NEWS, GOOD NEWS

Aprovar l'Estatut és com canviar l'aigua de la peixera. No només respirarem millor (i les nostres aletes lluiran més llustroses), sinó que podrem veure per fi els petits tresors del fons. El final previsible del culebrot de l'Estatut (com tots els finals dels culebrots) permetrà també que parlem d'allò que hem parlar: de pensions, de carreteres, del turisme, de l'escalfament del planeta, dels incendis, del preu dels cigrons o del Barça sense Etoo.

Per això, he decidit obrir una secció: cent bones notícies. Al final de cada post, faré esment d'una bona notícia, una acció del govern de Catalunya que em sembli destacable. No es tracta de glosar la tasca del tripartit, sinó de demostrar que hi ha raons per a l'optimisme, per a la confiança en nosaltres mateixos i per al respecte a les nostres institucions.


1. Pla de Biblioteques

M'encanten les biblioteques. Són els meus santuaris. Passar un matí en una biblioteca, sense cap objectiu concret, a la recerca indolent de res en concret, és un dels plaers quotidians que més trobo a faltar. Les biblioteques són espais màgics, contenidors de somnis, espais de relació entre generacions, una àgora d'intercanvi d'idees, de pensaments i de descobertes. No exagero: en El nom de la rosa, plorava mentre Guillem de Baskerville intentava inútilment salvar els llibres del foc de la biblioteca .

Per això, és una bona notícia el Pla de Biblioteques de Catalunya, una de les accions més contundents de la Conselleria de Cultura. La inversió en 79 noves biblioteques i la millora de 13 biblioteques actives tindrà un cost de 22 milions d'euros; hi hem d'afegir els 21 bibliobusos, un gran encert del Govern precedent. Les ciutats es dignifiquen amb les seves biblioteques, com la Jordi Rubió de Sant Boi de Llobregat, un extraordinari edifici davant del complex esportiu, que aquest dilluns em va ensenyar orgullós el regidor santboià Pere Dorca.



Comentaris

Anònim ha dit…
Un plan para la realización de bibliotecas no pueden ser más que buenas noticias dignas de aplauso.

En relación con las bibliotecas, me gustaría saber su opinión (ya que tiene a bien relacionarse con la ciudadanía a través de este blog, cosa que también aplaudo) y, si es posible, la postura de su Gobierno sobre la normativa de la UE que obligará al pago de un cánon por el préstamo de libros en bibliotecas si el gobierno (no sé a cuál correspondería la competencia) no toma una decisión eximiendo dicho pago (decisión que está permitida en la normativa de la UE).

Sobre este tema, puede leer el siguiente manifiesto.

Saludos.
Enrock ha dit…
Amic Donaire,
Espero que no només surtin 100 bones notícies. N'haurien d'haver-hi a milers en el món ja que el món està molt cardat...i una d'elles podria consistir en l'eliminació de la tele-escombraries. Per que no es fa una llei que prohibeixi això mateix?
O bé, per que no prohibir el Paris-Dakar que cada any es cobra víctimes d´esclafaments de la gent africana?
I anant més lluny: quan NO serà notícia la fam? O bé, quan començarem realment a ser totalment ecològics per tal de preservar la nostra Terra? (espero que també poguem posar a poc a poc notícies al respecte per paliar aquests greus, generals i més importants problemes).
Jordi.
ZAGASO ha dit…
Tant de bo popularitzem la cultura. I crec que una manera de fer-ho és acostar la lectura des de ben petits. Les biblioteques han d'estar plenes de nens!

Bona notícia, sí senyor.
Donaire ha dit…
Pululante

Es un tema que no conocía y te agradezco la información. El enlace me ha permitido optar a bastantes artículos.
Sin conocimiento de causa, creo que las bibliotecas compensan sobradamente el posible perjuicio con (a) la promoción de las obras en particular y, mucho más importante (b) la promoción de la lectura en general. A lo mejor editores y escritores deberían también compensar a estos centros que sirven como altavoces de la lectura.
Mi más profundo rechazo. Me intereso por el tema y te mantendré informado.

enrock

No m'agrada massa prohibir. Em repugna molt la programació de les tardes o algunes nits, però respecto molt la gent que ho mira. No he comprat mai l'Hola, però estic d'acord amb que s'editi.
Sobre les bones notícies, només volia transmetre la idea que també hi ha motius per a somriure. Canviar el món?. Esperem-ho.

Ignasi

La majoria de les biblioteques que he visitat (començant per la de Sant Feliu de Guíxols) estan plenes de nens. Crec que han encertat en incloure en la seva oferta els vídeos, la música, les revistes de tota mena, els cómics i l'accés a Internet. A part dels llibres, és clar.
Anònim ha dit…
Pepe Rubianes em va recordar, en aquest sentit, Maruja Torres, que, en plena polèmica per la guerra de l'Iraq, va dir en una entrevista al Diari de Barcelona que els del PP eren "uns fills de puta". Posteriorment va ser recompensada amb un Premi Ciutat de Barcelona que amb tant d'encert dóna l'Ajuntament.L'últim de periodisme l'hi han donat a l'Enric Juliana, l'home més proper al PSC de tota la redacció de La Vanguardia, sense desmerèixer la seva excel·lent tasca professional a Madrid. Tenint en compte que, a més, al jurat hi havia el director adjunt del diari, és tot un senyal de pluralitat.

Entrades populars