Aquí i a la XinaEm dic José Antonio. No és el nom més bonic de món. És veritat. Però és el meu. Els meus pares van decidir que jo seria en José Antonio, i no en César, en Ramiro o en Nabucodonosor. Moltes persones em pregunten "Com vols que t'anomeni?". Jo li acabo de dir que em dic José Antonio, però ell insisteix: "D'acord, però com et dic?". No cal donar-li més voltes, el meu nom és José Antonio. Aquí i a la Xina.

Lamento ferir la sensibilitat de la senyora Ferrusola, que considera inacceptable que el President de la Generalitat es digui José. I li diu a en Justo Molinero, que hauria de ser en Just Fariner. Benvolguda Ferrusola. A partir d'ara, haurem de dir Francesc Rijkaard?. I Mateu Tree?. O potser millor Maties Arbre?. Quin nom hauria de tenir en Bojan Krick?. Li molesta que l'escriptora que va guanyar el Premi Ramon Llull de Literatura s'anomeni Najat El Hachmi?. S'hauran de canviar el nom els catalans que vagin a viure a França, a Toledo o a Roma?. Hauria de canviar-se el nom en Cesc Fàbregas per Frank Fàbregas?. I en Paul Gasol?.

Als Estats Units, un senyor negre, de cognom Obama, i de pare africà pot guanyar les eleccions presidencials. Aquí, encara valorem a les persones pel seu nom i pels seu cognom. Una visió feudal de la realitat en una societat post-moderna...

Comentaris

Anònim ha dit…
José Antonio??. No dissimulis. Tu ets en Don.
Marc Arza ha dit…
No és el nom, tens raó, la Ferrusola s'equivoca. És el Virolai i el Zoo d'en Pitus. En Montilla és un President de Catalunya aliè a la tradició del país. Una persona que ha de portar qualsevol escrti preparat de casa per no fer faltes. Un individu amb un fons intel.lectual prim com el paper de fumar i amb un sistema de gestió basat en la por i el control.

No és el nom, José Antonio, és que no es digne de la institució. No perquè sigui immigrant. Qui no ho és a Catalunya? Algú a qui jo no encarregaria la gestió d'una PIME no pot dirigir el meu país.

Fins aviat,
Marc Arza
www.catalunyafastforward.blogspot.com
Pedro ha dit…
òstia, ets un autèntic visionari. El gran problema de la societat catalana és que una dona de 80 anys té dortides de to. Un problema com una casa de pagès. Reflexionemhi, sisplau, reflexionem-hi, que un país on una dona de 80 anys té sortides de to no és un país de debò.
Podria passar-me hores fen-te retrets sobre aquest tema però el fet que hagis de recórrer a una revista del cor ja demostra el nivell de la discussió...Em guardo la pólvora per si insisteixes en el tema.
Anònim ha dit…
Totalment d'acord amb tu, Marc. No és ni el nom, ni l'origen. És el Palau i Fabré, i la llibreta on duu apuntats el què ha d'escriure. Per cert a elpais.com i La Vanguardia ja se han fet ressó de les declaracions (que M.F. va fer la revista de radio tele taxi!) i estan en portada de l'edició digital. Es veu que és una notícia importantíssima!
Anònim ha dit…
aquí i a la Xina?
Això no ho va dir en Carod Rovira al programa "tinc una pregunta per vostè"??
Si.. va dir, jo em dic Josep Lluis! Aquí i a la Xina!!
Donaire... t'acusaran de plagiar els d'esquerra...
indiketa ha dit…
Maestro, espero que en cas que tinguis parella, no sigui considerada com un mer apèndix teu, sinó que les seves opinions siguin considerades per tothom com a pròpies i en cap cas assumibles a les teves, com si tots dos fóssiu la mateixa persona.
Més enllà que estigui en acord o desacor amb l´opinió de la sra.Ferrussola, sembla que el teu comentari porti a fer la següent inferència: Ferrussola-pujol-CiU-nacionalisme (si ella pensa això, els seguents també).

