Barcelona Desperta

Mirin aquestes propostes:

1. Reduir a la meitat l'IBI de les famílies monoparentals, és a dir, incentivar que els "singles" no s'aparellin perquè els hi duplicaran l'impost de béns immobles.

2. Omplir la ciutat de càmeres de vigilància per a convertir la ciutat en una versió a gran escala de Gran Hermano, amb o sense edredoning.

3. Assignar les places escolars d'acord amb les necessitats alimentàries, com ara celíacs, intolerància a la lactosa o els qui no poden menjar derivats del porc degut a la seva religió. I sí, és el que sembla.

4. Llogar aparcaments de cotxes als ciutadans que no en tenen i es desplacen amb transport públic.

5. Convertir les rondes en túnels tancats i, segurament, crear un túnel que connecti directament el Passeig de Gràcia amb les pistes d'esquí de Baqueira - Beret.

6. Desplegar l'àrea d'influència de Barcelona per tot el territori català, com ara potenciar la presència de barcelonins en llocs com l'Empordà, el Garraf o la Cerdanya.

7. Convertir el carril bus en un carril bus - moto - taxi.

8. Apostar per la Corporació Metropolitana de Barcelona amb la mateixa intensitat i convicció que ho ha fet sempre.

Totes aquestes mesures i moltes altres no són una versió barcelonina del CORI, sinó el programa d'en Xavier Trias per a les properes eleccions. Si volen saber més sobre aquest reguitzell de propostes Toys'R'Us els hi recomano aquesta pàgina.

Comentaris

sociata ha dit…
Aquest en Trias és un il·luminat, a banda d'un populista. Ha anat dient que sí a tots els col·lectius que tenien una queixa (els de la gossera, els de la narcosala, els de la consulta popular, els de l'AVE pel litoral...). I així no es pot governar.

Governar és tenir projecte col·lectiu i sobretot SABER DIR NO.
Anònim ha dit…
És l'Orfeo, la fundació o el Palau Millet qui paga això
Anònim ha dit…
Trias és tan lamentable que jo votaré l'Hereu perquè se'm fa insorportable la idea que la meva ciutat sigui governada per aquest impresentable integral.
Santi Alemany ha dit…
Projecte? Quin projecte? Des que va marxar l'il·luminat de Maragall (en el sentit més reverent i carinyós de la paraula) aquesta ciutat ha perdut el nord. He viscut 22 anys a Barcelona i, tot i que me l'estimo, cada dia m'avergonyeix més. Hereu? Un anestesista més. No votaria ningú, especialment el PSC, doncs el seu únic projecte és mantenir-se i seguir a l'aparador.
Permeteu-me dos enllaços (i perdoneu l'autoreferència):
http://www.vespito.net/mvm/forum.html
http://flesh-and-blog.blogspot.com/2007/06/adios-barcelona.html

Potser Barcelona necessita una nova etapa àcrata (somiar és gratis).
Donaire ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
popota ha dit…
Tenint en compte el que està oferint el govern municipal, jo crec que si un mico expert en tocar platerets es presentés prometent enriquir urani i canviar l'uniforme de la guàrdia urbana per trajos d'esquimal a l'estiu i trikinis a l'hivern tindria tots els números per endur-se l'alcaldia.
Tanmateix, aprofito per dir que 1) la primera proposta de Trias em sembla bé, i inclús aprofundiria per aquest camí per tal que les parelles que opten per conviure en llibertat i sense donar comptes ni a l'església ni als poders públics deixin de patir la vergonyant discriminació que suposen les evasions fiscals que es permeten a les parelles amb papers, residu de l'integrisme catòlic que tant ha obstaculitzat el nostre desenvolupament, i 2) lo de les càmeres és lamentable, tan la proposta de Trias com la que ha fet Hereu i ha estat parcialment aprovada pel Conseller Saura.

"Potser Barcelona necessita una nova etapa àcrata (somiar és gratis)."
+1

Salut,
Donaire ha dit…
sociata

És cert que en Trias ha comès l'error d'abanderar tots els nimbys. Allà on hi ha una queixa veïnal, de vegades molt injusta, ell els ha fet costat. Representa la màxima expressió de la cultura del no que tant critica l'ex President Pujol.

