La campanya Obama al PDF




Salut des del Personal Democracy Forum, la major concentració de ciberpolítica del continent, en el tòtem de la Torre Agbar.

S'ha parlat molt de la recepta Obama. Segurament un element essencial (i no exportable) són les qualitats del candidat. Tots sabem, però, que amb un gran candidat no n'hi ha prou. L'èxit dels demòcrates fou la combinació del millor candidat amb la millor campanya. Què hem après al Personal Democracy Fòrum?

En primer lloc, el Yes, we can és la campanya de les persones. Les persones no són els espectadors de la política, els receptors passius dels discursos previsibles dels polítics. Ara, les persones són les protagonistes. Tota la narració obamiana se centra en aquest principi: La política ets tu. M'ha impactat veure un dels videos de promoció política en els que el candidat no hi apareix.

Això ens porta a un segon punt que em sembla capital. El principi es podria enunciar de la següent manera: "La campanya ajuda a organitzar a la gent". En paraules més pretencioses, la campanya ajuda a re-construir la societat civil. Formar part de l'equip de campanya ajuda a implicar els ciutadans en un projecte, els ajuda a recuperar la seva condició d'individus socials. Em sembla una idea revolucionària, perquè s'oposa al principi que la política nega la societat civil; en aquest cas, la societat s'enforteix per la política.

Finalment, la campanya concreta molt bé els missatges. Els missatges funcionen perquè són narracions concretes, perquè no és l'acumulació de paraules previsibles sinó idees força. I funcionen també perquè la forma dels missatges és innovadora; defugen del codi polític i empren nous llenguatges.

Comentaris

Don,

T'aconsello la presentació que la Tara Hunt va fer a la Expo 2.0 a Nova York aquesta setmana:

http://www.slideshare.net/missrogue/your-social-media-strategy-wont-save-you-2

Si un s'abstrau de la part de màrqueting i és capaç de llegir la presentació en clau govern, ciutadania, participació ciutadana... és excel·lent per a tenir una visió semblant d'això que dius de "La campanya ajuda a organitzar a la gent".

Un resum pot ben bé ser la diapositiva 69. Però val la pena mirar-se-la tota.
popota ha dit…
A veure si això de "la política ets tu" i l'organització de les persones es comença a escampar a alguna cosa més que les consultes sobiranistes o les manifestacions de Santa Coloma, snif.
pedro ha dit…
A banda del millor candidat i la millor campanya els demòcrates van disposar de la pitjor crisi econòmica.
Eriki ha dit…
Estimado moderador blog: Hola!
Soy un amigo de Taiwan tiene el placer de encontrar tu blog, yo también muy parecido el contenido del sitio y artículos, además he añadido a mis favoritos, es que el honor y la oportunidad para invitar a mi sitio a tu blog, entonces?
Ofrezco mi nombre y la URL de sitio web, también la esperanza de visitar regularmente y el intercambio de información ¡Oh! Gracias!
Nombre del sitio:首頁科技網路行銷
Sitio web:http://www.pageone.cc

Entrades populars