Deu raons contra la independència de Catalunya



1. TV3 deixarà de ser TV3 i passarà a ser La 1; i el 33 serà l'11 o La 2. A banda de la despesa en modificar la imatge corporativa de la televisió catalana, tindrem un problema molt greu en l'organització dels canals de televisió amb el comandament a distància. Si TV3 és La 1, on posem La 1?. 

2. Catalunya es veurà obligada a participar en el Festival d'Eurovisió. Veure els Antònia Font o els Manel en un auditori de Moldàvia ple de caspa és una humiliació que, com a país, ni ens mereixem ni ens podem permetre.

3. Vicente del Bosque deixarà de ser "el seleccionador" i passarà a ser-ho en Johan Cruyff qui, per cert, no només no parla català, sinó que continua alterant el gènere dels substantius de forma aleatòria.

4. Cada any haurem d'enviar un film per a la selecció dels Òscars i com som els qui som i de pans negres tampoc en tenim tants, tard o d'hora haurem d'escollir una pel·lícula de l'Albert Serra. I no voldria veure la cara del jurat avaluant El senyor ha fet en mi meravelles

5. Hauríem de canviar el nom de totes les carreteres, ara que ja ens les hem après i que el tom tom les ha interioritzat. La Nacional II ja no seria la Nacional II tot i que probablement continuarà en un sistema d'abandonament com l'actual, que sembla l'escenari d'una pel·lícula d'apocalipsi post-nuclear.

6. Tot país necessita una quota mínima de freaks: Haurem de crear les versions catalanes de Belén Esteban, Leonardo Dantés o Paco Porras; i això no es pot improvisar en dos dies. I un Salva'm en prime time amb Pilar Rahola, l'Espartac Peran i l'Antoni Bassas pot fer incrementar la nostra taxa de suïcidis. 

7. La Bruixa d'Or ja no podrà ser el punt de venda número 1 de la Lotería Nacional i amb la 6/49 no n'hi ha prou com a per a enviar un català a la lluna. I tot el temps que en Xavier Gabriel sigui a la lluna, no hi serà amb nosaltres, la qual cosa és un benefici pel país que no podem menystenir.

8. Ja no hi haurà barrets mexicans a les Rambles, però hi haurà barretines. Veure dotze londinencs amb acné i sobredosi de gintònics amb barretina és igualment esperpèntic, però ja no ens podrem queixar perquè lluiran un souvenir nostrat. 

9. No tindrem rei i això és una gran pèrdua pel país. En Toni Albà es quedarà sense feina, Baqueira Beret perdrà el seu galomour i els dibuixants de el Jueves ja no podran viure cap altre censura de la seva portada. Un país sense rei és com un plat de llenties sense xoriço: Sabem que són més sanes sense, però tots ens estimem més una mica de xoricet surant entre les llenties i la patata.

10. Haurem de fer un pavelló de Catalunya a totes les exposicions universals del futur, amb molta probabilitat dissenyats per l'Oriol Bohigas. El problema no serà el cost, sinó els 250 folis de breefing en què s'explicarà la vinculació entre l'atmosfera catalana i un mur de maons. 

Comentaris

Anònim ha dit…
Sóc en Félix, ahir, et vaig veure pel carrer de sant domingo i realment ets un encant. Un consell, les camises amb botons al coll (botton down) i les mànigues cordades. Un altre consell, si realment t'estimes, no parlis pel carrer pel mòbil i menys amb aquell to, la gent de san félix acollona abans que la sang t'arribi al cervell per analitzar les teves actes reflexes. Per altra banda els dos arguments m'han fet riure molt. Més que en Motas a la seva foto de campanya, que semblava un venedor d'el corte ingles.
Donaire ha dit…
Merci per les teves paraules. Faré cas del consell del mòbil però no del de la camisa; vaig de modernillo gafapastes (fins i tot li he comprat les ulleres al de la Peña) i és imprescindible portar mànigues descordades aquesta temporada

Entrades populars