Adéu



M'hauria agradat evitar els tòpics. Però em temo que aquest serà un comiat convencional. Les darreres hores de la meva vida parlamentària, de la meva vida política, s'escolen en el rellotge de sorra amagat entre el Saló del Passos Perduts. És un adéu voluntari, però això no eximeix ni un bri de malenconia a aquests darrers instants. Quan s'acabi la sessió, baixaré per darrera vegada l'elegant escala del Parlament. I no hi haurà un demà.

Els adéus són sempre un zàpping d'imatges. N'acumulo un bon feix. La votació de l'Estatut, el somriure elegant d'en Pere Esteve, la veu arrovellada del President Maragall, la recepció dels supervivents de Nagasaki i Hiroshima, la jornada de pesca a Palamós, les utopies compartides amb en Comín, les piulades des de l'escó, l'orgull de votar sí aquell dia, els post-plens amb la Mireya i en David, les visites al territori, l'orgull del meu pare el dia em visità, el somriure canalla d'en Juanma Jaime, els bondies lluminosos de la Jéssica...

He après molt. De lleis, és clar. Del territori, també. Però sobretot he après dels altres. Dels diputats, dels lletrats, dels tècnics, dels serveis de la casa, dels qui es miren la política des de fora. Ara que m'instal·lo definitivament a l'altre costat del mirall, a la vorera de la no política, deixi'm que els confessi que el nostre Parlament és una institució expecional, perquè allà hi treballen persones excepcionals, dels diputats més brillants, als lletrats, els serveis tècnics o als uixiers. No hi ha espai per a l'inventari de tots els agraïments, que anoto en la columna d'impagats.

És un adéu voluntari, ja ho sé. Jo ja sabia que la meva vida política seria efímera. Com els amors d'estiu, eterns però amb data de caducitat. Jo ja sabia el primer dia que vaig trepitjar la catifa vermella i em vaig sorprendre quan el mosso d'esquadra es quadrava al meu pas, que això ja era el principi del fi. Però no puc evitar una llàgrima invisible ara que faig la darrera votació. Ha estat un honor. Us estic molt agraït. Adéu.

Comentaris

Anònim ha dit…
Que tinguis molta sort en el teu nou camí!!!!
Albert Duch ha dit…
Molta sort amb el canvi! Segur que serà per bo! Tot i això, espero que no deixis de fer d'advocat del diable amb els teus seguidors on-line, se't dóna molt bé i fas ballar les neurones!
Salut i endavant!
Sara Camps ha dit…
tot i no compartir ideologia ni posicions, sí comparteixo la manera de fer política. Molta sort en els nous reptes.
Jessica ha dit…
et trobaré a faltar
petons i mooolta sort!!!!!!!!!!!!!
(que segur que la tindràs)
Ruben ha dit…
Ostres, feia temps que no em passava pel teu Blog, només una miradeta de tant en tant, i ahir precissament em vaig fer follower teu al twitter i resulta que avui és el teu últim dia com a diputat, quina sorpresa !!!
Doncs només em queda dessitjar-te molta sort en la teva nova vida (professional) i donar-te les gràcies pel teu esforç per intentar fer un país millor.
Gemma Urgell ha dit…
Don,
Sort i fermesa ara i sempre. Segueix compartint tot allò que saps de turisme, de geografia, de política, de la vida en general i fes-nos partíceps d'aquest. I aprén molt i sobretot, sigues molt feliç!

Al Parlament has creat escola, es trobaran a faltar els teus debats parlamentaris on-line; però estic segura que des de l'altra banda, també ajudaras a que la política sigui més oberta.

I, evidentment, sempre quedarà Japó! ;-) Sushi i sake pendent per celebrar-ho!
rafaocana ha dit…
Benvolgut @DonAire, Em trec el barret per tu. Bon camí i gràcies per la conversa!
popota ha dit…
Benvolgut Donaire,

Molts èxits!
Xavier Amores ha dit…
Bufff...quin greu que deixis el parlament josé antonio! En fi, ja m'explicaràs, en tot cas molta sort de veritat!!!

Per cert, demà vols que quedem per anar junts en cotxe a la pobla de lillet? Ja em diràs...

Una abraçada,

Xavier Amores
Raúl Pleguezuelo ha dit…
Adéu i molta sort amic.
Una abraçada.
Jordi Perales ha dit…
Doncs si tu has aprés dels altres, què haureM après els altres de tu?

Has demostrat que un diputat pot ser una persona accessible, amb la que es pot parlar i debatre malgrat no compartir la mateixa posició. I que es pot utilitzar la "tecnologia" per a permetre la participació ciutadana.

Deixa'm que recordi quan vas demanar opinió al twitter sobre una pregunta o alguna intervenció que havies de fer. I al final algú et va felicitar i vas contestar que la intervenció havia sortit del twitter.

Segur que a aquestes hores ja deus estar a punt de sortir del parlament, i moltes persones se t'acostaran per a saludar-te i desitjar-te el millor. M'hi sumo, com no pot ser d'una altra manera.