Anònim

En Trias té molts defectes, però no dubto de la seva honrabilitat.

Anónim

M'agraden més els vots en positiu que en negatiu.
Donaire ha dit…
Mist

Aquestes propostes i aquest projecte no és pas de l'Hereu, sinó d'en Trias.

Ara aparquem un moment la política en el pàrquing de la cantonada. Parlem de Barcelona.

Treballo a Barcelona i sovint hi dormo. Soc un fan incondicional de Barcelona.

Els restaurants del Born, la joie de vivre de la Barceloneta, el Parc de Poblenou, les exposicions del CCCB, una cervesa al Pitin, les llibreries de llibres vells, el Parc del Clot, el Caixa Fòrum, el bicing, el Diagonal 00, el TNC, les tardes al Parc de la Ciutadela, les compres al Mercat de Santa Caterina, els japos al carrer Montcada, un cafè al carrer Gran de Gràcia, la web de Barcelona, tot el que va projectar en Miralles, la T1, la Pelu de l'Argenteria, el Jardí Botànic, l'hotel Vela, la botiga d'escacs, la Mercè, l'hotel Camper, el Teatreneu, el DHUB, el carrer Barra de Ferro, la meva proveïdora de pipes, dues hores al fnac, el Caixafòrum, Puig i Cadafalch, anar a peu de Nicaragua al Parlament (una hora i quart), l'estació de França, els lavabos sempre nets, el restaurant indi, la platja a la tardor, l'Eixampla i el geni d'en Cerdà, el 22 arroba, la Torre Agbar, els MMMB, les biblioteques (grans, magnífiques, esplèndides), la xarxa Wifi, els granitzats de llimona, el Passeig Gaudí, les Norma Comics, l'ICC, l'olor del mar, l'alè mediterrani.

No ets ni el primer ni el segon que em diu que Barcelona no us agrada. Jo m'esforço per descobrir aquest ciutat decadent i deforme, però només veig emoció, creativitat, llum, convivència i espai pùblic.

I no et parlo de polític. La ciutat la fan els ciutadans i els seus visitants, la fan la història, el seu passat i la seva cultura. Ja sé que soc jo qui està equivocat, però Barcelona em sembla un monument a la qualitat de vida.
Donaire ha dit…
Popota

He sentit tres discursos d'en Trias en directe. En el primer, donava peixet uns veïns egoistes que no volen tenir morenos al barri, i em vaig enrabiar. En el segon, apostava per aturar les obres d'un tren d'alta velocitat pel mig de la ciutat i crear un nou itinerari pel litoral, novament per a donar peixet a uns veïns i al Rigol, i em vaig escandalitzar. Però la darrera vegada, va fer una apologia de la seguretat, de la lluita contra la delinqüència, de la hipervigilància, de la ciutat controlada. I en aquell moment em vaig escandalitzar.

Tan de bo fos un mico amb platerets. Però no és el cas. Sobre la proposta que planteja, crec que no ho has entès: Si hi vius sol, pagues la meitat de l'IBI i si vius en parella, llavors pagues el 100% de l'IBI. No tinc res contra els singles, però no acabo d'entendre perquè penalitzem la vida en parella (per l'església, pels jutjats, l'ajuntament o amb ritus satànic, tant és).

Jo tampoc soc partidari de posar càmeres. Per això m'espeanta quan el teu programa estrella és omplir la ciutat de videovigilància.
popota ha dit…
Benvolgut Donaire,

"No tinc res contra els singles, però no acabo d'entendre perquè penalitzem la vida en parella (per l'església, pels jutjats, l'ajuntament o amb ritus satànic, tant és)."

Comparteixo el teu escándol davant la pràctica d'anar prometent tot a tothom quan estàs a l'oposició -ja siguin llocs de treball, anulació de judicis feixistes, investigacions per la mort de Couso, estatuts, finançaments amb el resultat del concert econòmic, etc.-. De fet, és una de les moltes corrupteles de baixa intensitat que campen per aquí sense que ningú li doni cap importància.

Tanmateix, la proposta de l'IBI no penalitza les parelles, sinó anula un benefici absurd i discriminatori pels que s'estimen més viure sols, ja que totes les persones paguen el mateix.

