Prediccions 2007

Any 007. L'any del porc xinès, l'any de la capital cultural de Luxemburg, el Lux del Benelux, el Fòrum bis de Monterrey, l'any de la cultura catalana a Frankfurt (on potser no trobarem el guionista de Ventdelpla), l'Any d'Europa (50è aniversari del Tractat de Roma), el 400 anniversari del naixement d'Amèrica a Virginia (i on vivien els inques, doncs?), l'any Masó (que no dels masons) i el 30 aniversari d'Star Wars, amb una gran convenció freak a Los Ángeles. A més, el 7 és el meu número de la sort.

Els hi proposo un joc. Faré 20 prediccions qualsevulles. I els emplaço al 20 de desembre de 2007 per tal de veure la meva capacitat predictiva. Si volen, també poden deixar la seva proposta en els comentaris. Que tremolin Paco Porras i el Mag Félix.
  1. Els segways envairan mica en mica els nostres carrers. Serà el principi de la fi dels cotxes.
  2. Les destinacions turístiques emergents seran Madagascar, Equador i Hongria.
  3. Per primera vegada en 60 anys, no es realitzarà cap pel·lícula sobre la Guerra Civil.
  4. El preu dels habitatges (nous) creixerà per sota de l'IPC a finals d'any.
  5. Amb la mort d'en Castro, la primera multinacional que s'instal·larà a Cuba serà Ikea. LlaveAllen és deportat a l'illa pel seu blog subversiu.
  6. Els desordres climàtics propiciaran un estiu sorprenentment plujós i relativament fresc, tot i que no tant com l'any sense estiu.
  7. Anasagasti lluirà finalment la seva calba sense intermediaris i formarà un excel·lent duet amb en Josep Antoni Duran i Lleida.
  8. Panoramio serà el web de l'any i, naturalment, serà comprat per Google.
  9. Contra tots els pronòstics, el Fórum de Monterrey serà un èxit i hi haurà cua per acollir la tercera edició.
  10. Pere Albó serà escollit alcalde de Sant Feliu de Guíxols.
  11. El 8 de juliol (dia del meu aniversari: anotin, anotin) el president Montilla explicarà un acudit. I a més, farà gràcia.
  12. RyanAir decideix finalment realitzar vols trans-oceànics.
  13. Es recuperen els llibres aquells que tenien diverses opcions. Recorden?. Si creus que Johan ha d'abandonar el castell ves a la pàgina 15. Si creus que ha d'obrir la porta de la Gran Sala, salta a la 22. Naturalment, serà una versió en audiobook.
  14. ETA serà només una entrada en el wikipedia. I res més.
  15. El Jueves, la revista que surt el dimecres, tanca portes. La darrera torre del cómic tradicional és derribada.
  16. Nou embaràs a la Casa Reial. Durex obsequia els Borbons amb un ampli assortit dels seus productes.
  17. El Lyó, campió de la Champions. Oh la la.
  18. Conflicte en el Kurdistan. Indecisions i dubtes a la Unió Europea.
  19. Risto Mejía entre les 50 recerques més freqüents del Google el 2007.
  20. Una estranya notícia sobre vida extraterrestre generarà una controvertida campanya de màrqueting viral.

Comentaris

Bones Donaire!

Jo hi afegiria que esclatarà una pseudo-revolta a Sèrbia i/o Kosovo perquè les negociacions per la Constitució Sèrbia i l'estatut de Kosovo no agradaran a ningú, com estem veient aquests mesos. Però no tindrà cap mena de ressó mediàtic (al menys a Espanya).


Només desitjo, per l'any que ve que el teu pronòstic sobre El Jueves falli. És que m'has deixat cardat, no m'esperava això... bé... que hi farem... però serà una gran pèrdua per aquest país i per el Còmic en general...

Per cert, és curiós que no t'hagis arriscat a pronosticar la victòria de Ségoléne Royal a França: la veritat, jo tampoc m'arriscaria.
Pedro ha dit…
Cap comentari sarcàstic sobre aquella riota que vam pagar entre tots que va ser el fòrum, mai havia passat tanta vergonya.
En canvi dónes mostres de gran humor a la mínima que hagis de parlar de qualsevol cosa que faci tuf a catalanista.
Ruben ha dit…
Veig que bona part de les prediccions fan olor a dessitjos ...
Jo m' apunto a la 17 el Lyó campió de la Champions i sumo L' Espanyol campió de lliga jejeje

Bon Nadal a tots i en especial a tu Don, espero que li portin molts regals els reis a en David ;-)
Anònim ha dit…
Gran post, Don Donaire. Sentido del humor del bueno. Aquí va mi lista.

