Barcelonacèntrics


Crec que no ho he somiat. Estic gairebé segur: Jo diria que a la Vall d'Aro estem de Carnaval. L'informatiu, però, em parla del Carnaval de Barcelona. El Periódico m'informa que la rua de Barcelona és multicultural. A La Vanguardia parlen del Carnaval que recorre Sants amb ritmes latins. I El País em comenta que la tradició llatina emergeix a la Gran Rua de Barcelona. Els asseguro que aquest cap de setmana hi ha Carnaval a Reus, a Lleida, a Vilanova i la Geltrú, a Roses, a Platja d'Aro o a Sant Feliu de Guíxols. En aquest darrer municipi, han arribat a les 69 comparses i han desfilat més de 3.500 persones, el doble que a Barcelona.

L'epicentre de Catalunya és Barcelona, no hi dubte. Però més enllà del curs baix del Besòs i el Llobregat, hi ha una altra Catalunya, que també existeix. El barcelonacentrisme dels mitjans de comunicació catalans comença a ser ja desproporcionat. Els mitjans parlen d'un país mixomatòsic, on el trànsit, la cultura, els espectacles i la vida política s'acaben a la part alta de la Meridiana. Que és l'antítesi de la Catalunya federal a la que aspiro.

Comentaris

Anònim ha dit…
Pensava que volies parlar del tractament de TV3 i Catalunya Ràdio (mitjans catalans, oi?) del partit Barça - Español.

El Barça guanyarà la Lliga sense necessitat d'aquest partit i l'Espanyol necessitava sortir del pou. Però jo m'hauria conformat amb una alocució mínimament neutral.

És indignant sentir que els gol del Barça es canta com si fos la final de la Champions i els dols de l'Espanyol sonessin a funeral. El final del partit semblava un funeral i avui al 3/24 en parlen com si hagués esdevingut una gran desgràcia. Sembla que només hi ha un club a Catalunya, i això fa molt de mal a la resta de clubs, començant per l'Espanyol.
Anònim ha dit…
No se t'ha acudit mirar algun diari que no estigui teledirigit des de Madrid?
Anònim ha dit…
No se t'ha acudit mirar algun diari que no estigui teledirigit des de Madrid?
Donaire ha dit…
Ai las. El Periódico (Grup ZETA, 100% BCN) no és català. La Vanguardia (Godó, carrer Pelai) tampoc computa. I la televisió nostra tampoc és nostra.

I doncs?. Ah. L'AVUI!. L'AVUI (que no és precisament un mitjà de masses) no parla del Carnaval.

Ja sé que la culpa de tot sempre la té Madrid, però sincerament el barcelonacentrisme ens l'hem creat nosaltres mateixos.
Anònim ha dit…
Visca l'Empordà independent!
ZAGASO ha dit…
No som res !!!!

xDDDDD
cgs ha dit…
Doncs amb la que està caient (pista: no és aigua ni vent...) resulta sorprenent que el tema de portada dels mitjans "convencionals" sigui El Carnaval. Potser la gran notícia és que la gent no perdi el sentit de l'humor (i que duri...).
Anònim ha dit…
Que sí Don que sí, que els de l'Avui són molt dolents i és molt minoritari i tot això, el discurs de Nicaragua ja ens el sabem de memòria tant que el repetiu.

Però és que t'has oblidat d'el Punt!! Tu que ets de Sant Feliu i t'has de llegir la premsa madrilenya per informar-te!!!
Ah, i si Zeta és català jo sóc xino i tu capellà.
I per no parlar de TV3 i Catalunya Ràdio, una vegada que podies parlar bé d'ells i te'ls saltes!!!
Anònim ha dit…
TRANQUILS, "LA RUA", DE BARCELONA, SI ALLO SE LI POT DIR "RUA", VA SER UN GALDOS ESPECTACLE "FRIKI", MOLT AL GUST DEL AJUNTAMENT, MULTICULTURAL? PER FAVOR......
JUGANT AMB BCN......
Anònim ha dit…
Unicamente para dejar constancia. En las noticias de la mañana del sábado, de TV3 (Canal 3/24) las únicas imágenes de Carnaval que salieron fue la rua del viernes de Sant Feliu de Guixols, con expresa referencia por parte del periodista, añadiendo que era de las primeras·
Y en la Vanguardia salieron anunciadas las ruas de Vilanova, Sitges, y otras poblaciones, en su espacio correspondiente.
Donaire ha dit…
Ignasi

I això que com el Vallès no hi ha res.

cgs

Home. Jo penso que de la crisi sí que es parla i, de vegades, una mica massa.

Anònim

a. L'Avui no parlava del Carnaval, ja t'ho he dit. Que hi farem. Si vols, m'ho invento i dic que sí.
b. És clar, El Punt digital. Miraré la secció de Comarques Gironines a veure si parla de Barcelona.
c. N'hi ha tres-cent mil diaris digitals petits i grans. No els he citat tots perquè no tinc temps, perquè no té sentit, perquè només eren un exemple i perquè no em dóna la gana.
d. A mi em sembla que El Periódico, Tv3, El País, l'Avui i La Vanguardia representen pel cap baix el 95% de la informació que es consumeix en el país en els mitjans tradicionals.
e. De Tv3 ja he parlat i he enllaçat el video en el que parla bàsicament de la Rua de Barcelona.

Jo defenso la màxima. Els mitjans catalans (el teledirigits des de Madrid, els dirigits des de Barcelona, els de dretes, els d'esquerres, els públics, els privats, els nous, els vells, els que tenen més de tres vocals en el títol, o sigui, la immensa majoria) són barcelonacèntrics.

Anònim

És veritat. Una vergonya. Desfilaven persones que havien nascut en altres llocs del món. Quin escàndol. On anirem a parar?. Com és possible que els nouvinguts gosin participar en la vida social i cultural de la ciutat?. Què s'han cregut?. Que han de conviure amb nosaltres?. Que han de formar part de la nostra societat?.

Té vostè tota la raó. Els immigrants l'única cosa que han de fer és treballar i quedar-se a casa. Fisn aquí podíem arribar.
Absolutament d'acord.
Anònim ha dit…
Totalment d'acord! Barcelona és important, però certament, existeix món més enllà de la ciutat de Barcelona!!
Gemma Urgell ha dit…
Don, em permets linkar un post que vaig fer: http://viniesfera.blogspot.com/2008/06/s-notcia-el-mn-rural.html
És sobre la minsa presència de la resta de Catalunya als principals media del país; 100% d'acord amb tu, i més quan, per exemple Vilanova o Solsona tenen uns dels millors carnavals i més tradicionals de Catalunya! Una abraçada!

Entrades populars