UICN

Barcelona és, per uns dies, la capital internacional de la gestió de la natura. Com saben, la capital catalana és la seu del Congrés Mundial de la Natura auspiciat per l'UICN, la Unió Internacional per la Conservació de la natura. La UICN és un organisme d'organismes, un formiguer d'ONG i administracions que treballen en programes relacionats amb el medi ambient. El seu currículum és molt conegut, de manera que només destacaré tres accions que admiro: la convenció de Ramsar sobre la protecció dels aiguamolls, les directius sobre gestió dels espais naturals protegits i la seva acció decidida contra la desparició d'espècies amenaçades.

El Congrés de la UICN és el major esdeveniment cultural del país de la darrera dècada. Més de 8.000 representants (estudiosos, representants civils i autoritats) conviuran a Barcelona per intentar respondre dos qüestions centrals: Com fer compatible el creixement econòmic de les economies emergents sense comprometre la viabilitat ambiental del planeta i com apropar la sensibilitat ambiental a aquells àmbits socials que l'ignoren o fins i tot el rebutgen. El programa recull molt bé la diversitat de la UICN: tallers, conferències, xerrades, reportatges, debats...

Durant deu dies la ciutat viurà el debat sobre la natura. Molts actes són oberts i altament recomanables. Reservin tots els forats que puguin en les seves agendes: cinema de la conservació, cafès del coneixement, oportunitats d'aprenentatge, tallers aliances, diàlegs de la sostenibilitat i l'imprescindible Fòrum.

Comentaris

Anònim ha dit…
Hola José Antonio,

com estas?
Des de Roses hem decidit implicar-nos en el Congrés. El catamarà del Projecte Ninam és el nostre ambaixador i dia dia durant aquesta setmana ens envien les cròniques del Congrés i les pengem a la web municipal de Roses www.roses.cat
Si et perds algun dia, ja ho saps www.roses.cat i podràs llegir la crònica diària del congrés.
Jo mateixa vaig ser-hi ahir i tornaré a Barcelona dimecres.
Tothom que vulgui saber que es pot fer des de l'administració local per la sosteniblitat i la preservació marina pot passar-se pel Moll de la Fusta i conèixer el Projecte Ninam, evidentment Doniare, espero la teva visita ;-)

Magda Casamitjana
Unknown ha dit…
Mestre, si no pagaves els 400 euros de rigor, no hi podies entrar! Aquest de la UICN són un multinacional molt ben muntada de la conservació de la natura; amb importants "lobbys" de poder. Sabies que una catalana, la Puri Canals, presidenta de DEPANA, es presenta a la presidència de la UICN?

Publicacions populars