1. Hillary candidata
2. El Rey tiene el primer susto
3. Óscar para Almodóvar
4. Más dóping en el Tour, que se muere
5. Royal gana por poco
6. Espe candidata
7. Oriol Pujol desbanca a Mas
8. Donaire diputado
9. Trias alcalde
10. El Campeonato de F1 lo gano otra vez Alonso
Ferdy ha dit…
No escribo en el boog, pero lo leo cada semana, como un semanario. Muy bien Donaire no cambie ese sentido del humor que mucha falta nos hace a estos mortales que vivimos por estos campos.....
Buenas fiestas?
Salu2
Donaire ha dit…
Casals

Kosovo està molt malament, però només hi ha un element d'esperança. El record de la guerra és tan recent i tan colpidor que no hi ha una atmosfera de guerra (almenys de moment).
Crec que al Jueves li queden uns quants Telediarios. Tant de bo m'equivoqui.
I la Royal guanyarà. Però és massa fácil.

Pedro

Si m'ho permets, intentaré decronstruir el teu raonament, a veure si entenc alguna cosa.

"Cap riota (?) amb el Fórum" i tu "mai havies passat tanta vergonya". D'acord.

"Dones tuf de gran humor... qualsevol cosa catalanista". A veure.

No he vist cap crítica a Carod, a Oriol Amorós, a Bonet o Puig. Continuo llegint. No sé. Ah potser això: Ventdelpla. D'acord.

El raonament pot ser: Ventdelpla = programa català i per tant crítica a Ventdelpla = crítica a Catalunya i al catalanisme. De fet, ja ho sentit això.

Només tinc un dubte. El Fórum on es va celebrar?. A Maspalomas?. A Santiago de Compostela?. A Mérida?. No, es va celebrar a Barcelona.

(a) Pot ser que pensis que les coses que passen a Barcelona no són Catalunya, i per tant no són un atac a Catalunya, ni tampoc al catalanisme. I en canvi una sèrie que es roda a Breda, que sí es Catalunya, és un atac a Cataluya, i per tant al catalanisme.

(b) O potser pots pensar. El Fórum és un invent organitzat per un ajuntament governat per un socialista. I les coses que fan els socialistes a Catalunya no són catalanes i no només es poden sinó que s'han de criticar.

En resum:

"Totes les coses que es fan a Catalunya pel PSC no són catalanes. No només es poden, sinó que s'han de criticar. Totes les coses que no fa el PSC són catalanes (sobretot si les fa CiU). Llavors, sí són catalanes. Si algú les critica, estarà criticant Catalunya i el catalanisme".

Prometo no criticar els catalans que se salten una cua, els catalans que maltracten els animals, els animals que porten la música a 1.000 wats en el seu tunning i els catalans que exploten els seus treballadors. A no ser que votin socialista, és clar.
Joan Margall ha dit…
I... Joan Margall serà escollit alcalde de Torroella de Montgrí. Que en siguin 21!!!
Donaire ha dit…
Ruben

És que la bola màgica és una mica partidista i sempre escombra cap a casa. L'Espanyol crec que no guanyarà la Lliga, però entra a la Champions segur, segur.

Nando

Pues nada. Me alegro que le alegre. Espero que le alegre que me alegre que le alegre. Buenas fiestas a usted también, caballero.

Anónimo

Suscribo la 1, la 3, la 5 y la 7.

Joan

Serà l'any del Baix Empordà. La Bisbal, Torroella, Ullà, Santa Cristina, Sant Feliu. Platja d'Aro, Palamós, Palafrugell, Pals i alguns altres...
I, naturalment, Joan Margall alcalde de Torroella de Montgrí. Ànims.
Anònim ha dit…
How about alberta state secretary , why not post something on that for a change?
ecasual ha dit…
La meva impressió és que encertes en tot.
Un abrazo y... ¡felices fiestas!
Euphorbia ha dit…
molt bo, sí senyor!
Hi ha coses que m'estranyaran que passin però bé, ja veurem.
En el punt 16, si Durex no afluixa la mosca, ja els hi enviaré jo el lot de productes, que això ja canta.

Un petó y bon Nadal.
Pedro ha dit…
A veure si ens entenem Donaire, estàs obsessionat amb una sèrie que es diu Ventdelplà que segons tu deu ser l'únic programa de telebasura que es fa en aquesta cosa que es diu Espanya.

