Per què no?

Aquesta declaració va ser presentada pels tres grups que donen suport al Govern, però finalment no va ser ratificada per la negativa dels grups de CiU i PPC. Només una pregunta: Per què no?

El Parlament de Catalunya, fent-se ressò del compromís amb una pau justa entre Israel i Palestina que la societat catalana ha expressat de manera reiterada al llarg de les darreres dècades, vol manifestar la condemna de l’ofensiva militar que l’exèrcit israelià ha dut a terme a Gaza.

Aquesta acció desproporcionada ha causat més d’un miler de víctimes, ha destruït la infraestructura bàsica de la zona i no contribueix en cap sentit a facilitar una solució justa al conflicte entre els dos pobles, sinó que incrementa l’espiral de violència que fa tantes dècades que dificulta l’assoliment d’una pau estable i definitiva.

El Parlament de Catalunya condemna també les actuacions de Hamàs en contra de l’Estat d’Israel, en especial el llançament reiterat de coets des de Gaza contra les poblacions del sud d’Israel.

Per totes aquestes raons, el Parlament de Catalunya reclama:

1.– Que l’exèrcit d’Israel consolidi la seva treva i es retiri de manera completa de la Franja, i que Hamàs cessi de manera definitiva el llançament de coets contra el territori israelià. Han de finalitzar de manera permanent les agressions de les dues parts en conflicte. En aquest sentit, el Parlament mostra el seu suport a la resolució 1860 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, de 8 de gener de 2009 i demana a les parts que la subscriguin i l’acompleixin sense condicions. El Parlament mostra també el seu suport a tots els esforços diplomàtics de la comunitat internacional destinats a consolidar la treva, en especial a la iniciativa egípcia, que compta amb el suport dels Estats de la Unió Europea.

2.– Que Israel, tal i com exigeix la resolució 1860, obri i faciliti el lliure accés humanitari a la franja de Gaza. L’ajuda humanitària ha d’arribar el més aviat possible tots aquells que la necessiten i s’ha de procedir de manera immediata a reconstruir les infraestructures bàsiques de la Franja.

3.– Que cessi l’embargament econòmic i el tancament de fronteres que, durant divuit mesos, ha sofert la Franja de Gaza per part d’Israel.

4.– Que la comunitat internacional condueixi totes les parts implicades a un procés de negociació que sigui capaç de culminar en una pau justa, basada en les nombroses resolucions que Nacions Unides ha aprovat sobre aquest conflicte des de l’any 1948, reconeixent el dret a l’existència dels Estats de Palestina i Israel.

Comentaris

Pedro ha dit…
http://www.tv3.cat/videos/990639/Gervasio-Sanchez

crec que pot ser interessant.

Entrades populars