Enllaços des del PDF

Les trobades són oportunitats per a desvirtualitzar, per a contrastar, per aprendre, per a idear o per a imaginar. També són una bona oportunitat per a recollir enllaços, links d'iniciatives que destil·len imaginació, risc i enginy. Aquestes són les meves descobertes.

yopolitico.org

Yopolitico.org és una pàgina d'activisme, que es caracteritza pel rigor i l'honestedat. Un espai de trobada per aquells que volen fer de la xarxa el seu medi natural d'activisme.

lateva.altaanoia.org

Un altre producte de la factoria de Ricard Espelt, el talentós autor de Copons 2.0. Espelt ha obert la porta, potser sense saber-ho, a una nova concepció del projecte i de la marca territorial, construït gràcies a les xarxes socials.

wikileaks.org

Tinc una debilitat per les wikis, perquè em semblen l'eina més 2.0 de totes les eines que es fan i es desfan. Wikileaks és un recull de totes aquelles notícies que hem de conèixer, una mena de filtració col·lectiva que supera la indiferència dels media. Una d'aquelles idees que hauries volgut tenir.

followthemoney.eu

Una iniciativa ambiciosa que segueix el rastre de les inversions europees i denuncia els abusos. Una de les formes més eficients d'exercir la ciutadania: fiscalitzar en què es gasten els diners de tots.

avaaz.org

Un excel·lent contenidor de campanyes solidàries, molt efectiu i dinàmic, que funciona perquè es basa en dos paràmetres bàsics: informació i acció. Una versió 2.0 de les utopies modernes.

politicosphere.net

La utilització de la teoria de grafs per explicar el comportament de la política 2.0 (les polaritats, els conflictes, les illes...) obre les portes a una nova forma d'estudiar la política que abandona definitivament el vell discurs dels lideratges i se centra en les veus col·lectives.

voota.es

Voota és una idea genial, que es basa en la valoració directa que fan els usuaris dels polítics, classificats per organitzacions. Una forma de decidir fàcilment quins són els polítics amb els que creus. Per cert, si volen, poden votar pel simpàtic diputat Donaire del Parlament de Catalunya.

mobileactive.org

Recorden aquell "Pásalo"?. Els mòbils van tenir un protagonisme essencial en l'elecció del President Zapatero i han guanyat pes a mesura que s'omplien de funcionalitats. Mobileactive és un entorn que facilita l'activisme polític des del teu telèfon.

radikale.net

Radikale és un exemple de com han seran els webs polítics del futur. Un espai en el que el visitant és interpelat, és convidat a participar i no a rebre la seva dosi diària de propaganda.

bloggingportal.eu

Una bona idea que pot ajudar a promoure el debat en un entorn tan opac com l'entorn europeu. Una forma molt operativa de connectar els temes d'interès, les preguntes clau i els actors més rellevants.

Comentaris

ROSANNA ha dit…
Aquests enllaços estan molt bé, encara que el radikale... potser em faig una idea però al estar, crec, en holandès, no ho entenc!!! Alguns d'ells ja els he guardat als meus marcadors. Gràcies
pedro ha dit…
Un diputat va intentar fer servir un power point al Parlament i no va poder perquè no està regulat! Vaig pensar en tu immediatament, quina vergonya, faig servir el power point des que anava a secundària i ara ja sóc llicenciat i vosaltres amb aquest paperot!

Entrades populars