Taxa turística?

El responsable de Turisme de Barcelona ha plantejat la possibilitat de crear una taxa turística. L'ecotaxa de Mallorca ha fet de la taxa turística un tabú, tot i que el seu ús s'ha generalitzat a moltes destinacions turístiques. Per complementar el debat, els suggereixo aquesta presentació. Té ja uns quants anys, però els temes que obre són plenament vigents. I a vostès que els sembla aquesta proposta?.



Comentaris

Anònim ha dit…
Vols que l'Hereu acabi com l'Antich a Ses Illes?. Ara ho entenc. Ets de la línia Mascarell
Marketing Man ha dit…
Me ha llamado la atención que se trata de un slide de 1993. Es curioso que llevamos 7 años dando vueltas sobre lo mismo. Si hubiéramos empezado entonces, 7 millones de turistas x 1 euro x 7 noches de media x 7 años = 350 millones de euros.

Esto es, más o menos, el presupuesto anual en publicidad de Coca Cola. O sea que si nos hubiéramos dejado de tonterías, este año iba a salir la marca turística Barcelona, Costa Brava o Pirineos hasta en las botas de Lady Gaga.
Anònim ha dit…
Sempre s'ha dit que el viatjar era de franc, jo viatjo prou "a treballar" i en el seu dia em varen fer pagar la taxa turística, perquè? per-que vaig a treballar? esteu bogos, voleu acabar en tot, no vull seguir....
BarcelonaTotal ha dit…
A l'anònim que no va anar a classe el dia que explicaven la diferència entre per què i perquè

Sempre s'ha dit que el viatjar era de franc

Doncs ara mateix em vaig a El Prat a que em regalin un vol a Zanzíbar

jo viatjo prou "a treballar"

Un secret: Ets un turista perquè utilitzes serveis turístics

i en el seu dia em varen fer pagar la taxa turística

I tant. Està extesa en moltíssimes ciutats del món. I no veig que hi hagi una revolta ciutadana. Que et cobrin un euro de més per una habitació de 100 euros crec que no serà un daltabaix. Menys que el diari o que el cafè

perquè?

PEr molts motius. Però et donaré dos. PRimer, perquè una ciutat de 1 milió d'habitants amb 5 milions de turistes ha de crear serveis extres per als turistes (encara que treballin) que paguen els locals.
Segon, perquè els locals estan pagant totes les despeses turístiques (com ara la promoció)

per-que vaig a treballar?

Perquè uses equipaments turístics i uses la pròpia ciutat. En tot cas, com diferencies els qui van per oci dels qui van per "treball"

Una ciutat té dret a fixar les condicions d'usar-la. Hi ha ciutats de la costa en les que el pàrquing costa 20 euros el dia. Si no m'agrada, no hi vaig. És així de simple.

esteu bogos

Cal?

voleu acabar en tot

Suposo que vols dir amb tot. Sincerament amb arguments d'aquest nivell no venen ganes de contestar

no vull seguir...

Això que guanyem tots
Anònim ha dit…
Per Marketing Man:

- Hi ha vida més enllà de les marques? Hi ha vida més enllà de l'orgasme econòmic?


Per "Turisme Total":

- Viatjar vol dir "pendre un avió?"
- En aquest sentit, tot consum al sector terciari és consum turístic. Si tots som turistes, la categoria "turista" deixa de ser una variable útil per parlar sobre els moviments humans. Adéu al turisme, doncs.
-El daltabaix no és el preu que et fan pagar, el daltabaix és l'ús que es fa de l'euro.
- És a dir, creixement, creixement, creixement... després ja veurem con l'administrem, però per ara: creixement, creixement, creixement...
- Si uses una ciutat, l'has de pagar? Si camines per la ciutat l'has de pagar? I si camines per la muntanya? o si et banyes al mar? Hi ha alguna possibilitat de "ésser" en algun lloc o en algún estat físic o psíquic que no requereixi pagar? L'origen històric de la ciutat no sembla que sigui aquest...

- si esteu bojos o no, això no m'interessa.

Salut.

Entrades populars