A favor de Madrid 2016

Circula un grup per facebook contra la candidatura olímpica de Madrid. Com ja coneixen la meva tendència a portar la contrària, m'he afanyat a crear un grup a favor de la candidatura. Per què?. Els hi proposo deu arguments.

1. L'argument empàtic. Crec que l'empatia és directament proporcional a la distància.

2. L'argument compensatori. És just reconèixer que els Jocs Olímpics de Barcelona van gaudir de la complicitat explícita dels madrilenys i de la resta d'espanyols.

3. L'argument anti-anti. És millor invertir les energies en projectes "a favor de" que "en contra de".

4. L'argument estratègic. Barcelona i Madrid competeixen en alguns aspectes, però en molts altres cooperen. L'ona expansiva dels Jocs de Madrid arribaria també a Catalunya.

5. L'argument egoista. M'agraden els Jocs Olímpics i m'agrada la idea que se celebrin a dues hores llargues d'AVE.

6. L'argument anti-metonímic. De tant utilitzar "Madrid" com a metàfora del Govern Central, tendim a projectar sobre la ciutat de Madrid els nostres desacords.

7. L'argument economicista. La potent indústria de la gestió d'esdeveniments catalana té moltes més opcions d'aprofitar un Jocs Olímpics celebrats a Madrid que a la resta de ciutats candidates.

8. L'argument extravertit. La imatge del català permanentment emprenyat ha de ser substituïda per la del català extravertit, que celebra també els èxits dels altres.

9. L'argument revival. Perquè la subseu olímpica de Barcelona permetrà reviure la màgia de l'olimpisme.

10. L'argument horari. Perquè seguir els horaris d'uns Jocs Olímpics a Àsia (Tòquio) o Amèrica (Xicago) és molt més complicat.

Si volen donar suport a la iniciativa, aquest és el grup de facebook de catalans que recolzem la candidatura olímpica de Madrid 2016.

Comentaris

Se m'acut l'exercici invers: motius per estar-hi en contra?

1.- ...

cap?

Apa, seguim amb una altra cosa.
Pedro ha dit…
Estic completament en contra i discrepo, des del més profund dels respectes, de l'argument "És just reconèixer que els Jocs Olímpics de Barcelona van gaudir de la complicitat explícita dels madrilenys i de la resta d'espanyols."
És de justícia reconèixer i els que tenim memòria cal que ho diguem que aquell mateix any es va organitzar una expo a Sevilla que va comptar amb molt més suport, amb una instal.lacions caríssimes i de les quals no s'ha tret cap rendiment i que fan pena (les he vist en directe, no parlo per tercers).
El govern del moment, und els més centralistes de la història que ens havia donat algunes competències només i exclusivament perquè havia perdut la majoria, va aprofitar aquella expo per evitar que el Tgv arribés a Barcelona i a la frontera francesa (i encara n'estem pagant les cosneqüències, perquè que jo sàpiga l'arc mediterrani no existeix ferroviàriament).
Ah, i què dir de la famosa ràtzia de Baltasar Garzón que va carregar de raons al govern per crear una policia pròpia. A quans independentistes es va empresonar sense motius i encara se'ls hi deu una explicació, la situació encara cueja i ha arribat a Estrasburg.
A las cosas por su nombre, com diuen a Madrid.
Anònim ha dit…
A Ismael Peña... fes una ullada per internet (Com ara el grup de catalans antiJJOO a Madrid, que són més de 2.000) i mira els comentaris. Potser no hi ha cap motiu per estar en contra però no és aquest el missatge a la xarxa.
Anònim ha dit…
Hay que ser muy pueblerino, muy cerrado, muy paleto y muy casposo para montar un grupo en facebook de catalanes en contra de los juegos olímpicos de Madrid y sólo hay que ver que en el grupo del diputado sólo hay 40 personas y en el otro hay más de 2.000. Con eso está todo dicho. Los catalanes contribuyendo a mejorar su imagen, como siempre.
El Perdíu ha dit…
Estimado bloguero, como residente en Madrid, agradecido por la parte que me toca, oiga usted...
En fin, al estimado Pedro, discrepar del apoyo que el resto de españoles dimos a los Juegos de Barcelona es tener muy poca memoria o tenerla muy sectaria. O quizá las dos cosas a la vez.
Saludos
Pedro ha dit…
Oiga perdiu, yo he dado unos argumentos, si usted no sabe rebatirlos pues no es mi problema.
Ah, y si no los entiende, para eso estad el google translator.
ZAGASO ha dit…
Em guardaré prou d'anar en contra, però .... a favor????

No ho tinc clar.
Anònim ha dit…
Els sociates sou pitjor que els peperos perque els del pp van de cara i vosaltres us amagueu sota una disfressa de catalanistes, quan en realitat sou una desgràcia pel país, uns botiflers, uns col·laboracionistes i uns cipayos.

Un senyor que es diu José Antonio, que escriu en castellà, que va néixer a Salamanca la ciutat que ha manllevat els papers de la dignitat, i que és incapaç de demostrar el més mínim símptoma d'amor al país en realitat és algú al servei del país opresor, un vulgar cipayo.

La història us jutjarà, traïdors.
Anònim ha dit…
Huguet, Fes dimitir en Donaire de l'IRTUCA ja!!!
@Anònim (1)

"no és aquest el missatge a la xarxa"

La xarxa? O una part d'ella?

D'altra banda, jo no entenc Internet com un ens amb vida pròpia, sinó com un reflexe de les persones que hi ha al darrera.

En aquest sentit... estem parlant de 2.000 persones d'un total de set milions d'habitants?

De totes maneres, jo parlo per mi: ni represento ni em sento representat per aquestes 2.000 persones.

I, personalment, no veig cap motiu per anar en contra del projecte dels habitants d'una ciutat que, per sort o per desgràcia, allotgen a casa seva el govern d'un estat, el color polític del qual, per més ironia, no coincideix amb el del partit que governa aquesta ciutat.

Ho trobo, tot plegat, un joc dels disbarats.
Pedro ha dit…
Ismael,sí que hi ha motius, tots els que prèviament he donat.
Anònim ha dit…
Expresamente para,"visca catalunya lliure de socialistes".
Soy catalan con 7 generaciones a cuestas,he viajado por toda Europa,me entiendo en 5 idiomas, pero lo que no me sale es darte el gustazo de rebatirte en "mi" idioma.
Con tus expresiones dejas clara y confirmas una sola cuestion:DETRAS DE TODO NACIONALISTA EXTREMO SE ESCONDE UN GRAN FASCISTA.
Y esto es precisamente lo que el Socialismo y los Socialistas entendemos que hay otras formas de respetar, potenciar y desarollar las diferentes culturas asi como promover la interculturalidad.
Seguir vuestras tesis, os llevaran a proponer la expulsion de los que no son como vosotros y los campos de exterminio para los que no os den los buenos dias en vuestro idioma, o cualquier otra chorrada.
Totalment a favor de "MADRID 2016"
PAD ha dit…
Alfonso ha hablado. Alabémosle, pues posee la verdad absoluta. Tío, en serio, vuelve a leerte tu propio comentario

Entrades populars