Un rellotge de cucut


"Holly, no estiguis tan trist!. A Itàlia durant els trenta anys del Borgia, patiren guerres, terror i sang. Però també gaudiren de Miguel Àngel, Leonardo da Vinci i el Renaixement. A Suissa varen viure en amor fraternal: cinc-cents anys de democràcia i pau. I què en va resultar de tot això?. El rellotge de cucut".

Potser coneixen la frase. És del film The third men, dirigit per Carol Reed. Sé que l'expressió es presta a moltes interpretacions, però jo en faré la meva. N'hi ha qui diu que el nou Govern només crea conflictes. Que percep una sensació de desconcert, d'incertesa i de caos. Però aquesta no és l'única versió possible. Si les parets tremolen, potser és que patim un terretrèmol; però pot ser també que tremolin perquè estem pujats a un tren d'alta velocitat.

Un ràpid balanç. S'ha proposat un canvi substancial del model de relació entre els catalans i la relació entre Catalunya i Espanya (l'Estatut); es vol canviar l'Espanya radial per l'Espanya en xarxa; l'Espanya de les autonomies per l'Espanya federal; s'ha obert el debat de l'Euroregió; s'aposta per un nou gir social; per un nou model d'organització territorial; per un retorn a les ciutats compactes i els corredors naturals de l'espai; pel tren més que no pas pel cotxe; per la sostenibilitat; per la dignitat de la memòria... És normal que alguns sentin que la terra tremola. Els canvis sempre obren escletxes. Tanmateix, l'alternativa són els rellotges de cucut.

Comentaris

Anònim ha dit…
Online poker - Free 50 dollars bankrolls for new players
No deposit needed free poker offers

El Chupacabras

Entrades populars