Huguet 2.0

El Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa ha citat a deu bloggers del país per a auscultar les possibilitats de la societat 2.0. Hi participaran grans bloggers del país com en Marc Vidal, Xavier Mir, Marc Arza, Toni Ibáñez, Joan Rovira, Jesús Palomar, Marc Roca, Núria Masdeu i jo mateix. Si volen aprofitar aquesta plataforma per a traslladar al Conseller algua iniciativa, poden utilitzar els comentaris d'aquest blog. Aquest és el decàleg d'idees que m'agradaria transmetre:

La societat 2.0 es basa essencialment en la creació de mecanismes de connexió entre idees i iniciatives. El futur depén de la capacitat d'un país per aprofitar el seu capital creatiu.

La societat 2.0 no és aquella en la que els ciutadans poden accedir a la informació, sinó que és aquella en la que els ciutadans participen en el procés de construcció de la informació.

La societat 2.0 no és aquella en la que els ciutadans decideixen entre dos o tres opcions (democràcia participativa), sinó que és aquella en la que els ciutadans intervenen des de l'inici del plantejament del problema i, per tant, de totes les solucions possibles (democràcia deliberativa).

Les idees en xarxa s'alimenten i es milloren. Els sistemes de relació up - bottom són ineficients, però els bottom - up són limitats. Cal integrar també els sistemes bottom - bottom.

El govern de la Generalitat hauria de fer una aposta decidida per l'e-govern. Les genials propostes d'en Carlos Guadian obren un món de possibilitats gairebé infinites.

La recerca i la transferència de coneixement seran les bases de la competitivitat futura del país; només podem competir si aconseguim que la recerca sigui veritablement oberta, de manera que els grups de recerca, les unievrsitats, les empreses i els usuaris free lance s'intercanviïn la informació i treballin de forma coordinada. O sigui, exactament el contrari del que es fa ara.

La societat en xarxa és aquella en la que les diverses peces del sistema són obertes. Per exemple, una Universitat és oberta si una persona que no forma part de la Universitat (que no està matriculada, per exemple) pot utilitzar els recursos, els materials, les discussions o els sistemes d'avaluació de la Universitat.

L'aplicació d'iniciatives 2.0 ha d'anar acompanyada d'una acció contundent per a evitar la fractura tecnològica entre una part de la societat connectada i una altra fora del sistema.

L'aplicació d'iniciatives 2.0 precisa també d'una inversió decidida en les condicions tècniques d'accés: espais wi-fi, ciutats wi-fi, banda ampla, informació on line... Per cert, reivindico que cada universitari disposi d'un portàtil i que les aules estiguin preparades per a sessions en xarxa.

Catalunya s'ha de plantejar el programa "Catalunya 2.0" com un objectiu estratègic de país.

Ja coneixem la meva adscripció incondicional a la societat 2.0. Catalunya serà 2.0 o no serà.

Comentaris

Marc Vidal ha dit…
"Catalunya serà 2.0 o no serà", de que em sona aquesta frase composta?
Anònim ha dit…
Ës un primer pas... és bo escoltar a la gent que hi està pel mig. El problema és només escoltar, i no interioritzar. Aquí és on tinc els dubtes.

Endavant i molta energia per a fer la pedagogia que manca!!

esperem aviat una entrada amb les impressions...
Donaire ha dit…
Marc

A mi em sona a deute pendent i a cap de setmana tancat :D

Aprendiz

2.0 és escoltar, intercanviar, relacionar, linkar, augmentar, adaptar, superposar, integrar, criticar i deliberar. Espero poder transmetre que escoltar és una condició necessària, però no suficient
Anònim ha dit…
Les idees en xarxa dilueixen els "bottom" i els "up" i ens permeten avançar en totes les direccions.
El veí de dalt ha dit…
Però, ja heu fer la trobada?
ZAGASO ha dit…
Ets un crack!!!

Per cert. Anit en Drexler GENIAL al Palau. Però no li va correspondre la Leonor!!!

"la vida es más compleja de lo que parece..."

oi?
Anònim ha dit…
Puro caviar. Nos hacemos eco.
Donaire ha dit…
Anna

Tens raó. Les xarxes no tenen bottom i ups.

El veí

Sí. En dóna compte en Marc Vidal i l'Entrellum

Ignasi

Ja he vist el teu post. Estic molt enganxat a en Drexler. És la banda sonora d'un llibre que estic acabant

Alorza

Muchas gracias, caballero. Permítame que le invite a unos picatostes.
jaio ha dit…
si sólo hay para picatostes servidora no se hace eco... aunque bien podría hacer de vocinglera...

una saludable vosota, vivediox...
jaio ha dit…
v i s i t a, quería decir visita... ¡oig!
Donaire ha dit…
Jaio

Tiene razón. Lo acompañaremos de un jabugo recién cortado y un rioja con cuerpo.
Rakesh chandra ha dit…
Because of its simplicity and abstract features, it's well suited for data modeling in many businesses. The Entity Relationship Diagram is used for analyzing the whole company database structure. The company database ER Diagram illustrates the exact relationships among entities and their attributes in order to facilitate communication.

Entrades populars