En realitat aquesta senyora només es representa a ella mateixa, ja que no ostenta cap mena de càrrec polític, i per tant expressa una opinió a títol individual com ho podría fer qualsevol, i per tant no cal fer cap mena d´elucubracions sobre l´esmentada entrevista.
Anònim ha dit…
Sisplau no diguis el nom de Najat el Hachmi en va, és una persona massa seriosa per ser posada en boca d'un alt càrrec del PSC. Justament la Najat és un torpede de flotació a la política d'immigració del PSC i el delinqüent Josep Maria Sala. Amb unes quantes Najats més tirarem el país endavant i deixarem enrere la política de getos del teu partit on esteu obsessionats amb separar la gent pel seu origen amb sectorials equatorianes, marroquines...coses com la feria de abil us van genial per tirar endavant els clixés contra els que lluita la Najat.
Donaire ha dit…
Marc Arza

Podies haver dit. La Ferrusola s'equivoca i punt. M'espanten els "sí, però" perquè volen dir "No té raó però sí que la té". Jo no vull discutir ara si és un gran President o un President mediocre perquè no és aquest el tema. Naturalment, tothom té dret (jo crec que té l'obligació) de criticar el President, el Conseller, l'alcalde o el responsable de l'associació de veïns.

Però entre tots hauríem de fer un esforç per erradicar d'una vegada per totes les proves d'RH, les valoracions geneològiques i els judicis consanguinis. Marc, hauria esperat de tu un sí rotund, més que no pas un "sí, però".

Pedro

Vols dir que això que pensa la Marta Ferrusola només ho pensa ella?. Vols dir que les desenes de comentaris similars que apareixen en diversos mitjans digitals les escriu ella mateixa?.
Perfecte. No li donen més voltes doncs.
Per cert, que tingui 80 anys no vol dir que s'hagi begut l'enteniment. Que vellesa no és sinònim de senilitat: Sovint és el contrari.

Martí

La senyora Ferrusola diu el que diu. I diu que no li agrada gens ni mica que el President sigui un andalús que es diu José. I tu?. Hi estàs d'acord o no?.
Per què tothom fuig d'estudi?. Per què costa tant dir rotundament "No"?.

Anònim

És que aquest és el problema.
Tots vam recolzar la intervenció d'en Carod-Rovira quan defensava que no li canviessin el nom. Que ell era en Josep-Lluís aquí i a la Xina.
Si tenim tan clar això, per què volem que el President es canviï el seu nom i sigui en Josep Montilla?. Aquí i a la Xina, no?.

indiketa

No recordo haver parlat del President Pujol en el meu post. Certament, les declaracions de la Marta Ferrusola són seves i intransferibles. La prova és que el seu marit ha sortit de seguida per afirmar que no hi està d'acord.

Aquesta associació de la que parla l'ha feta vostè. Jo critico el comentari, no la societat, ni a Convergència i Unió, ni al nacionalisme.

Anònim

El meu partit representa la integració. No dic que els altres no ho facin, però el PSC és l'antítesi de la por a la barreja, dels clixés o de la segregació. Nosaltres no hem fet una campanya en la que hi aparegui el cap de llista associant immigració i delinqüència en un vídeo tristíssim, ni hem comentat que els immigrants no són cambrers com els d'abans. La integració, la barreja, la convivència formen part de l'ADN del meu partit.
I la integració no només són gestos. Dintre d'uns anys es podrà avaluar que la Llei de Barris ha estat el millor antídot contra la segregació cultural de la immigració. I li ben asseguro que això són molt més que gestos.

Faci un exercici. Agafi els 135 diputats del Parlament i miri l'origen dels diputats. Després agafi el Cens d'habitants de Catalunya i compari. Quin grup parlamentari creu que s'assembla més a la realitat demogràfica del país?.

