Deu raons a favor de la independència de Catalunya



1. Podrem tornar a demanar uns Jocs Olímpics. Si ens repliquen que ja els hem celebrat, podem dir que no, que això ho va organitzar Espanya i que ara volem un Jocs catalans.

2. En Miquel Calzada podrà ser ambaixador de Catalunya als Estats Units. Això ens evitarà unes quantes edicions més de l'Afers Exteriors, de manera que la felicitat general del país s'incrementarà com a mínim en dos punts més.

3. Podrem encunyar euros catalans, i allà on ara veiem la cara del Rei podem posar Guifré el Pilós, les tres bessones o en Jordi Culé. Fins i tot podem posar en Toni Albà fent del Rei, que tindria el seu què.

4. En Pepe Serra seria per fi feliç, perquè el MNAC podria passar a ser el MEAC, el Museu Estatal d'Art de Catalunya. Tancaríem així un dels grans problemes culturals del país. Seria fins i tot possible que es digués La MECA, Museu Estatal Català d'Art i ja sabeu que els musulmans han d'anar com a mínim un cop a la vida a La Meca. Ho deixo aquí.

5. Tots els estudiants d'oposicions que han memoritzat la constitució i l'estatut hauran de buidar la seva memòria mental, perquè en les noves oposicions serà imprescindible el coneixement de la constitució catalana. Frustrats per tantes hores d'estudi inútils, milers d'opositors canviaran de projecte vital, es faran emprenedors i fundaran centenars de nous facebooks des de Catalunya.

6. Els catalans podrem per fi tenir un forat en els acudits "Iban un español, un francés y un inglés". 

7. Catalunya tindrà un seient a les Nacions Unides i podrà fer servir la seva veu. Podrem, per fi, ser ignorats com la resta d'estats del món, que no són ni Estats Units, ni Rússia ni la Xina.

8. En Miquel de Pedrolo podrà finalment aspirar al Nòbel de Literatura, el que provocarà probablement una crisi irreversible a l'Acadèmia Sueca i la fi dels guardons.

9. Pujaran molts els turistes internacionals a Catalunya. Per exemple, la N-260 que puja cap a El Pont de Suert passa sis vegades de Catalunya a l'Aragó: Amb un nou estat, cada trajecte en cotxe per aquesta carretera computarà com a sis entrades de turisme internacional. Atraparem a França, segur.

10. Tindrem noves oportunitats laborals, com ara Cònsul a Santa Cruz de Tenerife o Cartagena de Indias o agent de duanes a la Noguera Ribagorçana. Ho sento, la de Cartagena ja està demanada. 

Comentaris

Don Güapo ha dit…
Y eso, sin descartar las posibilidades del CFS Sant Feliu en la nueva liga.

Sobran razones.
Albert ha dit…
Pssst...! Es diu Manuel de Pedrolo, no Miquel. No li ho diré a ningú ;) M'encanta el post! Una abraçada @AlbertSanchez_
Anònim ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit…
Em penso que l'escriptor al·ludit és més aviat Miquel de Palol.

Els morts no poden optar al Nobel.


Jeipi
Anònim ha dit…
llegeixo sovint el blog, per les reflexions sobre turisme (que valoro moltíssim).

sé que tens posicions federalistes (que no comparteixo), però d'aquí a fer-ne cinisme ...

en aquest post, m'has decebut, ¿tu ets professor universitari? ¿això es el teu respecte a la diferencia?

(quan hi havia el projecte eurovegas, vas fer un seguit de posts dient coses a favor i en contra, que servien per tal de formar-se una opinió, no recordo acudits facils ni menyspreu)
una llàstima
Donaire ha dit…
llegeixo sovint el blog, per les reflexions sobre turisme (que valoro moltíssim).

Moltes gràcies

sé que tens posicions federalistes (que no comparteixo), però d'aquí a fer-ne cinisme ...

No és cinisme. És una conya col·lectiva, en absolut anti res i no pro res. La majoria dels lectors ho han entès així i tinc una trentena de RT de reconeguts indepes.

Crec que te pot donar més perspectiva l'anterior post que donava deu raons contra la independència.

en aquest post, m'has decebut,

Ja em sap greu

¿tu ets professor universitari?

T'ho ben asseguro. Ho sóc i a més, m'agrada molt ser-ho

¿això es el teu respecte a la diferencia?

Absolut. Em tinc per una persona molt respectuós amb la diferència, fins i tot amb les extremes diferències. I per més que m'hi esforço ni veig ni rastre de manca de respecte en aquest escrit.

(quan hi havia el projecte eurovegas, vas fer un seguit de posts dient coses a favor i en contra, que servien per tal de formar-se una opinió, no recordo acudits facils ni menyspreu)

No. També he fet desenes d'articles (molts més que sobre Eurovegas) sobre la meva visió política, amb elements a favor i en contra, sense cap acudit.

Aquest post té zero menyspreu. I em temo que el problema és que vostè vegi menysteniment o escarni en un escrit com aquest (o en l'anterior).

una llàstima
Anònim ha dit…
hola

soc l'anònim (que de fet em dic joan) que has respost abans

estic gairebé d'acord amb totes les teves respostes (potser si que tot i ser un tema molt serios convé posar-hi un xic d'humor)

segurament venia trastocat de sentir alguna cosa de madrid, i llegir als vespres llibres de la guerra civil (que ara he canviat per un dels reis catolics)

quan dius "em temo que el problema és que vostè vegi menysteniment o escarni en un escrit com aquest", no ho acabo d'entendre,

però, com que treballo a prop de la UdG, un dia em presentaré, et convido a un café i xerrem-riem plegats

joan
Anònim ha dit…
Molt divertit.

En aquests dies de trencadissa de cap imaginant (i en el meu cas dessitjant) una Catalunya independent, he trobat molt reconfortant la teva ironia. (Atenció, no confondre en cap cas amb cinisme)

Hi ha res més català que riure's d'un mateix? :D

Entrades populars