En canvi, l'esdeveniment públic que ha provocat més acudits, més vergonya , més bromes i que més burla i riota ha generat pels catalans ens els últims dos anys, el fòrum, és citat per tu però no pèr fer-ne riota com fan tots els catalans sinó per fer-ne propaganda, propaganda d'una xarlotada igual de grossa que es farà a Monterrey. Potser visc en un planeta alienígena i al Parlament i al carrer Nicaragua mai es va fer cap broma sobre el fòrum, potser.
Pedro ha dit…
Per cert, serà l'any de les balances fiscals?
Donaire ha dit…
Hormiguita

Si es así, montaré un consultorio en Plaza Urquinaona

Gemma

Sí. Cada relliscada ens deu sortir per un milionet (que durat tota la vida, són molts milions). I si sufraguem una vasectomia per tpts els Borbons?

Pedro

No has contestat la meva pregunta.

1. És normal que jo trobi lamentable un programa i tu no. És la millor virtut de l'ésser humà: la nostra capacitat per desenvolupar criteris estètics propis. No són millors ni pitjors. Són propis. A mi em fa pena que TVC es gasti els diners en culebrots. I a tu et sembla fantàstic. D'acord.

2. El primer salt mortal que fas (i que ja havies fet en una altra ocasió) és associar les crítiques a les coses catalanes amb les crítiques al catalanisme. Si jo critico Ventdelplà, critico Catalunya i el catalanisme. És un raonament molt curiós. Seria molt llarg explicar tots els problemes que genera aquesta versió casolana de metonímia. Només un exemple: ¿Si tu em critiques per anticatalà per criticar Ventdelplà i jo soc català... no ets tu també anticatalà per criticar una cosa catalana, que soc jo?.

3. Però en el teu darrer comentari, fas un altre salt mortal: Al mateix temps que em tornes a acusar d'anticatalà per criticar Ventdelplà, em demanes que critiqui el Fòrum, que és català. I jo només et demano que m'aclareixis (ei, si pot ser) perquè Ventdelplà és incriticable i el Fòrum és criticable.
Sospito que penses que el Fòrum és socialista i les coses socialistes no són catalanes, però voldria pensar que no és així. Que hi ha una raó molt més elemental, que jo no sé veure...

Ramon

Ramon, molt bon Nadal igualment. M'ha agradat molt el teu Naixement escalat. Una abraçada
Anònim ha dit…
Acepto su reto. Voy a hacer una predicción de sus predicciones

1. Sí
2. ?
3. Sí
4. No
5. No
6. No
7. No
8. No
9. No
10. ?
11. No
12. No
13. No
14. No
15. Sí
16. No
17. Sí
18. Sí
19. No (Es Risto Mejide)
20. ?

Como ve, sólo le auguro 5 aciertos. Le veo más futuro como Secretario de Estado que como futurólogo. Tiempo al tiempo.
Pedro ha dit…
1-"A mi em fa pena que TVC es gasti els diners en culebrots. I a tu et sembla fantàstic." Menteixes, normal venint de tu. La meva versió és que a tu et sembla fantàstic que el teu partit m'obligui a subvencionar les danses patètiques de la néta del dictador però en canvi et sembla fatal que els catalans tinguin dret a veure sèries en el seu idioma. La pura veritat.
2-Sí, és cert, criticar els membres d'EL PARTIT com tu és anticatalà.
3-No et dic res de tot això, et fas la paranoia. Em pregunto com és que en ple atac d'humor et poses seriós per fer-nos propaganda d'el fòrum. De debò que al teu planeta no us vau passa tot l'any 2004 fent bromes sobre el fòrum? De debò que al teu planeta no vau passar vergonya durant tot el temps que va durar el fòrum?
Donaire ha dit…
La diferència entre tu i jo és que per a mi la condició de català (o espanyol o rus o sard) no atorga cap immunitat. Ser d'un país no eximeix de res. A mi m'avorreixen tots els culebrots. Tots. I els GH i els OT (i també Cantamania) i els programes del cor. Tots.

Segons tu, si un programa és català llavors és bo. Crec que hi ha moltes coses catalanes que són prescindibles, molestes i criticables. No crec que alguna cosa pel fet de ser catalana és sagrada. Opino el mateix si la cosa en qüestió és espanyola, canària o irlandesa.

