Homenatge



Tindria ganes de dir moltes coses. Però la majoria són, en certa manera, irrellevants.

Hauria volgut posar en evidència la contradicció d'una formació que porta set anys denunciant que el més votat no és President, una formació que reclama que l'alcaldable més votat sigui alcalde, però que esborra amb un cop de tipp-ex tots els seus principis quan l'aritmètica els afavoreix. Allò que val a Barcelona no val a Sant Feliu de Guíxols, m'asseguren. Però no volia pas parlar d'això ara.

Hauria volgut evidenciar que els resultats de les darreres eleccions municipals el 2007 reclamaven a crits un canvi. CiU va passar d'onze a cinc regidors i el PSC va passar de tres a set; els primers perdien més de la meitat dels regidors i els segons duplicaven el número de representants. Els convergents baixaren de 5400 vots a 2000, en una de les desfetes electorals més catastròfiques del país: Els ciutadans sancionaren l'erràtica política del Govern que renuncià al projecte universitari. Però no volia pas parlar d'això.

Els hi vull parlar de l'equip de govern que perdrà la moció de censura els propers dies. Els hi vull parlar de l'acord del Museu Thyssen, de la gran travessia de vianants, del millor Festival dels festivals d'estiu catalans, de la ciutat dels petits detalls, de la Reserva Marina de la Punta de Garbí, dels projectes dels hotels Anlló, de la Fàbrica Serra Vicens, de l'aigua amb pressió, de l'ampliació del CAP, del Pla de Barris al Puig, la millora del dic d'abric... Una giravolta en el projecte de ciutat i les seves expectatives.

Entenc la moció de censura perquè entenc les ambicions personals i la fred intensa de l'oposició. La política és, de vegades, injusta. En Pere Albó ha estat un alcalde extraordinari. Tenaç, valent, compromés, equànim, ha liderat un bon equip i ha redreçat el rumb de la ciutat. I, malgrat tot, una moció de censura impedirà que acabi la seva gestió brillant. De vegades, la política colpeja els bons polítics. Són les regles del joc. Però deixeu-me que anoti, ni que sigui a peu de pàgina, la vàlua personal i política d'en Pere Albó, l'alcalde bo. Deixeu-me reconèixer, ni que sigui a cau d'orella, l'honestedat i la capacitat de la seva trajectòria. Com deia en Grouxo Marx, però a l'inrevès, m'agrada formar part de clubs que té membres com aquest.