I acabo. "És una persona massa seriosa per a ser posada en boca d'un alt càrrec del PSC". M'haurà de fer la llista de les persones de les que no puc parlar en tant que socialista. Estaria interessat en saber, per cert, qui és que pot parlar-ne. A qui li dones permís. Enhorabona. Deu ser fascinant treballar com a representant d'una escriptora.
odschpo ha dit…
Don estic d'acord amb tu jo crec que hem de valorar al president de la generalitat per la seva feina al devant de la maxima institucio de gover del nostra pais. Per mi com si es diu "Paquito Franco" i mira que el nom es fort lo important es que defensi els interesos dels catalans i punt. Per cert lo de la Ferrusola no es una opinio aillada. Tinc un amic al que li varen canviar al nom de la tarjeta sanitaria del castella al catala i una xicota Andalusa a la que alguns s'entesten en dir Anna.
Unknown ha dit…
És tan fàcil com tenir respecte pel nom de les persones. Tots tenim dret a tenir un nom i que no ens el qüestionin o tradueixin. No tenim cap dret a traduir Matheu, com tampoc el tenien els que traduïen Torroella de Montgrí per Torrevieja del Montegris.
Anònim ha dit…
Pues Nabucodonosor suena muy bien: "Nabucodonosor Donaire". Piensatelo.
Anònim ha dit…
Para la sra. Ferrusola sigue habiendo demasiados charnegos en Catalunya y, además, uno de ellos ha llegado a ser President de la Generalitat, el sueño americano hecho realidad en ese rinconcito del Mediterráneo, para desgracia de muchos nacionalistas excluyentes, que no tienen porque ser la mayoría.

Por cierto José Antonio, soy de los que creen que el nombre es lo de menos (el tuyo no te hace justicia, ni por tí como persona ni por lo que sugiere históricamente), la persona no es buena por su origen sino por sus hechos.

PD. Conste que me hubiese gustado escribir el comentario en catalán, pero no vivo en Madrid y jamás pude aprenderlo.

Saludos.
Pedro ha dit…
Montilla fa bandera del seu nom, fa bandera de dir-se José, fa bandera de ser "xarnego".
Sense que ni Mas, ni Pujol, ni Carod ni ningú li hagi dit mai xarnego A.M. Moix posa juntament amb les dedicatòries de la seva biografia la definició que fa el diccionari de "xarnego". És ell el que vol que el vegin com a xarnego sense que ningú li hagi dit mai. S'en diu victimisme.
A varis reportatges de tv3 i articles firmats per ell mateix a l'Avui Montilla apareixia com a Josep. Quan va començar a fer-se famós el sue nom va passar a ser José sempre i inefectiblement.
El motiu? Vaja, és uns ecret a veus propagat pel cap de brot F.X. Marín que el Psc creia que els catalans voten segons l'origen i la sang del candidat, i que si presentaven un anadalús els del Psc guanyarien. Els catalans no són tan idiotes com Marín pensa i Montilla va perdre.

Haver fet el joc a García Prieto amb personatges com Josep Maria Sala inhabilita el Psc per donar lliçons d'integració. Llegeixi Puigverd a la vanguardia d'avui.
Francesc ha dit…
Estic d'acord en què els noms no es canviïn, el que ja no estic tan d'acord és que el nostre president tingui dificultats per expressar-se en català, la llengua oficial del nostre país.
Estic a favor de que es continuï dien Jose Montilla, és el seu nom i és totalment correcte, però conec molts Pepes, Manuel i Lorenzo que parlen molt millor el català que no pas el senyor Montilla. Recordo però que no és culpa seva, sinó de les persones que el van votar, i ja sabíem com era, una persona que va criticar l'estatut que va sortir del Parlament dient: "que havíem demanat massa" així és ell¡¡
Un president de la Generalitat s'ha de sentir primerament català¡ i crec que ell no respondria això.
Finalment dir que la senyora Ferrusola no és ningú per dir això, no té cap càrrec polític, simplement és la dona del expresident de la Generalitat i és una opinió personal seva, de totes maneres el seu marit ja ha dit que no hi està d'acord.
Anònim ha dit…
Em crida molt l'atenció la quantitat de persones en aquest comentari que intenten canviar el sentit del que has dit tu Don. Jo estic d'acord en que la gent no es canviï el nom i encara més en què no es jutgi a la gent pel seu nom o pel seu cognom.

Tota la gent que escriu fa això que tu dius de "no, però". És ben curiós com els qui costa de dir que "no" a seques. I en el fons és perquè als Francesc, el Pedro, el Marc i companyia els traeix l'inconscient. En el fons, coincideixen amb l'argument de la Ferrusola. La majoria del país, però, no.

