Parlament 2.0

El Parlament de Catalunya inicia un espai de democràcia deliberativa, que representa un avenç simbòlic en la construcció d'una política diferent, una política 2.0. El Parlament 2.0 és un catàleg d'eines i iniciatives que permeten afavorir el diàleg entre ciutadans i polítics, entre el Parlament i els destinataris de la tasca parlamentària. Aquest espai és una iniciativa liderada pel President del Parlament, que ja ha demostrat en el seu espai web l'aposta per la política 2.0. El President Benach ha estat el principal apòstol de la construcció d'una iniciativa legislativa deliberativa.

Els hi proposo un passeig virtual per aquest nou escenari. M'acompanyen?.

1. En primer lloc, poden consultar el canal youtube del Parlament. Aquest és un gran contenidor de fragments parlamentaris: sessions, entrevistes, accions i reportatges. Aquesta eina complementa l'excel·lent canal parlament.

2. Poden visitar també l'espai del Parlament a facebook. D'aquesta forma, poden accedir fàcilment a les notes, les imatges, les notícies o l'agenda del Parlament des del seu propi espai de facebook.

3. De la mateixa manera que el Parlament anglès, el Parlament català gestiona un perfil propi a twitter. Aquest canal permet rebre les actualitzacions al propi web, al mòbil, al Messenger o directament al mateix Twitter. A més, en el tweetparlament poden seguir els twitters dels diputats i diputades que hi participen de forma regular.

4. Cada usuari pot personalitzar l'espai del Parlament als seus interessos particulars. Aquest és l'objectiu de l'entorn El meu Parlament. Hi ha atres eines molt útils de personalització, com els widgets per a igoogle, netvibes, entre d'altres, els mecanismes de sindicació, o les eines de sindicació.
5. L'entorn 2.0 facilita les consultes dels ciutadans al President del Parlament, als ciutadans o als serveis del Parlament.

5. El Parlament disposa des de fa temps d'un agregador de blogs dels diputats, agrupats per grups parlamentaris. Podran comprovar que aquest Parlament té una taxa de penetració a la blogosfera molt elevada.

6. Les activitats educatives del Parlament estan desenvolupant una tasca molt activa. En l'espai 2.0, els docents i els estudiants poden accedir a les eines en moodle que han creat els serveis de la Cambra.

Hi ha altres iniciatives que veuran la llum en el propers dies. "Els diputats i les diputades responen" facilitarà la possibilitat que els ciutadans interpel·lin de forma directa i pública els membres de la Cambra. S'obre també la possibilitat (magnífica) que els ciutadans participin de forma directa en el procés de tramitació de la llei. També està previst un espai per a la Comissió de peticions.

El Parlament 2.0 situa el Parlament català en la vanguàrdia de la política 2.0, de la democràcia deliberativa, amb espais legislatius més oberts, més dinàmics, més dialogants. Naturalment, el seu èxit depèn de dos ingredients que no són tecnològics: la predisposició dels membres de la Cambra (especialment dels diputats i les diputades) i, amb major intensitat, la utilització que en facin els ciutadans. Per aquells que creiem en una política diferent, aquesta és una oportunitat per a demostrar que hi ha altres vies per a connectar la vida política i la societat. No ens decebin.

Comentaris

Anònim ha dit…
Respecte al canal propi del Parlament, no estaria malament que a més de fer-lo servir per penjar comunicacions, el fessin servir per conversar. No és bona senyal que no segueixin (llista de following me=0) a ningú. Si no segueixen a ningú, com han de sapiguer el que es diu d'ells o del que parlen les persones que els seguixen? Poder escoltar és per a mi una de les millors coses de twitter
Donaire ha dit…
Dicrepo, Andreu.

El canal propi de twitter és un canal institucional i representa al Paralment en la seva totalitat. Té com a funció actuar com un espai d'informació i actualització en 140 caràcters.

El que tu demanes, la conversa, es dóna en els twitters del diputats (jo tinc 500 followings), que pots trobar al tweetparlament.
Anònim ha dit…
Me estoy comiendo las uñas de envidia.....

Entrades populars