Comentaris

Juanjo ha dit…
Algú podrà dir que soc part interessada. És cert. Però ningú podrà dir que no soc objectiu, perquè seria com afirmar que la gran majoria de ciutadans de Sant Feliu tampoc ho són.
En Pere Albó, durant aquests quasi tres anys que ha estat al capdavant del Govern de la ciutat ha demostrat, sobradament, la seva capacitat de gestió dels interessos de Sant Feliu, i el seu lideratge en els petits i grans projectes presents i futurs que ha encetat.
Estic orgullós, i estic segur que al igual que tots els 15 regidors de l’equip de govern (fins i tot aquells que per qüestions de projecció personal han optat per abandonar la seva responsabilitat, perque així ho han reconegut en reunions de Govern) d’haver col•laborat amb en Pere Albó i de continuar fent-lo.
Com bé dius, moltes vegades la política és injusta (ho estic vivint també en les meves carns), però la fan injusta aquells que la intenten utilitzar en benefici propi o partidista sense donar cap importància a les conseqüències personals o col•lectives que poden generar les seves accions.
En Pere Albó, com tu dius, contrastadament un extraordinari alcalde, no es mereix ni personalment ni com a polític aquesta traïció.
fan dels Espiells ha dit…
Estaria bé que, veient la situació a la que ha arribat el govern ganxó i les diferents declaracions i/o acusacions que llencen els diferents partits, s'asseguessin tots plegats en taula rodona i engeguessin un debat PÚBLIC per tal de donar explicacions a tots els ganxons i ganxones. I en aquest debat incloem els que llencen acusacions sense especificar res com els que contesten "politicament correcte". De cap dels dos en treiem res. Volem més que paraules, volem sinceritat, documents, volem saber què hapassat, què està passant. I no volem que entre ells facin i desfacin. La majoria dels ganxons varen votar els socialistes i es va apostar pel quatripartit. Ara tenen la responsabilitat d'acabar la seva feina. Si n'hi ha que es volen retirar amb la cua entre cames que ho fassin, però el que no haurien de fer és imposar-nos aquesta moció i un alcalde que no és segur del gust de tothom. Això es tria a les urnes. I menys encara quan queda menys d'un any per acabar aquest "projecte". I menys encara quan s'ha planificat en una setmana? quina irresponsabilitat. Si us plau, deixin acabar la seva feina als que hi ha ara, i aqui no li agradi el resultat tindrà l'oportunitat de triar democràticament d'aqui un any a les urnes, com s'ha de fer.
Gàbia d'or ha dit…
El problema dels socialistes és que vau posar al capdevant al Albó i no al Joan Vicente o tu mateix.
Santi Alemany ha dit…
Com m'hagués agradat tenir la teva mesura per a dir les coses, Don. El meu post al respecte ha quedat una mica destraler. Tot i així, no canvio ni una coma del que he dit.
De vegades, la política fa venir basques, de debó. Em sap molt de greu per en Pere. Sabeu que no sóc pas sospitós de votar el PSC (de fet, de votar ningú), però tinc debilitat per la gent honesta que es dedica a la política. Digueu-me retorçat, però hi trobo cert romanticisme.
Com diu en Juanjo, no es mereix que el traeixin així, però no és això el que em fa més mal. El que realment em treu de polleguera és que, després de tots els escàndols viscuts, encara hi hagi qui no vegi que parlar d'un promotor inmobiliari fent de regidor d'urbanisme és com parlar de la corda a casa del penjat.
No només no s'ho mereix en Pere; tampoc no s'ho mereix el poble. O potser sí, vés a saber!
Una abraçada.
Anònim ha dit…
De totes les coses que has dit la que més valoro és la de l'aigua. Fa molts anys que a Sant Feliu es fan projectes i mai acaben funcionant per a o per b, menys la Universitat que es la varem deixar perdre entre tots. Però dedicar molts diners a què es pugui obrir l'aixeta de la dutxa de casa i que surti aigua calenta en condicions demostra que es dona molt de valor a les coses que importen a la gent. Jo no entenc molt de política, conec en Pere i en Donaire desde fa anys i els aprecio, pero no puc opinar si els projectes seran realitat o no. Pero que obris la dutxa i surti aigua calenta això és molt important. I només per això estic molt agrait al Pere Albó i em sap greu que el facin plegar
popota ha dit…
A Sant Feliu teníeu una espècie d'Ibarretxe i us el canvien per una espècie de Fatxi. Si és així, necessitareu sort...
Albert C. ha dit…
Jo mesuro l'estupidesa de les valoracions polítiques per l'ús de la paraula "fatxa". Als qui hem patit els feixistes se'ns regiren les entranyes cada vegada que s'anomena feixista a un demòcrata.
sociata ha dit…
A mi no m'ha agradat que el PSE pacti amb el PP però al comparar el cas basc amb el de Sant Feliu veig com a mínim dos diferències.

1.- A les darreres eleccions, el PSE va passar de 18 a 25 escons (+7) i el PNB va passar de 29 a 30 (+1). A St Feliu, CiU va passar d'11 a 5 regidors (-6) i el PSC de 3 a 7 (+4).

2.- El lehendakari és del segon partit, el que més ha crescut en vots i en escons. A St Feliu fan alcalde al número 2 del tercer partit en número de vots. És com si a Catalunya governés en Puigcercós.

Que el constructor amb més obres a St Feliu i amb més fronts oberts passi a ser el regidor d'urbanisme és greu. I que el seu partit es digui AMICS deixa ben clar a qui vol beneficiar.
Anònim ha dit…
Coses com aquestes fan que la gent tingui ganes d'enviar la política a...
Anònim ha dit…
Sant GILiu de Guíxols, i tots AMICS
popota ha dit…
Molt bò l'últim anònim.

Albert C., et recomano bicarbonat, a mí em va bé quan veig com el Gobierno del Reino s'oposa a anular els judicis feixistes.

