Engrunes.

Avui apel·lo a la seva creativitat literària. Els hi proposo que construim de forma col·lectiva una narració. De moment tenim poques peces: Estem en un cementiri i plou, plou molt. Ni tant sols sabem qui és el mort. Amb aquests ingredients, iniciem un relat sense autor com els personatges d'en Pirandello. S'hi apunten?.

Hi ha, però, una particularitat. Cada peça del relat ha d'estar situada en el mapa o, com diria en Narcís Sastre, ha d'estar georefenciada. Será, per tant, una narració cartogràfica o un mapa literari (la idea és del Hombre Lobo). Aquí tenen l'enllaç que els portarà directament al primer pas del relat. Només hi ha una limitació: No podem abandonar els límits de les comarques gironines. Ja saben, estem en un període d'efervescència girosfèrica.

La història s'ha iniciat així:

Plovia a bots i barrals. Plovia com si s'haguessin obert totes les escluses del cel. Fosquejava. I els llums groguencs del cementiri estiraven l'ombra dels paraigües que semblaven un exèrcit derrotat.

Fou llavors quan la vaig veure. Aferrada al paraigües, com si no només ell l'impedís enlairar-se, em mirava amb els ulls tristos, immensos com els fars entre la boira. Un instant després desapareixé entre l'oceà de pesones vestides de dol.


Com continua?.

Comentaris

Anònim ha dit…
Quina bona idea!!. Ets un pou de propostes, Don. Flipant. Jo m'animaria però has començat amb un nivell literari que m'imposa molt de respecte.
Anònim ha dit…
Doncs jo m'he animat... escriure m'agrada i això de les narracions a més d'una mà és divertit. G
Donaire ha dit…
Anònim. No et preocupis. Es pot esborrar: No és irreversible. ;-). Seriosament. Les narracions col·laboratives no cerquen tant una excel·lència en l'estil (que és impossible per la diversitat) com la interacció lector - autor. M'agrada molt aquesta idea.

Gemma. No esperava menys de tu. Espero que vagis aportant més fragments.
Anònim ha dit…
Disculpa'm, dec ser una mica ruc. He intentat fer una aportació però no sé ben bé com funciona això del Google Maps. M'ho pots explicar si us plau?. COm ho fem per escriure?
Donaire ha dit…
No té massa secrets.

Entrem en el mapa amb l'enllaç que figura en el post. Millor si tenim un compte de Google (com gmail), però no passa res si entrem sense cap compte.

A la part inferior del menú de la dreta veurem la seqüència d'escenes i a la dreta el mapa on tenen lloc aquestes escenes. Apretem "Editar". En el mapa, apareixen llavors unes icones. El marcador blau permet situar l'acció en un punt del mapa i continuar la narració.

La història comença a omplir-se de personatges. S'accepten autors.

Entrades populars