Hem guanyat

Han estat uns minuts intensos. A mesura que arribaven els resultats de les diferents taules, hem començat a veure que el canvi podia ser una realitat. Al final, s'ha consumat el tomb i en Pere Albó ha liderat el vot del canvi a Sant Feliu de Guíxols. El PSC ha obtingut set regidors. Jo?. Era el número vuit. És difícil explicar en poques paraules la barreja d'emoció i responsabilitat que representa aquest moment. Crec, honestament, que en Pere Albó serà un excel·lent alcalde.

Després de l'euforia continguda, m'arriben altres bones notícies. En el Baix Empordà, els resultats han estat formidables. En Joan Margall es queda a 18 vots de la victòria i podria ser el proper alcalde de Torroella de Montgrí. La Dolors Padilla podria ser l'alcaldessa de Platja d'Aro i en Ricard Herrero de Santa Cristina. La Teresa Ferrés ha obtingut un resultat extraordinari a Palamós i en Juli Fernández ha estat la llista més votada de Palafrugell.

Més enllà de la comarca, he anotat alguns resultats feliços com els resultats d'una política tenaç i honesta, la Magda Casamitjana, a Roses o la victòria de l'Estanis Puig a L'Escala, un polític 2.0. M'omple de satisfacció comprovar que la Iolanda Pineda ha estat la força més votada de Salt. La Iolanda representa una nova generació de polítics, amb un cabàs d'idealisme però també un llibre de realisme a la mà. Em quedo finalment amb la victòria d'un dels millors alcaldes de Catalunya, l'Esteve Pujol de Camprodon, l'èxit rotund de Ballesteros a Tarragona, amb una campanya modèlica i els resultats de l'amic Paco Boya a la Vall d'Aran.

És clar que hi ha també notícies amargues. Figueres, La Bisbal, Tossa, Quart o Sarrià. Amics com en Pere Caselles, l'Albert Pacheco, la Pilar Mundet, en David Maldonado o en Roger Casero han viscut una nit electoral complicada.

Ha estat una nit electoral màgica. La democràcia és, amb les seves imperfeccions, un dels artefactes socials més extraordinaris. Vull desitjar el coratge i la lucidesa a tots els guanyadors. I als perdedors, que avui cusen les ferides en la soledat de la derrota, els recordo que la política és un joc del pèndul. Baixar et dóna l'impuls per tornar a pujar. Els deixo. Estix esgotat. I feliç.

Comentaris

N ha dit…
Felicitats pels excel·lents resultats! Passar de tres a set és un gran salt endavant!
Anònim ha dit…
Ei Donaire, ¿tampoco entras en las municipales?. Eres un político decadente.
ZAGASO ha dit…
Vaig fer de president a una mesa de St Cugat i vaig al·lucinar amb un interventor del psc - pm. Catedràtic de la UAB i immillorable persona. Això sí que és ser base i creure-s'ho.
Vam xerrar un munt d'hores i a més, es declarava federalista!!!!

Per cert Donm: ke kabrooooon!!! Tu t'estàs preparant per a les europees!!Allà es guanya molt i es penca menys!!! jejejejeje
Anònim ha dit…
Un post minimalista, microscópico, jibarizado. Dentro de nada, uno de la comunidad de popietarios...
Anònim ha dit…
Simplemente felicitaros a los ganadores.
Yo saborearé nuestra "DERROTA" (Post del 10 de Mayo) poniendo cara de bobo.
Donaire ha dit…
Narcís

Moltes gràcies (i també per la citació). Per ser justos, he de dir que hem passat de 17 a 21 regidors. Hem crescut força, però no tant com semblaria amb el pas de 3 a 7.

Anónimo

Los ciudadanos son listos. Han propiciado un cambio, pero lo justo para no llegar a ocho. Como en las autonómicas, me quedé a las puertas.

Ignasi

Jo em trec el barret amb l'alcalde de Sant Cugat. Em sap greu per l'Aitzane, però he de reconèixer que és molt bo.
A les autonòmiques?. No sé. A mi m'agrada més el poder a l'ombra. ;-)

don Güebos

Es muy fácil criticar, però intente escribir un post con 14 vasos de cava de más.

certificado

A veces es más importante las palabras que se dejan en el camino que las acciones políticas. Como dijo Marisol, la política es una tómbola: algún día se gana. En serio: ánimos y a por la siguiente, que cuatro años no son nada.
ZAGASO ha dit…
Conec fa molts anys al Recoder .
En Lluís és com és, però és autèntic.
Això t'ho dic jo, com a ciutadà santcugatenc no convergent. I recordo al gran Jaume Tubau, jove amic, a qui un càncer cabró va derrotar.
Però sempre estarà entre nosaltres. Val a dir, que només sortir guanyador, les primeres paraules de l'alcalde van ser per ell. Chapeau, Lluís...
ZAGASO ha dit…
I t'he parlat de les EUROPEES!!!

Per cert. Vaig conèixer el candidat del teu partit a St Cugat: en Gausa...

No és el Menéndez.... o Meléndez... jejejejejeje
Anònim ha dit…
Enhorabona a tu i els teus. Molt bon resultat. He vist la teva mà en les 100 propostes: un programa magnífic.
Anònim ha dit…
la democràcia és extraordinària sobretot quan guanyes. per mi, aquest diumenge ha estat una puta merda

salut
Joan Margall ha dit…
Nois, felicitats per la victòria. En Pere Albó i Sant Feliu s'ho mereix!
David ha dit…
Enhorabona per la victòria a Sant Feliu de Guíxols!
Nosaltres, per nou vots no hem aconseguit la majoria absoluta. De fet encara no he trobat cap municipi on hi hagi hagut més de dos partits on escollir i l'opció que té un 47,55 % dels vots no tingui majoria absoluta. Som un cas únic: victòria rotunda però no suficient, a esperar els possibles pactes.
Una forta abraçada,
DAVID
Donaire 2 coses a comentar:

1) no ens cites als de Breda! Però bé, també em pujat, exactament 1vot, de 220 a 221... trist però és així, a més a més, CIU majoria absoluta i els del "ladrillo" (TpB) han quedat segons... Uns resultats tristos.

2) la democràcia no funciona, ni la 1.0, ni la 2.0, ni la 6.9. Com pot ser que alavem un sistema que permet que Jordi Iglesias (CIU) tingui majoria absoluta? Això no funciona..

Vinga, salut! I a veure si pensem més en els pobles petits, que encara que en siguem pocs també existim!!
Pedro ha dit…
He de dir que en Martín Ferrés i en Pere Tort han fet una bona feina als dos pobles on s'han presentat. Ha guanyat Ciu de manera injusta, i no ho dic amb segones, no m'agraden els candidats de la coalició a Santa Eulàlia i Sant Martí respectivament. Jo hagués votat o independents o Erc.
Anònim ha dit…
La política pierde un gran político, que supo retirarse a tiempo. Pero la universidad gana un gran profesor. Brindemos por ello.
Anònim ha dit…
També a Bescanó hem perdut. Un resultat molt trist. La política de la confrontació, en aquest cas, ha pogut molt més que qualsevol intent de 2.0. Una abraçada José Antonio, sentir-te a Breda, tot un luxe, Alfons.
Anònim ha dit…
A tarragona hem guanyat tb i la teva ajuda va ser molt valuosa. Gràcies i bona feina"!!. petons
No oblideu que qui ha guanyat ha estat l'abstenció, i que el PSC és qui més % de vot ha perdut a tot Catalunya...

Entrades populars