Pere Casellas 2.0

Els polítics 2.0 són només una part (una part petita) de la política 2.0. Ja saben que jo defenso que la política 2.0 s'ha de fer fora de la política, als mercats, a les escoles, a les associacions de veïns o als poliesportius. Però no tindria sentit que només els no polítics fessin política 2.0. O també hi juguen els alcaldes, els regidors, els diputats i els militants de base o crearem una política bipolar: participada al carrer i clàssica als escons.

Per això, cada nova adscripció d'un polític al passeig de la democràcia deliberativa és un nou gra de sorra en el rellotge de sorra de la nova política. En Pere Casellas, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, no és un nouvingut. Gestiona des de fa anys un bloc al domini bloc.cat i ha tastat les xarxes socials. Però amb el nou blog, en Pere Casellas, aposta per la política 2.0 de manera valenta.

El blog destaca, en primer lloc, per la seva estètica elegant, amb un color que recorda molt la imatge de la capitalitat cultural catalana. En Casellas empra el mitjà dels videos, una decisió que precisa molta dedicació i destresa, però que apropa el llenguatge polític al carrer i sobretot als joves. Els videos m'agraden també perquè els ciutadans poden mirar als ulls de qui els parla. Com és lògic, Casellas disposa d'un canal propi al youtube. Des del seu blog, podem accedir també al perfil a twitter i al facebook. M'ha agradat molt la valentia de Casellas, que es compromet a contestar totes les preguntes que li plantegin. Política vis a vis. Sense intèrprets ni mediadors, de tu a tu. El millor antídot contra la Grip D, la desafecció ciutadana.

Comentaris

Jessica ha dit…
Que potser els alcaldes, els regidors, els diputats no son polítics? ^^ :)
Donaire ha dit…
És clar. Per això dic que també els polítics (els alcaldes, els regidors, els diputats) han de fer política 2.0 i no només la societat civil.

Entrades populars