ERC, CiU i el PP tenen el mateix pecat. S'entesten en demanar una Catalunya espanyola o una Catalunya catalana. No saben que la immensa majoria dels catalans som catalanistes i també ens sentim espanyols. Tots tenim un José a la família i molts pocs poden dir que els quatre avis són catalans d'origen. Tots coneixem algun Montilla que parla català, que se sent català, que actua com un català. Quan un José parla en català amb accent (com tu Don, que també en tens una mica) la major part dels catalans no veiem aquí un problema, sinó una satisfacció.

Els 25 diputats del PSC s'expliquen pels comentaris d'en Francesc, d'en Pedro i d'en Marc, convergents que estan tan lluny de la Catalunya real que em faig creus que l'hagin governat durant tant de temps. Tanta amnèsia crea l'oposició?.
Pedro ha dit…
Anònim què dius que he governat jo? On dius que he ocupat un alt càrrec?

El que no es pot fer és la política de no integració que ha fet el psc i després anar donant lliçons, quan ells han gestioant la immigració de manera nefasta.

Ah, i cal separar tenir accent de parlar malament. No és que Montilla tingui accent, és que no és capaç d'escriure una sola frase en català sense faltes d'ortografia. I això demostra menyspreu per la llengua catalana i un gran espanyolisme.
Euphorbia ha dit…
Els meu quatre avis eren catalans i no em cauen els anells per tenir un president que ha vingut de fora. Crec que mereix tot el respecte per haver arribat on ha arribat dient-se José i com deia el mateix Jordi Pujol, català és tot el que viu i treballa a Catalunya, així doncs...
Anònim ha dit…
Pedro

Jo no he dit que tu tinguis un càrrec. He dit que tu i d'altres compartiu aquesta visió convergent de l'origen com a estigma. Li estàs donant voltes al mateix i comença a ser molt avorrit això.

Hi ha una part de catalans que no toleren que el seu President es digui José. Que es posin fulles, tu. No hi ha més.

Si el que vols és criticar el President per la seva gestió, llavors podríem tenir una discussió coherent. Però si el tema és que un president es pot dir José i tu contestes que la política d'immigració del PSC és nefasta (i jo que em pensava que havien estat a l'oposició durant 23 anys) no anem enlloc.

Una de les begenades més ridícules que he sentit aquí és que el President busca l'accent per a guanyar-se la simpatia dels xarnegos. Això corrobora la meva hipòtesi que els convergents han perdut el món de vista. Què lluny que queda la imatge d'en Jordi Pujol fent una festa electoral amb Los Chunguitos i subvencionant Radio Tele Taxi ("La nuejtra").

El problema, Pedro, és que ets un racista. I Convergència (que és el teu partit) és un partit racista i classista. No pot evitar aquesta pàtina burgesa que considera vulgars els immigrants. Tots aquests parlaven castellà a la intimitat. És sabut que l'Artur Mas era en realitat Arturito. Jo em quedo amb un paio que arriba a casa nostra i parla el català nogensmenys.

Jo soc catalanista de mena, per tradició familiar. Soc català abans que res; i en segon lloc soc reusenc. Però també soc espanyol. I aquesta contradicció que no ho és la comparteixo amb la immensa majoria dels catalans. CiU ha estat conscient d'això durant molts anys i per això ha governat. Si no recupera la perspectiva, auguro molts anys d'oposició.
Pedro ha dit…
1-Tu has dit que jo vaig estar al govern. Ho has dit i ha quedat escrit en aquest blog, pots negar el que vulguis però el que has dit dit està i no hi ha més. No cal rectificar ni ratificar, ho has deixat anar i com que és una mentida jo t'aviso que no diguis mentides. No hi ha més.
2-Jo no m'he queixat que es digui José. M'he queixat que no sàpiga escriure en català. Si llegeixes veuràs que en cap moment m'he queixat del seu nom, m'he queixat de la seva ortografia. A les paraules escrites em remeto.
3-F.X. Marín va dir que José Montilla guanyaria perquè ere andalús. Ho pots comprvar al blog fxaviermarin.blogspot.com. Dit està i no hi ha més, i Marín és une streteg del Psc. Al seu blog em remeto.
4-Pots insultar tan com vulguis. Jo en cap moment he insultat a ningú.
5-El Psc 23 anys a l'opisició?Mira, el que sí que et diré és que ets un sectari. Consideres que dominar el govern central durant gairebé tota la democràcia, la diputació i la majoria d'ajuntaments és estar a l'oposició?
Fets, no paraules. Com diria Montilla.
Ah, i sisplau, no insultis. És un petit favor que et demano.
Anònim ha dit…
1. Jo he dit que tu ets convergent i he dit que els convergents no governen perquè han perdut el país de vista. Que tu siguis convergent i que els convergents hagin governat no vol dir que tu hagis governat. Tant et costa de veure la diferència?