Moltes gràcies
Bé, sempre és una mica trist deixar enrere una feina com aquesta. Et desitjo tota la sort del món.
Benvingut al club dels ex.
Bones festes.
Toni Sellas ha dit…
Excel·lent post, que mostra el tarannà amb què has desenvolupat aquesta tasca. I felicitats per les relacions humanes que has pogut teixir: és el tresor que ens ofereix la vida. Endavant i sort amb les noves iniciatives!
pau ha dit…
Felicitats per la feina feta i sobretot, per els projectes que vindran!
JordiPM ha dit…
Diputat Donaire, moltes gràcies per la lliçó que heu donat d'excel·lència política. Com ja s'ha dit per aquí, som molt els que hem après de vós, malgrat (o precisament, gràcies a) no compartir els mateixos idearis polítics.

No és un comiat; espero que ens seguim veient a la xarxa!
Unknown ha dit…
Molta sort amb el que facis d'ara en endavant!

La teva vocació a la xarxa ha estat molt lloable i la teva participació de retorn també, malgrat que no tinguem la mateixa ideologia!!

Molta sort i bona feina feta!!!
Unknown ha dit…
Sens dubte els ciutdadans de a peu perdem un ulls privilegiats dins l'hemicicle. Gràcies a tu ha estat possible seguir de ben a prop la política i entendre-la des d'un punt de vista més proper.

Només espero que no ens privis de la teva visió del món (i per tant de la política) des d'aquesta tribuna. La teva perspectiva és sempre enriquidora.

Moltes gràcies i molta sort!
ciro ha dit…
una forta abraçada, diputat, espero que els èxits t'acompayin en els nous reptes personals i professionals! tens les portes obertes de la figueres cultural!
Mònica ha dit…
Molta sort en la nova etapa.
Ha estat un plaer piular amb tu sobre diferents temes. Espero q ho segueixis fent.
Una abraçada,
Anònim ha dit…
Hem perdut el que probablement ha estat el millor diputat del Parlament. Has estat un mestre per a mi i m-has fet recuperar la fe en la politica. Gracies i bon viatge
Jordi Bertran ha dit…
Mestre Don, molta sort en el teu futur!!
Per mi ha estat un plaer compartir experiències politiques i personals amb tu, al Parlament i al carrer, crec que ets un gran diputat potser un diputat avançat. La teva manera de veure i pensar la política ara es (malauradament) una visió de futur, esperem que sigui per poc temps.
Una forta abraçada
pere ha dit…
Jose,

Bona sort, una decisió valenta (molt).

Salut

Pere Casellas
Amparo ha dit…
Acabo de encontrarte saltando desde otro bloc. Espero que este "adéu" sea sólo al Parlament, porque me he suscrito a tu bloc. Me gusta lo que escribes y como lo escribes. Así, que "hola".
@Zero_Kelvin ha dit…
Ha sigut un plaer seguir la política mitjançant els teus ulls i el teus tweets.

Bona sort.
Curt i ras, et desitjo molta sort en la vida extra-parlamentària. Segur que tens en mans altres projectes més, si més no, divertits. Espero que el teu adéu no impliqui deixar el blog

Records i salutacions.

Joan Carles
Manuel A. ha dit…
Adios maestro. Gracias por todo. No te puedes imaginar lo que he aprendido de ti, de tus posts, de tu sensibilidad, de tu erudición, de tu concepción de la democracia, del socialismo... Has sido mi particular Espasa Calpe. te deseo lo mejor.
Vaig tenir el plaer d'aprendre molt en una jornada sobre Xnet 2.0que va organitzar la Federació X Alt Penedès Garraf a Sitges, i en la que tu vas fer la xerrada sobre la comunicació a la Xarxa. Va ser un plaer, entre d'altres coses perque, en poca estona em vas semblar un professional, i com a tal, et desitjo que en el camí que continuis, tinguis molts èxits. Gràcies. Vilafranca del Penedès.
Eu ha dit…
Don, et trobarem a faltar. Molta sort i bona feina!
Salvador ha dit…
Ja saps que no m'agrada gens que deixis de ser el nostre diputat. Ja saps que potserals que ens trenquem el cap amb el turisme ens convé més que facis la nova feina, però la parlamentària l'has fet molt bé, molt per sobre la mitjana i encara més. No pots amb 9 mesos més? Tot pot esperar, no? Vinga, un esforç més!
Javi ha dit…
José Antonio, et desitjo el millor en el teu nou camí. Tot i això, et tinc que reconèixer que em sap greu que deixis l'escó.

Des que et vaig conèixer a través d'aquest blog, durant els anys que t'he anat seguint i llegint, has anat forjant una forma de fer política exemplar i admirable. En certa manera has estat un referent, el meu diputat favorit.

Felicitats per tota la feina feta, se't trobarà a faltar. Molta sort i endavant!
Donaire ha dit…
Moltes gràcies a tots per les vostres paraules. Ens veiem a l'altre costat del mirall polític!
Albert Medran ha dit…
Moltes gràcies per tot i moltíssima sort!
Pere ha dit…
Benvolgut amic,

Et desitjo el millor en la teva nova etapa. No deixis però de fer les teves reflexions perquè el pais s'ho mereix. Has estat un gran polític en totes les responsabilitats que has tingut al llarg de tots aquests anys. Un dels millors regidors que haurà tingut Sant Feliu de Guíxols i un diputat que haurà deixat una gran petjada. Compromés fins el més petit detall. Valent,responsable, enginyós, prudent, intel.ligent... i cada qualitat l'has tret en el moment en que tocava.
Una forta abraçada, salut i sort
Jessica ha dit…
Sovint torno a donar un cop d'ull a aquest post i em poso nostàligica!!!
Pto

Entrades populars