Debat a bat

Amb el preàmbul del pim pam pum preelectoral, twitter s'ha abonat a la simplificació. Capuletos contra Montescos. Villaarriba o Villaabajo. Tigres, leones, todos quieren ser los campeones. Harvard o Oxford. Blanc o negre. Però la teoria de colors diu que hi ha com a mínim 196 tipus de grisos hexadecimals, molts espais entre el cel i l'infern.

Potser hi ha una altra forma de fer les coses. Aquest és el debat que iniciem a partir de demà. A una banda del ring, els convergent Miquel Quintana i Roc Fernández i a l'altra banda, jo mateix. Iniciem un combat de les idees, amb aquestes cinc regles:

1. Casdascú escriurà un post sobre un àmbit temàtic (salut, carreteres, educació, seguretat...). No podrem evitar que aquests posts tinguin un notable biaix, distorsionat per la visió partidista de cadascú.

2. Totes les dades hauran de ser enllaçades, totes les informacions contrastades i totes les sentències, avalades.

3. Els debatents assumirem que l'interés no s'ha de centrar en el post (ja he dit que serà partidista), sinó en l'intercanvi de comentaris, de dades i de contrastos.

4. Buscarem tant els punts de desacord, com allò en el que hi coincidim. Intentarem fer un balanç comú, construït a partir de les interseccions i les diferències.

5. El debat és obert. Són benvinguts els comentaris, els posts, els afegits, les crítiques als posts dels debatents, als seus propis posts, al twitter, al facebook o en els espais que considerin oportuns.

Demà iniciem la festa. El tema?. Les infrastructures.

Comentaris

Sylvie ha dit…
No puc més que felicitar i agrair la idea.

Entrades populars