2. Doncs si tu vols que es critiqui algú pel seu nom o pel seu cognom, per què després de 30 comentaris no ets capaç de dir que la Marta Ferrusola és una bocamolla i que reprobres el que diu?. Per què estàs tota l'estona buscant excuses per a no dir clar i català que una persona diu això és una racista?. No ho entenc que et consti tant.

3. Si tu creus que el PSC explota la seva condició xarnega, què hi fan en el govern en Maragall, la Tura, la Serna, la Geli, en Nadal, en Quim Llena?. Coneixes en Nadal?. Saps quina ideologia té la Geli?. Has sentit mai l'opinió que té de Catalunya l'Ernest Maragall o en Quim Llena?. Et sembla un govern xarnego aquest?

A mi m'és igual si fa faltes o no en fa. Jo no tinc la fàbrica de carnets de catalans. Jo dic rotundament que un català és el que viu entre nosaltres i treballa, paga els impostos, vota i compra en el súper. M'és igual com es digui, quina religió tingui, quina sigui la seva pell, quin accent té, quina ascendència i si és homosexual o budista. Un català és un que està aquí amb nosaltres. I en Montilla és un català. I qui li diu que no, que és un català a mitges, que és un català de segona categoria m'està demostrant que és un racista. I CiU és un partit racista com es va poder veure durant la campanya electoral, de la mateixa manera que el PP és un partit racista.

4. I jo només he votat en una ocasió al PSC, que va ser el 2004 i no crec que ho faci mai més. Soc catalanista, d'esquerres i només hi ha un partit a Catalunya que em garanteix ara per ara la defensa de Catalunya i una política d'esquerres. Però això no treu que em molesti el racisme de la Ferrusola i que m'indigni el racisme dels que sortiu aquí a dir que "en certa manera la Ferrusola té una mica de raó".
Anònim ha dit…
Li dones almenys l'oportunitat a la Sra. Ferrussola que expressi lliurement la seva opinió??
Francesc ha dit…
Senyor anònim,
a mi em sap molt greu que que el Senyor Montilla no sàpiga escriure un discurs polític en català o que tingui d'apuntar-ho anteriorment amb un paperet per què no s'equivoqui, etc... jo no parlava de l'accent, simplement que no sap parlar bé el català i tampoc escriure'l, veig que l'has comparat amb el mestre Donaire que dius que també té accent però que ell sap parlar i escriure el català perfectament, tan us costa dir que el President Montilla no té un nivell de català òptim??
Això ja no és de ser convergent, socialista, d'esquerra, etc... això és de veure una realitat que veig que no ho aprecies i que si ho fas no ho admets.
A part creus que el senyor Artur Mas no es diea abans Arturo??? i que va fer? s'el va canviar i actualemnt es diu Artur, qui fa això ja té un sentiment de molta més catalanitat que no pas d'espanyolisme, amb això vull dir que es veu amb les accions que fa cada un qui se sent més català que español, i jo particularment vull tindre un president que se senti molt més català que espanyol. A part d'un president que va fer comentaris en contra de l'estatut quan va sortir del Parlament (em repeteixo perquè crec que es significatiu).
Així que senyor anònim em torno a dir que si vols el no, ja el tens, però a mi personalment el nom més absolutament igual, m'interessen més el actes i les accions que fa. I si et vols mantindre el nom de José, Pedrito Pérez, o Matthew més igual, però actua com un president si us plau i pensa més amb Catalunya que no pas amb Espanya.
Pd: Per cert no sóc pas convergent, no sé d'on has tret aquesta conclusió, jo no sóc de cap partit, simplement m'ha decebut moltíssim el tripartit, hi han hagut masses errors i a part no han guanyat cap eleccions oi?
Anònim ha dit…
Al Carles li dic que la Ferrusola pot dir les xorrades que vulgui i té la llibertat de fer-ho, la mateixa llibertat que tinc jo de dir que parla amb el cul.