Sociata, OK a les dues diferències. N'hi afegeixo una tercera, el compromís públic i explícit d'en Fatxi de no pactar amb el PP, que no sé si s'ha donat a Sant GILiu. I molt d'acord amb això dels vincles entre política i constructores. Esperem que aun caigui aquest nyap de Sant GILiu caigui també un alcalde metropolità i starlet de la Federació de Municipis l'oncle del qual presideix el gremi de constructors del seu poble. Em fi, com deia l'altre et venen ganes d'engegar-ho tot a...
Anònim ha dit…
Ara faré d'advocat del diable: al poble veí de Platja d'Aro s'han carregat amb una moció de censura un gran alcalde...que feia més de divuit anys que governava. Això sí val allà i aquí no? Perquè ningú valora la puja de regidors de TSF? (de un a cinc, multiplicat per 5) Potser es mereix més ser l'alcalde ell que no pas altres. I els projectes...algú es creu que (si hi ha) nou govern es desestimarà el Thyssen i els altres grans projectes? La vella tàctica del PSC que tots ja coneixem: "Que viene el coco, yo soy el bueno". Però a vegades funciona...i altres no. Quan hi ha coses que no s'aguanten, val més canviar-les. Pit i c... (amb perdó, però no em ve al cas una expressió més encertada).
Imma ha dit…
Crec que en Pere Albó es un bon alcalde. Ha donat prioritat al poble i a la seva gent. Una persona propera que sempre està disposat a escoltar. Si tenim una democràcia es perquè la gent voti a aquells que volen els governin. TSF fa un joc brut trencant el pacte i amb menys d'un any de les eleccions. Això els farà perdre vots, n'estic segura. El poble vol la estabilitat i no una lluita pel poder. Aquí s'estan equivocant d'un bon troç.
Donaire ha dit…
Ara faré d'advocat del diable:

Això de diable ho diu vostè

al poble veí de Platja d'Aro s'han carregat amb una moció de censura un gran alcalde...que feia més de divuit anys que governava.

Vostè mateix acaba de mostrar les diferències. Primera, governa des de fa 18 anys. Segon, en les dues darreres eleccions ha anant perdent bous i esquelles, mentre que Dolors Padilla en guanyava. Per això, van fer un pacte contra natura amb ERC, CiU i PP.

Això sí val allà i aquí no?

A veure si ens entenem. Qui porta vuit anys dient que ha de guanyar la llista més votada és CiU, jo no. Jo no dic que "no val" a Sant Feliu. Val allà i aquí.

Però si vol li paso les declaracions d'en Giraut el dia de la moció de censura. I les declaracions de la plana major de CiU. Són els convergents els qui fan servir aquest argument de vegades sí i de vegades no.

Per què ningú valora la puja de regidors de TSF? (de un a cinc, multiplicat per 5)?

Jo ho valoro. I molt. Però pensem per un moment. L'increment de TSF respon a la confiança que el poble dipositava sobre Lobato o a les ganes de canviar?. Honestament: Els resultats electorals apuntaven a la voluntat de canvi o de continuïtat?.

Potser es mereix més ser l'alcalde ell que no pas altres.

Això ho diu seriosament?. Vostè s'imagina en Carod Rovira de President de Catalunya o la Rosa Díez Presidenta del Govern?.

I els projectes...algú es creu que (si hi ha) nou govern es desestimarà el Thyssen i els altres grans projectes?

En quin moment he dit jo això?. Per què manipula?. Llegeixi el meu escrit i anoti en quin moment jo he defensat aquest punt.

La vella tàctica del PSC que tots ja coneixem: "Que viene el coco, yo soy el bueno".

"¿Qué viene el coco?". Què diu?

Però a vegades funciona...i altres no.

De veritat que no entén res del que diu.

Quan hi ha coses que no s'aguanten, val més canviar-les.

Anem al moll de l'os. "Coses que no s'aguanten". El meu escrit no diu "Que malament que ho faran els nous", sinó que diu "Què bé que ho ha fet el Govern local".

Parlem clar. La moció no es justifica perquè el Govern és un desastre. Ans al contrari. La moció respon a la voluntat d'una persona de ser alcalde, és una ambició personal. I estic segur (de fet, em consta) que la major part dels regidors de TSF estan molt satisfets de la gestió d'aquest govern. I la ciutat, també.

La moció és el resultat d'una ambició personal. Ep, jo ho respecto. Un vol ser alcalde i l'altre fa el que sigui per tornar a manar. La moció és legítima i ja dic literalment en el text que ho entenc.

Ara bé. El que no tolero, el que em nego a acceptar, és que per a vestir la moció es vulgui fer creure que respon al desgovern i la mala gestió. Per aquí no passo. L'albó ha estat un gran alcalde. De fet, hi ha una contradicció en el seu escrit, perquè d'una banda parla de continuïtat dels grans projectes i de l'altra parla de mala gestió. En què quedem?

Pit i c... (amb perdó, però no em ve al cas una expressió més encertada).

Començo a estar una mica cansadet dels anònims. Si es vol defensar una postura, el més honest és sortir de l'armari i identificar-se.

Entrades populars