Fes Europa



Què és Europa?. Pot ser un viatge adolescent per inter-rail, un petó furtiu en una residència d'estudiants plena d'erasmus amb acné, el "ruaiomení duzepuans", la final de la Champions o la Final Four, un tour d'una setmana "si avui és dimarts, això és Bèlgica" o un mapa mut de muntanyes i rius amb els bessons Dniester i Dnieper. Fa uns anys, Europa era també la utopia necessària.

L'ambient preelectoral de les eleccions europees és tan somnífer com una intervenció de Mayor Oreja al Club de la Comedia, o com una nota a peu de pàgina d'un llibre d'en Tremosa. Ningú no diria que a Europa es decideix, per exemple, la connexió ferroviària de l'arc mediterrani, les restriccions pesqueres al Golf de Lleó, la legalitat de les descàrregues i del P2P, els límits horaris de la jornada laboral, els horaris comercials, les mesures de reducció de NO2 (com la reducció de la velocitat en les ciutats metropolitanes), la cooperació amb l'Àfrica i la gestió de les fronteres, l'ús dels transgènics, la política universitària europea (el pla Bolonya)... És a dir, tot allò que ocupa les portades dels diaris i les protestes al carrer.

Per això, avui els recomano un antídot contra l'eurodesafecció, el portal Fes Europa, un treball conjunt de Nuestra causa i la Fundació Catalunya - Europa. Aquesta iniciativa és un portal de participació directa, basada en la lògica 2.0, en la que els usuaris plantegen preguntes sobre Europa, que són comentades i votades per la resta d'usuaris. Poden seguir el rastre de feseuropa al twitter, al delicious i al facebook i, naturalment, al seu blog. I recordin: el principal ingredient per a una política 2.0 són uns ciutadans 2.0. Com ara vostès.

Comentaris

Don,

No és eurodesafecció, és políticsdesafecció. És diferent.

Et mires els diaris i veus:
- el cul de la Letizia i la Bruni
- els chanchullos immobiliaris i corrupteles diverses
- les baralles intestines dins dels partits
- les baralles intestines entre (tri)partits
- els despropòsits respecte TIC i cultura
- els (recontra)despropòsits respecte TIC i educació
- els profetes que després d'esgarriar mig país ara diuen tenir la solució a la crisi (però no l'expliquen)

És devastador.

Eurodesafectat? Tant de bo.
Donaire ha dit…
Potser el problema sigui aquest. Que ens mirem els diaris.
Albert Medrán ha dit…
Hi ha molts problemes, entre ells que el focus de la premsa és estatal i prou. Però també els partits teniu part de responsabilitat: moltes vegades heu (parlo en general de tots els partits eh) enviat a Brussel·les a qui feia nosa aquí -tot i que avui passa menys- i Europa no és central en el vostre discurs. Clar que també hi ha molta responsabilitat de la manera en què la Unió es comunica amb els ciutadans. Tenim elements molt potents per fer un bon relat, però no sé perquè no li trobem el punt... i apareix la desafecció temuda...
don-aire: potser hem de matar el missatger (com volia fer el Saura amb el tema desallotjaments-bolonya)?

Entrades populars