D'altra banda, el programa estrella del Trias no és posar càmeres. El programa estrella del Trias és que els barcelonins perdem de vista el PSC després de 30 anys -ve a ser com el programa estrella que va fer el Zaragoza per les europees-, i com algú no es posi les piles fa tota la pinta que la gent li comprarà.

Salut i gràcies per la resposta,
RS ha dit…
Se us veu preocupats. Ho sento, però toca un canvi, encara que sigui per regeneració democràtica.

Sempre he trobat curiós que els polítics demanin el canvi, el recanvi, la regeneració i l'oxigenació només quan manen els altres i mai quan manen ells, encara que portin governant 30 anys. 30 anys!
Pedro ha dit…
Si visquessis a Barcelona i com a ciutadà analitzesis el desgovern polític enlloc de criticar com a polític les propostes de l'oposició veuries que un alcalde que deixa pasar l'AVE per sota l'únic punt de la ciutat on no hauria de passar no defensa els interessos dels ciutadans. Més tenint en compte el retard amb el qual arriba aquest túnel que per culpa d'una decisió política de la ministra Álvarez no serà el túnel de rodalies adequat que seria necessari fer per descongestionar les vies ferroviàries barcelonines i catalanes.
D'altra banda una cosa és que Barcelona valgui la pena, que la val, però el fet que els seus ciutadans s'hagin sobreposat a tot els impediments que els ha fet l'administració pública no implica que tot lo bo que té la ciutat sigui mèrit dels buròcrates de l'ajuntament i la macro-administració que hi ha instal.lada amb centenars de càrrecs públics com la senyora Ortiz.
El caos de les Rambles i la poca seguretat que hi ha són un exemple de la poca efectivitat i de la permisivitat de la guària urbana que de manera arbitrària ataca llauners, prostitutes i a qui toqui a cada moment, sense unficar una legislació que permetés actuar amb coherència. Aquest és un exemple de tema encallat per uan administració paralitzada després de 30 anys de govern estàtic.
Donaire ha dit…
Pedro

Si llegeixes el comentari (és tan bo això de llegir el que diuen els altres i només el que un escriu), veuries que he dit explícitament que l'esplendor de Barcelona no és responsabilitat del Govern.

La meva tesi és molt simple: És mentida que la ciutat de Barcelona sigui una barreja entre Bagdag, Lagos i Caracas.. No veig enlloc aquesta ciutat desastrosa, que és un exercici de publicitat creat per una gent que estn diposats a carregar-se la imatge de marca de la ciutat si amb això aconsegueixen arribar a governar. Si en Trias governa, dos dies més tard Barcelona esdevindrà la ciutat esplèndida i lluminosa que és i que serà, gràcies als ciutadns, als residents, als turistes, als empresaris, als polítics i (com totes les ciutats) gràcies a tots i malgrat tots.

Repetició de frames

Com a bon convergent, lector de Lakoff, repeteixes els frames d'en Trias.

Jo no veig per enlloc aquest desastre de les Rambles que tu dius. I encara veig menys les solucions que proposa el teu candidat (i, no, perdona, que no ets convergent, disculpa). M'agradaria que et llegeixes això. Val la pena.

De l'AVE no parlo perquè vomito, simplement. Ja sé que don Trias és especialista en sumar-se a totes les causes nimbys i oblidar-se que governar (o aspirar a fer-ho) vol dir tenir el teu criteri i no pescar vots davant dels veïns egoistes. Però és que el cas de l'AVE és de jutjat de guàrdia; no només perquè el traçat el va dissenyar en època del PP del Majestic, no només perquè en el seu moment aquest inepte va arribar a proposar que amb l'AVE del Vallès ja n'hi havia prou ("ho hveu vist això, ho haveu vist"), sinó perquè la contundència tècnica que explica el traçat és descomunal.
Donaire ha dit…
I estic cansat que em diguin que si visc a Barcelona, veuria llavors que la ciutat es desfà. Hi dormo molt sovint, m'hi passo tres o quatre dies a la setmana. No sé. Si cal que m'empadroni per a descobrir una ciutat plena de lladres, de prostitutes i de turistes amb barrets de mexicà, em sembla innecesari.
Donaire ha dit…
RS

A mi l'argument de la renovació sempre m'ha semblat una enganyifa. Si el principal argument d'en Trias és que "ara em toca a mi", crec que ho té cru. Entre altres coses perquè es presentaran una dotzena de partits, de manera que hi ha 11 renovacions possibles.

