'home
Becario en Moncloa ha dit…
Coincideixo plenament en la teva opinió! De moment, sembla que en Zapatero està fent bé les coses... Però de totes formes, encara queda molta campanya per davant..
Per cert, gràcies per l'enllaç! :)

Entrades populars