Per què anywhere canviarà twitter



Aquests dies Twitter ha presentat una de les aplicacions que canviarà la manera que tenim de relacionar-nos amb les xarxes socials: Anywhere. Què és anywhere?. Breument, és una aplicació que permet utilitzar les eines de twitter "fora de twitter".

Imaginem que entro al portal del Parlament de Catalunya i llegeixo una notícia sobre el debat d'una moció. Si el web del Parlament està adaptat a l'entorn "anywhere", podré clicar sobre el nom d'un diputat que té compte al twitter i automàticament es desplegarà una finestreta, que em permetrà dialogar amb aquest diputat sense sortir del web del Parlament. O imaginem que s'està tramitant un llei sobre la pesca marítima. Si aquest ítem disposa d'un marcador (d'un hashtag), podem clicar sobre #pescamarítima i novament podem entrar en la conversa sobre la llei sense abandonar el web del Parlament. D'aquesta manera, twitter passa de ser un espai de diàleg tancat, en una conversa que només té lloc al portal de twitter, a un sistema de comunicació directe a tota la xarxa.

Inicialment, anywhere només serà operatiu en uns determinats portals: Yahoo, youtube, bing, amazon... Però de la mateixa manera que el codi API de twitter és obert i s'ha generalitzat la seva aplicació, l'entorn anywhere es podrà emprar amb unes poques línies de JavaScript. Aquests dies hem parlat del Piulament de Catalunya, perquè el Parlament català ha apostat per la comunicació directa amb 140 caràcters. Una bona forma de mantenir l'avantguarda es aplicar el més aviat possible l'entorn anywhere. En Toni Sellas em suggeriex una versió catalana de l'aplicació: #pertotarreu. Som-hi doncs. Escampem les piulades #pertotarreu.

Comentaris

vullunfestuc ha dit…
podria substituir en molts punts el mail i tot!
Ferran Muñoz ha dit…
Gràciesss!! genial.. ara només falta un tutorial a youtube i llestos! jeje.. ets un crack!!

Entrades populars