Les eleccions són i han de ser un contrast de models de ciutat. A mi m'agradaria saber quin és el seu model i contrastar-lo amb la resta. Què et sembla si parlem d'això?. De plans, de propostes, de mesures, de models, d'iniciatives...

Jo no estic preocupat per les eleccions. Les eleccions sempre m'han agradat. I amb els anys he après que l'important són els vots. Ho dic perquè hi ha tants convergents que han guanyat abans de les eleccions que goso proposar-vos que us espereu a veure què diuen les urnes, perquè de vegades llegeixo comentaris de persones que sembla que consideren un enuig això de votar. Si guanya en Trias, li desitjaré el millor. Però cal que defineixi el seu projecte de ciutat.
RS ha dit…
Donaire,

EStic totalment d'acord amb tu. Només dic que l'argument de la renovació el trobo ridícul, com tu també li trobes i que no ajuda gaire a la política que siguji l'argument que useu TOTS quan esteu a l'oposició.

Per altra banda, no sóc convergent, però l'argument que hi ha 11 possibles canvis tampoc té cap sentit, o guanya Hereu o guanya Trias.
Pedro ha dit…
Donaire no sé de què serveix que et disfrecis de catedràtic de ciència política per elaborar els teus posts si a la mínima que grato una mica surt un hooligan del carrer Nicaragua obsessionat amb Sala Martín i amb un odi visceral al rival.
Només una cosa, dius que el traçat és de contundència tècnica?llavors perquè s'han aturat les obres per sota la Sagrada Família si hi ha tanta "contundència tècnica"? Serà la mateixa contundència que al Carmel?
Ah, i que jo sàpiga ser convergent no és un insult, encara que al carrer Nicaragua ho sigui.
De debò negues que a les Rambles a la nit no s'hi pot passejar? Negues que estigui ple de prostitutes? Negues que al Raval hi hagi drogadictes que es punxen a plena llum del dia? Efectivament Donaire, es nota que no vius a Barcelona.
Pedro ha dit…
Per cert Donaire, lliçons les mínimes, que a Semon encara esperen que pagueu el xampany que vau encarregar per les eleccions de 1980.
Anònim ha dit…
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Donaire ha dit…
Jo no veig el meu hooliganisme per enlloc. Si ets tan amable d'assenyalar-me el mastegot dialèctic, l'esborraré sense dilació.

En tot cas, deixa'm que et digui que un troll reclamant bones maneres és com l'anunci d'en Maradona contra la droga.

D'en Sala i Martin ja no en parlo. Em faré soci del Barça, el votaré i faré campanya activa a favor de la seva candidatura. El món perdrà un gran economista (un dels millors del món), però guanyarà un digne successor d'en Laporta.

En relació a les Rambles, et prego que et llegeixes el document que t'annexo. Veuràs allà que l'opinió quant a la situació de les Rambles i sobretot quant a les mesures que es podrien portar a terme no van en la teva línia. Ja et vaig dir que és molt sà llegir altres coses a banda de les que un mateix llegeix.

L'últim comentari no l'entenc, ja em disculparàs. De manera que només et puc respondre que els ornitorrincs són omnívors. Espero que no t'ho prenguis com un exercici de hooliganisme.
Pedro ha dit…
En tot cas si la Rambla està com està és culpa d'en Trias no?
El problema no és que discrepem de la solcuió, discrepem del diagnòstic, si a tu ja et sembla bé com està les Rambles em sembla molt bé, llàstima que la teva visió estigui allunyada de la realitat.

L'últim comentari és clar, ja que tu ets superior moralment i vas dient que l'important són els vots(quina barra, quan el teu partit en va treure menys) et recordo la de vegades que heu donat unes eleccions per guanyades i les heu perdut.

M'he llegit tots els teus comentaris, "cree el ladrón que todos son de su condición", o això diuen.

Entrades populars