Els meus 10 spots turístics favorits

Tot i que les empreses s'adrecen a poc a poc cap a models de promoció 2.0, la forma més convencional de donar a conèixer una destinació és amb un spot comercial. La majoria dels anuncis turístics són previsibles: vistes aèries, turistes feliços i un collage d'activitats sempre repetides, el swing del golfista, la capbussada a la piscina (splashh), les BTT, el sopar amb espelmes o els submarinistes al costat d'un peix globus... HI ha, però, excepcions molt notables. Aquests són, d'acord amb la meva opinió, deu bons anuncis turístics. Quins són els seus?.

10. Sri Lanka

És cert. Un altre anunci basat en les vistes aèries amb escenes més o menys convencionals. De vegades, però, els recursos clàssics funcionen. I el país tambe hi ajuda.

9. Indonesia

Un excel·lent treball estètic que juga amb el concepte clàssic de tradició i modernitat. El joc narratiu de la papellona és una mica naïf, però efectiu.

8. Filipines

Una bona forma de convertir un eslogan ("More than the usual") en un fil conductor. Molt bona sintonia i fantàstics jocs d'imatges.

7. Grècia

Eolos, Prometeu, Ulisses, les sirenes... Si viatjar és somiar despert, per què no emprar els mites?. Les imatges estan construïdes sobre sensacions.

6. Nuevo México

Ja que Nuevo México és un referent pels ufòlegs, l'anunci juga amb el concepte "el millor lloc de l'Univers". Com fer un bon anunci amb pocs recursos. I no hi apareix la destinació!.

5. Índia

Una bellíssima sintonia i una gran fotografia. La presentació de l'India a partir dels propis habitants. No és una exhibició de natura o patrimoni, sinó de la cultura viva.

4. Israel

Una mirada sorprenentment deshinibida del concepte de Terra Santa. No es perdin tampoc aquesta promo realitzada amb motiu del Campionat de Futbol de 2006.

3. La Rioja

El turisme és, abans que res, biografia. La magnífica promoció de La Rioja (la tierra con nombre de vino) incideix sobretot en la vivència, en la experiència dels protagonistes. Una obra mestra de la publicitat turística.



2.Suïssa

Una línea d'anuncis molt curiosa, adreçada al públic femení (i al públic rosa). Igual que la promoció d'Israel, coincidí amb la Copa del Món de futbol. Però a Suïssa, els homes dediquen poc temps al futbol...



1. Nova York

Una absoluta delícia. El turisme no presenta la realitat, sinó que juga amb els somnis. Per això, el NYC de l'anunci és una simfonia desbordant d'imaginació. A més a més, la factura tècnica és impressionant. Un luxe.



Publicat a Clan-destinos

Comentaris

Anònim ha dit…
A banda dels spots especialment pensats per a la promoció d'una destinació turística, hi ha una altra mena de material que, per les seves característiques, gairebé es pot qualificar d'anunci.

Sense anar més lluny, alguns vídeos que, en crear-los, en principi no hi ha cap ànim publicitari, a l'hora de la veritat tenen tots els ingredients per ser eines de promoció tan o més autèntiques que qualsevol campanya de desenes de milers d'euros: http://www.turismegarrotxa.com/noticies/la-teva-primera-visita-a-la-garrotxa_70_107_noticias_detalle_ca.html

Coses d'això del 2.0...
Muchas gracias por la información dada y por el tiempo dedicado. Me ha encantado
Muy buen post, gracias por compartir esta información, sin duda seguiré esperando a que subas más contenido.
cerrajero El Ejido ha dit…
No es lo que buscaba en estos momentos, pero me he parado a leerlo y me ha interesado más de lo que me esperaba , muchísimas gracias.
Me habían recomendado este blog y sin duda no me arrepiento! Muchas gracias por el contenido

Entrades populars