I no has contestat la meva pregunta. Fixa't que insisteixes en criticar el Fòrum, que és català. O no?. I llavors jo em pregunto... per què criticar el Fòrum no és anticatalà?. Per què no utilitzes l'argument (equivocat per mi, però no per tu) de "critiques tot allò que fa tuf de catalanista".

Intenta respondre si us plau. Et formulo la pregunta clarament per evitar una quarta resposta evasiva: "¿Per què si critico Ventdelplà soc anticatalà i si critico el Fòrum no ho soc?". Fixa't que no pregunto si el Fòrum és bo o dolent o si els culebrots són molt interessants. Gràcies
Anònim ha dit…
Senyor Donaire, gràcies pel comentari al tal "Pedro". Si us plau, no el deixi escapar. Alguns catalans de generacions enrere, com jo, estem farts d'aquesta gent que s'autoanomena "catalanista" però que és incapaç de reconèixer que aquí també fem coses malament.
Tingui ben clara una cosa, el més gran que li pot passar al meu país, Catalunya, és que persones com vostè o la seva família ens honorin amb la seva presència. Canya a la intolerància rància i pudenta d'aquest tal Pedro.

Gràcies

Josep Vilalta

P.D. Jo també detesto Ventdelpla, m'he de canviar de cognom per això, m'hauré de dir "José Villa Alta" a partir d'ara?
Pedro ha dit…
És que tu tampoc respons a les meves preguntes. Insisteixo, a tu et deu entusiasmar que jo pagui les danses de la néta de Franco però et preocupa molt la simple existència de culebrots en català. De fet no has dit ni una sola palabra sobre centenars de culebrots sufrgats per nosaltres a tve1.

Una altra pregunta, serà l'any de les balances fiscals? Aquest és un tema del que hem parlat molt i el temps m'ha donat la raó, el president farsant ha amagat informació bàsica.




I una cosa per tots aquells comentaristes del blog, en algun moment he defensat jo Ventedelplà? Oi que no? Oi que no s'han ni molestat a llegir els meus comentaris? Doncs menys prepotència i menys Noche de fiesta.

Ah, i ets tu qui critica coses de tv3 i en canvi defenses a mort coses de l'ajuntafems de barcelona. No al revés.
Anònim ha dit…
Ostres Donaire! Sembla que el paio aquest no s'entera. No contesta a la teva pregunta. Serà que té por de reconèixer que tens raó?
Quina poca vergonya que tenen alguns. Deixa'l còrrer o millor, esborra els seus comentaris. Fan nosa i pena.
Pedro ha dit…
Ei senyor Vilalta, que ha contestat en Donaire les meves preguntes?
Anònim ha dit…
El Pedro aquest és pesat de collons. A veure xaval si ens entenem. He tornat a llegir-me tots els comentaris i crec que el senyor Donaire té raó. Tu afirmes que ell se'n fot de coses catalanistes però no del Fòrum. Ha raonat de manera impecable, que es dedueix d'això i és que tu, pel que sembla, tot el que facin els socialistes, siguin catalans, murcians o venusians és dolent. A Catalunya també fem coses cutres (Ventdelplà no és l'única) i què. No passa res. Que a tu t'agrada aquesta merda de sèrie doncs fantàstic. Jo m'estimo més el cinema porno (amb subtítols en català, això sí).
Segons tu al Donaire li entusiasma que no sé quina neta de Franco balli. On ho ha dit això? Potser en algun comentari que posteriorment ha estat esborrat?
Vinga home. Para de fer el ridícul. Que se't veu massa quin peu calces. A Catalunya estem farts de gent de intolerant que creu que perquè son pare nasqués a Riudellots ja pot decidir què podem i què no podem fer a Catalunya.

Josep Vilalta

P.D.1. Si miressim els nostres arbres genealògics, t'asseguro que la meva catalanitat es remonta a 5 generacions enrera. Pots dir tu el mateix?
P.D.2. Estic d'acord amb vostè, senyor Donaire. Al guionista de Ventdelplà l'haurien de tancar a la presó per delicte contra la salut pública. Es pot ser "nyonyes", però tant?
P.D.3. Per al pedro àlies "forúncul al cul": Respecte de la balança fiscal. M'agradaria saber quina és la meva respecte de la seva. Em diu quan paga d'impostos?
Anònim ha dit…
Tanquen el jueves?
Anònim ha dit…
Jo tambè penso que Vent del Pla és una merda.
Anònim ha dit…
I jo, i jo. Molt millor el Cartanyà

Entrades populars