I tu, què faries?

Les darreres eleccions a Sant Feliu de Guíxols han deixat un escenari molt complicat: CiU 7, TxSF 6, PSC 5, ERC 1, ICV 1 i PP 1. Es necessiten 11 regidors per assolir la majoria absoluta i hi ha 32 combinacions possibles que permeterien assolir aquesta majoria. Imagina't per un moment que ets un regidor socialista i que has de prendre una decisió... Quina seria i, sobretot, per què?.

Si bé és una pregunta oberta a tothom, és especialment pertinent per als guixolencs que coneixen millor els pros i contres locals. Tot i que sempre he respectat els comentaris anònims, en aquest cas us agrairia que fossin nominals.

Comentaris

annabigas ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
annabigas ha dit…
Pactar amb Tots per Sant Feliu, repartint l'alcaldia dos anys per cadascú (no seria la primer poble a fer-ho), escollint també les regidories
Rodri ha dit…
Pactar amb CiU. En un ajuntament no es tant important si es dreta o esquerra i si la gent i les persones. On ha quedat clar que no n'hi han és a TxSF.
Santi Alemany ha dit…
Bé, no m'imagino exactament com regidor socialista, però sí d'esquerres, en general, i em sembla que optaria per quedar-me a l'oposició.
En primer lloc perquè amb aquesta composició, qualsevol pacte comportarà un desgast enorme, i res no fa preveure que en els propers quatre anys la situació de les esquerres sigui com per tirar coets, així que un pacte de govern amb tensions permanents no crec que afavorís ni la tasca de govern ni unes expectatives de futur millor per a la formació.
Però, bàsicament, perquè crec que tan important és tenir un bon govern com una bona oposició. Crec que és hora d'asseure's, entendre què està succeïnt amb els nous moviments, pensar en el model de ciutat que es vol per al futur (i no em refereixo a l'inmediat incendi de la crisi) i fiscalitzar l'acció de govern, fent crítiques i propostes constructives.
Anònim ha dit…
Si és cert que CiU i Tots no sumen el més convenient pel PSC és resta a l'oposició. Estem comprovant dia a dia com els suports polítics inexplicables tard o d'hora passan factura. A Palamos, Palafrugell els socialistes hem aguantat, no podem dir que aquí s'ha perdut per la inèrcia i prou. Hem de reflexionar on han anat a parar els vots d'aquells que fa un any ens deien que era una putada la moció, i que ens tornarien a fer confiança.
Anònim ha dit…
Si és cert que CiU i Tots no sumen el més convenient pel PSC és resta a l'oposició. Estem comprovant dia a dia com els suports inexplicables tard o d'hora passan factura. A Palamos, Palafrugell els socialistes hem aguantat, no podem dir que aqui s'ha perdut per l'inèrcia i prou. Hem de reflexionar on han anat a parar els vots d'aquells que fa un any ens deien que era una putada la moció, i que ens tornarien a fer confiança.
Anònim ha dit…
Yo cogería lo mejor de cada familia y crearía un ayuntamiento de concentración. No es por regalarle los oídos pero el más preparado eres precisamente tu, Este sería mi ayuntamiento ideal.

Alcalde. José Antonio Donaire
Concejal urbanismo. Joan Vicente
Concejal economía. Joan Alfons Albó
Concejal bienestar y salud. Magda Lupiáñez
Concejal comercio y turismo. Carles Motas
Concejal cultura. Jordi Vilà
Concejal régimen interno y gobernación. Quim Clarà
Concejal juventud y fiestas. Laura Aiguaviva
Concejal educación. Júlia Vendrell

Estos nueve serían un equipo de Champions. Yo no incluiría ni a la gente que no tiene experiencia (Pilar Giró, Verónica Laoya) ni a los tipos oscuros (Morató, Juanjo, Cárdenas). A ver si prospera mi propuesta!
Donaire ha dit…
Pues va a ser que no, anónimo.
Algún día, las listas serán abiertas.
Pero los gobiernos deben estar formados por personas que defiendan programas similares.
Anònim ha dit…
m'agrada molt aquesta pregunta, sempre m'has demostrat que ets una persona com cal i sobre tot democratica. jo el que faria, i espero que així sigui, es que el PSC es quedi a la oposició, fer pactes com el que ha fet amb TSF no s'enten entre l'electorat i aixó s'ha veist en el resultat de les eleccions. son pactes contra natura. jo proposaria que governes el mes votat i arribar a acords puntuals. crec que per a la credivilitat del PSC (que per desgracia cada cop es mes baixa) no li conve gens pactar una govern amb TSF, no son una bona companya.

i estic d'acord amb el que proposava l'anonim, fora gent tan fosca com en Juanjo Garcia, donara mes punts al PSC que ell ha fet que es perdin molts.

Josep Vicente es una persona encantadora i super comptenent i tu per suposat tambe.

anims i espero i desitjo que la meva opció sigui la que finalment es porti a terme.

Entrades populars