El Parlament rebutja les bombes de dispersió


Hi ha notícies que no apareixen en els diaris i que, per tant, no són notícia. Com ara que el Parlament ha recolzat la iniciativa contra les bombes de dispersió. La proposta vol enfortir el Procés d'Oslo, un acord extraordinari que cerca l'erradicació d'aquestes armes. Les bombes de dispersió (cluster bombs) són una eina cruel, perquè tenen un poder destructiu devastador dirigit sobretot a la població civil i perquè els seus efectes perduren molts anys després de la fi del conflicte.

La iniciativa prové de la societat civil, del treball cooperatiu de diverses ONG, que traslladen la seva proposta al Parlament. I és una resolució consensuada i aprovada per tots els grups parlamentaris. Un consens que aparca per un moment el debat politic (a voltes partidista), perquè hi ha moments en els que el rebuig ha de ser unànim. Saben?. Hi ha dies, com aquest, en els que la política esdevé honesta i exemplar. Dies en els que val la pena continuar creient en la política.

Comentaris

Anònim ha dit…
Felicitats, no és molt comú, però hi han dies que em feu més content.

Ahora a asaltar el congreso, no? El problema está més allí.

Cuidis Don Aire!
maria ha dit…
bones,

quin canvi tan radical a de bat a bat, no pares de renovar-te don.

felicitats pel rebuig i ... pel canvi!!

petons i emocions
Unknown ha dit…
Son gaire freqüents les iniciatives que surten de la societat civil i que prosperen? ES que m'ha sobta la veritat. Podries fer un article explicant com funciona aquest tema, els mecanismes i pros i contres. Crec que seria força interesant.

Felicitats pel canvi de look.
Anònim ha dit…
Don, em consta que si aquesta PR ha vist la llum és perquè tu has esmerçat tots els esforços pr a què així sigui. Enhorabona. Honores la confiança dels teus votants
Donaire ha dit…
Fera

Un gran dia. De veritat

Maria

Diu el meu psicòleg que això de canviar tant de plantilla és una crisi d'identitat. M'apena el teu parèntesi (que espero temporal)

David

Són freqüents, sí. Cada vegada més. S'han aprovat lleis, mocions i resolucions impulsades per l'acció ciutadana. I el nou Estatut dóna moltes més facilitats.

Sociata

Ha estat un treball col·lectiu. La resolució no té ni pare ni mare. Per això és tan bona notícia

Entrades populars