Re-pensant el turisme

Alguna cosa es belluga en el turisme català. Si la reflexió d'una activitat es mesura en el número de jornades que es dediquen a aquesta activitat, llavors no hi ha espai per al dubte: el turisme català ha entrat en una fase d'avaluació i d'autoreflexió. Gràcies a les possibilitats del 2.0, podem seguir el fil d'aquesta conversa col·lectiva.

Debatdevi

En algunes ocasions, la reflexió neix des d'un sector no turístic, com l'agricultura. En el marc de les jornades sobre el vi (unes jornades totalment 2.0), la sessió de Falset es dedicà a plantejar les possibilitats del binomi vi i turisme. Poden consultar els videos de les intervencions i les presentacions en l'excel·lent espai de debatdevi. Aquesta va ser la meva presentació.

VI i territori
View SlideShare presentation or Upload your own.


Fires

Pocs dies després en el municipi de Sant Boi de Llobregat es van organitzar unes jornades sobre les possibilitats de les fires i el seu impacte social i econòmic. Les jornades van ser organitzades per la Federació de Fires de Catalunya i vaig tenir la sort de compartir taula amb quatre excel·lents grafistes, als qui admiro moltíssim. Aquesta va ser la meva intervenció.

Fires
View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: marca identitat)


Congrés de turisme de Catalunya

Cada quatre anys, el Consell de Cambres de Catalunya organitza el Congrés de Turisme de Catalunya, un espai de reflexió col·lectiva sobre el futur del turisme en el nostre país i les seves possibilitats de futur. Aquest any s'ha celebrat a Port Aventura i ha donat lloc a un dens debat i unes propostes no exemptes de polèmica. Aquesta va ser la meva intervenció.

Congres Turisme Catalunya
View SlideShare presentation or Upload your own.


Assamblea de Regidors

La Fundació Joan Fuster ha auspiciat l'Assamblea de Regidors, un espai de trobada entre els responsables municipals dels territoris de parla catalana. Aquest any ha programat les segones jornades dedicades a l'àmbit local, en el que vam tenir l'oportunitat de reflexionar sobre la rellevància de les xarxes i les connexions entre públic i privat. Aquesta va ser la meva intervenció.




Epíleg

Durant aquests dies de reflexió col·lectiva, es poden definir 10 conclusions bàsiques:

1. El turisme serà un dels sectors essencials en el procés de sortida a la crisi.
2. Els problemes del sector de la construcció han obert un escenari positiu per al turisme.
3. Ja no hi ha un turisme català. Hi ha turismes, diversos, que precisen mirades particulars.
4. La gestió del futur nomé té sentit si és capaç d'apostar per la singularitat.
5. La identitat (en el sentit més ampli) ha de ser el fil conductor dels nous productes.
6. El turisme precisa d'una inversió massiva en R+D+i sobretot en transferència.
7. Catalunya conserva una situació de privilegi en la major part dels sectors turístics.
8. El futur del turisme passa per la supervivència del sector tradicional i la vitalitat dels nous sectors.
9. Només es pot concebre una gestió turística des de la cooperació pública - privada.
10. Convé ponderar i argumentar contra la creixent turismofòbia acadèmica i popular.

Comentaris

Anònim ha dit…
He tingut la sort de sentir-lo en el Congrés de turisme. I li he de dir que va ser el millor de tots els dies, de fet un dels pocs que va estar a l'alçada. Em sento estafat per aquestes jornades i en tot cas, gràcies per haver estat a l'alçada i per la seva empatia.
Anònim ha dit…
Molt interessant la seva ponència al Congrés de Catalunya, tot i que em va sorprendre la seva defensa a ultrança del turime. Jo considero que una localitat ha de poder decidir si vol turisme o quant turisme vol. Però reconec que la seva intervenció va ser molt brillant.
maria ha dit…
tornen els memes don!! N'hi ha un que t'espera a esta boca es mia.


petons & emocions

Entrades populars