Al Francesc li dic que no es cregui tot el que li diuen. Com saps si en Montilla escriu o no amb faltes?. I tu?. Saps quantes faltes fas per minuts?. Saps quantes vegades he vist un polític català de ceba dir "els anàlisis", "la vessant", "buenu", "tranquila i calmadament" i moltes més errades??. Com saps com escriu el President?. I ara decidirem la catalanitat a partir del número de faltes?. No se'n salva ni un. Ni una. Només en Carod, la Maria Mercè Roca i dos o tres més. No parlem d'en Donaire que fa quatre faltes a cada escrit. I sí, en Don xarnegueja quan parla, no sap dir la vocal neutra. Però no seré jo qui digui que en Don és un mal polític. I si ho digués no seria per l'idioma.

I ara parlem del teu Arturito. Escolta, Francesc, no has entès res. L'Arturo parlava castellà a la intimitat, perquè els burgesos catalans (els que van recolzar molts anys en Franco i que ara voten en Duran i Lleida) han parlat sempre en castellà. Era més fi. I en Mas s'ha canviat fa quatre dies el nom del DNI i a casa encara li diuen Arturo. M'estimo més els xarnegos com en Montilla o en Donaire que parlen amb accent però parlen en català.
Anònim ha dit…
No patiu que en Salvador Sostres ja ens ho aclareix tot i ja podem descansar.

"Ja està bé de demanar perdó per haver-los salvat de la indigència."
"El problema d'aquest pobre desgraciat és que és un analfabet de cap a peus, un que ha viscut sempre de la cullera pública i que no té cap formació per fer res que no sigui de mosso de magatzem"
"Hem de dir el nom de cada cosa. No pot ser que ens empassem la indigència intel·lectual de Montilla perquè és andalús i tenim por que ens diguin racistes, perquè si en nom d’aquesta prudència ja ens ha entrat fins a la cuina, ja només falta que acceptem que la casa és seva. Hem de recuperar el mapa de situació, l’estratègia, el lloc. La Marta va fer molt ben fet de dir com se sentia, i jo em sento com ella. De tant demanar perdó als andalusos als que vam salvar de morir-se de gana, ens acabarem extingint nosaltres. Prou disculpes"

Sostres i els que penseu com ells. Ningú no us obliga a viure en aquest país. Si el problema és que governa un socialista, un andalús o el que sigui que no us ve de gust, lamento comunicar-vos que el President de la Generalitat ho és democràticament. I teniu dos camins. Podeu acceptar el veredicte de les urnes. O us podeu exiliar a Perpinyà (on per cert fan tupinades electorals i governa l'extrema dreta).

Montilla és el meu President i el teu, Sostres, il·luminat de merda. I si no t'agrada, t'obres l'esfínter, t'introdueixes un paraigües i apretes el botonet. Els teus problemes prendran una altra dimensió.
Anònim ha dit…
Llàstima que Sostres i Ferrusola no representin ningú dins el catalanisme. Per desgràcia vostre molts catalanistes no som com ells. És el cas de l'escriptor nord-americà Sam Abrams, que s'ha integrat a Catalunya i fa articles com aquest:
http://paper.avui.cat/article/dialeg/120356/politics/poetes.html
Anònim ha dit…
Anònim, gran argument aquest que la Ferrussola parla amb el cul. Has tardat molt a raonar aquesta opinió? Quin nivell!
Donaire ha dit…
Vaja.

