El joc de daus

Avui els hi faré una confidència. És molt aviat: la ciutat dorm, fins i tot els més noctàmbuls. He d'acabar alguns temes pendents que em persegueixen com el Cobrador del Frac. Però abans de començar, cafè en mà i Madredeus de fons, he fet una ullada a les edicions digitals de la premsa.

La lectura no és agradable (news, bad news): la mala educació de Zaplana, el naufragi d'una altra pastera (amb el teló de fons de les imatges del EPS), les 350.000 foques sentenciades a mort pel govern de Canadà o el trist suïcidi d'Eivissa.. Però em fixo en una notícia terrible. Sis persones agonitzen un un hospital de Londres pels efectes d'un fàrmac. Vuit voluntaris havien rebut uns 3.000 euros per una feina arriscada: provar un nou antiinflamatori en període de proves, que els ha produït danys en els òrgans vitals i una malformació de tot el cos.

Una confidència, els hi havia dit. Jo també he estat objecte d'un experiment mèdic. Durant varis mesos, em van administrar unes dosis d'un fàrmac que ara és receptat regularment. Com saben, en aquests experiments uns individus reben un placebo, és a dir, una pastilla inoqua. Mai he sabut si realment em vam subministrar el fàrmac en qüestió o una pastilla de talc (un placebo comú). Però en els pobres vuit voluntaris de Londres, aquesta decisió aleatòria ha marcat la vida dels uns i dels altres, com en una partida de daus o una versió moderna de la ruleta russa. De vegades viure és només això: el resultat d'una partida de daus. Els deixo que la feina apreta... Per cert, no es perdin el darrer disc de Madredeus: ideal per a nits llargues.

Comentaris

ZAGASO ha dit…
Igual no era un placebo i t'ha convertit en polític!!!

Quina por!!!

De Zaplana millor no dir res. Dels estudis del tripartit , tampoc.

Salutacions d'un enfeinat que va de cul.... i cuesta avall!
Donaire ha dit…
Sí. De vegades penso que les meves nombroses tares s'expliquen pel ditxós fàrmac.
Estudis del tripartit?. Sempre és millor documentar-se. Fas els mateixos errors però sempre pots dir que la culpa és de l'estudiós.
Ànim. Que la santa setmana santa està al caure. Records
Anònim ha dit…
venga donaire, que llevas unos días muy vago. como no te marques un comentario, te voy a dejar de leer. menos estatuto, menos leyes y más estar por lo que tenemos que estar, ostias

Entrades populars