Veig que aquest post ha provocat tensió i un punt de mala educació. Jo només volia reivindicar que tothom pugui portar el nom que vulgui i que tingui l'origen que vulgui. Els prego que deixem aquesta discussió pujada de to, que no porta enlloc.

Per cert, jo em pensava que no tenia accent... En tinc?
Francesc ha dit…
Senyor anònim
Primerament jo no sé el que és un xarnego, jo sé que és la persona que parla malament el català (tenint el càrrec institutcional que té), perquè li exigirem més al President de la Generalitat oi?
Després m'afegeixo amb en Carles, en dir que t'ha costat molt dir la opinió sobre la Ferrussola oi? un bon raonament sí senyor¡
Tampoc sé qui és el meu Arturito, i per ser més exactes no fa 4 dies que s'ha canviat de nom, sinó 18 anys sinó recordo malament, una mica de temps oi??
Finalment dir senyor anònim que t'has exaltat molt, però quan dos persones no estan d'acord és el que passa, i crec que en José Antonio Donaire no és cap xarnego i ni parla amb accent com tu dius, ho sé per què l'he tingut com a professor i parla i escriu perfectament el català, amb faltes com les que podem cometre tu o jo, però té la capacitat d'escriure un text amb argumentació i encarar-se políticament amb altra gent, cosa que el nostre President no ho fa perquè no ho sap fer, és així.
I no critico el partit sinó la persona que tenim com a President.
Anònim ha dit…
Hola José.

Tot i que ja ho varem discutir al twitter, les al·lusions de la ferrussola en relació ala manca de domini del català per part del Montilla, és un fet.

Però per a mi el més greu de tot ja no és que tenim un president que parla malament el català, tot i que darrerament s'ha de reconéixer que l'ha millorat molt, és que també parla malament el castellà i jo no li conec per exemple, coneixements fluids d'altres llengues com el francés o l'ànglés per exemple.

Potser aquestes mancances no li eren rellevants per exercir d'alcalde de Cornellà o de ministre d'Espanya, tot i que jo crec que també, però per a ser President de Catalunya, crec que si que ho és.

I entre tots hauriem de poder fer l'esforç de no tenir la temptació de caure en titllar de xenòfobs o racistes certes actituds que el que demanen és poder parlar-ne tanquilament.

Salut i €
certificado ha dit…
Joder "killos" ¡como está el patio!. Se nota que ya se han terminado las elecciones y ahora ya no se sabe para donde tirar: los de unos quieren cumplir con los de otro pero no le dejan los mismos con los que quieren cumplir y mucho menos los otros.
Pero ¿por qué no dejáis la lengua de una vez?. Yo puedo discutir si el Montilla hace bien o no su mandato como "presi", puedo discutir del 3%, puedo incordiar por ser un sociata tirandillo a nacionalista con permiso de su jefe, etcétera...pero por favor...un poco de respeto.
¿A quién le importa que se llame José o Josep?.
Alguno preferiría que se llamase Hussein y otros que se llamase Josef (en alemán).
¡Qué coño importa como se llame! ¿No lo han votado la mayoría? Pues a joderse toca. Yo no soy ni sociata ni nacionalista, ni por supuesto lo he votado, pero si se han aceptado las reglas del juego, hay que aceptar al mismo tiempo que el es el "presi" de Catalunya. O sea, que si no os gusta su nombre, votar a otra la próxima vez a alguien que se llame cómo queráis... Si al fin al cabo eso parece ser nuestra democracia.
Creo que ha habido temas más importantes que este para llegar a tanto insulto y tanta tontería.
Pero bueno yo me llamo Xoan. A mí me llaman Juan, Joan, Hans...y hasta de todas las formas más inverosímiles. Incluso me han llamado Jordi, Francisco, y yo que sé que cosas más. Pero por ello no he hecho un trauma social.

Lo dicho, que os la pique un bicho.

A ver si sois un poco más creativos en vuestras opiniones y no se basan en simple juegos idiomáticos del nombre de un "presi".
Por cierto, a mí me gusta Nikolas...no sé si con "c" o con "k". Pero la mayoría le llaman "Sarko" y no creo que él le dé mayor importancia. Eso queda para los filósofos de taberna.

Publicacions populars